Привет, Колеги!
Имам един странен въпрос... Направи ми впечатление, че при нито едно от ТО до момента не са ми сменяли маслото на скоростите и диференциала. Колата е тази от подписа ми с ръчни скорости на около 138 500 км. Тия дни бях по друг повод (счупено челно стъкло от камък) при официалния дилър на Тойота/Лексус за град Лайпциг в Германия (където живея) и ги питах директно. Отговорът беше, че тук не сменяли маслото на ръчните скоростите НИКОГА

и до сега не са имали проблеми. Само дето в моята сервизна книжка от БГ (колата я купих от ТМ Ауто София) пише да се сменя на всеки 60 000км! Та въпросът ми е... да не би тия тук да са с някакви long life масла и поради това да не ги сменят, а тия в БГ да са с масла с ограничен живот (подчертавам, че в тая област съм лаик и опит нямам, а и нищо не намерих из разните немски форуми по въпроса). Лесно мога при следващото ТО да настоявам и ще го направят, но определено ще ги хвърля в тъч! Ако може някой колега, който живее и си обслужва колата в Германия да сподели как е при него, ще съм много благодарен!
Мерси много за помощта!