Имам два въпроса които не мога да реша сам, на първо място искам да загася радио канала на SMART KEY модула, в оригиналния си вид тези кола се краде за 20 секунди чрез ретранслация на сигнала от радио ключа, и радио канала на колата, затова е нужна защита от подобен интелектуален взлом.
Въпроса ми е дали някой е правил нещо подобно на такъв модул, този модул се монтира след 2013 година, защото от Тойота ми отказаха да ми помогнат с електрическа схема, алармаджиите също не са в час, и не смеят да пипат такива страшни неща.
Идеята е проста, и е реализирана във всяка една Тойота с такъв безключов достъп в Русия, ползва се един руски имобилайзер, който носиш е себе си, приближиш ли се до колата, той задейства радио модула с едно реленце, и фабричния ключ си действа нормално, а отдалечиш ли се от колата, устройството гаси радио модула чрез релето, и излъчването спира, така не може да се активира системата при опит за кражба.
Второто което ме интересува е как да постъпя с винтилите на гумите, сложени са винтили за следене на налягането, а аз мисля да купя едни джанти за зимата, на които няма да има такива винтили.
Дали това ще създаде проблем, и как да го реша, не държа да имам наблюдение на налягането, кажете как се изключва това следене на налягане, имам един бутон за това следене на налягането, в инструкцията пише да го натисна след като направя правилното налягане в гумите, и тя ще продължи да го следи, дали мога чрез него да изключа това наблюдение, или трябва да се спре през OBD-то.