Съдебно дело относно несъответстващ разход на гориво - новозакупен Auris E18 HSD 1.8 2ZR-FXE 2015
-
Съдебно дело относно несъответстващ разход на гориво - новозакупен Auris E18 HSD 1.8 2ZR-FXE 2015
Здравейте.
Може ли някой да ми каже за разхода на хибрид Auris E18 HSD?
Купих си чисто нова октомври 2015,но се чувствам измамен - обещан ми беше разход от 3.6л / 100 км - градско.
В момента съм на 4 000 км пробег и разходът ми е 7.6 , а аз карам икономично.
Казаха ми че трябва да се разработи (!?това да не е Лада!?) до 8 000 км...
И също така ми казаха да зареждам в Гърция,че бензина бил друг!?
Решил съм да ги съдя и търся съмишленици.Моля дайте ми повече информация.
Благодаря Ви за помощта.
Може ли някой да ми каже за разхода на хибрид Auris E18 HSD?
Купих си чисто нова октомври 2015,но се чувствам измамен - обещан ми беше разход от 3.6л / 100 км - градско.
В момента съм на 4 000 км пробег и разходът ми е 7.6 , а аз карам икономично.
Казаха ми че трябва да се разработи (!?това да не е Лада!?) до 8 000 км...
И също така ми казаха да зареждам в Гърция,че бензина бил друг!?
Решил съм да ги съдя и търся съмишленици.Моля дайте ми повече информация.
Благодаря Ви за помощта.
Последно промяна от Akima на 09 Мар 2016 12:55, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.Моля прочетете правилата и важните теми във всички раздели преди постване.Добре дошъл и честито.Правопис.Форматиране.Вежливост.Добавен детайл.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.Моля прочетете правилата и важните теми във всички раздели преди постване.Добре дошъл и честито.Правопис.Форматиране.Вежливост.Добавен детайл.
разход на Тойота Аурис хибрид
Колега, добре дошъл. Ето ти няколко подобни теми за хибриди.
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t ... 0%98%D0%94
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t ... 94#p294310
Иначе, лично аз карах предишния Аурис извесно време и с моето агресивно каране повече от 5.5 градско не му правех.
От тази тема може би ще се развие интересна дискусия.
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t ... 0%98%D0%94
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t ... 94#p294310
Иначе, лично аз карах предишния Аурис извесно време и с моето агресивно каране повече от 5.5 градско не му правех.
От тази тема може би ще се развие интересна дискусия.

-
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Интересна тема. Airfan какво да каже като неговия новозакупен авенсис харчи 14L/100km градско
По принцип всички авто производители обявяват значително по-нисък разход, който много трудно ще се постигне в реални условия.
Все пак потърси колега със същия автомобил и сравнете по еднакъв маршрут, разменете си колите да не би грешката да е в шофьора. Може да има и технически проблем.

По принцип всички авто производители обявяват значително по-нисък разход, който много трудно ще се постигне в реални условия.
Все пак потърси колега със същия автомобил и сравнете по еднакъв маршрут, разменете си колите да не би грешката да е в шофьора. Може да има и технически проблем.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Аз не съм критерий, тъй като от офиса до къщи е под 1 км, но поради това, че карам децата в училище и детска градина ходя с кола... Никога не съм очаквал да съм по каталожния градски разход.biro написа: Интересна тема. Airfan какво да каже като неговия новозакупен авенсис харчи 14L/100km градско![]()
-
Аз също не съм очаквал 3,6 на 100,но 7,6!?Освен това,разликата между хибрид и не хибрид е повече от 10000 лева!?!0000 лева за бензин ще ми стигнат за повече от 5 г.....Не е редно да заблуждават,трябва да има последствия....
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Нищо не пречи да опиташ, но не знам производител или дилър да се ангажира по някакъв начин с конкретен разход. Относно разработването- дали е лада или какъвто и да е друг автомобил или каквато и да е триеща се двойка детайли, реално си имат брой цикли за сработване, най-малкото поради не измислен до момента финишен технологичен процес на производството им. Не съм убеден, до колко това влияе на разхода, нормално е за нова машина да не се подлага на големи натоварвания, евентуално в упътването това е упоменато.
Нямам идея разхода как сте го отчели, но физическия метод с отчет на реално влязло в резервоара за поне 1000-1500 км ще е по- точен, от колкото по отчета на контролера на таблото.
Нямам идея разхода как сте го отчели, но физическия метод с отчет на реално влязло в резервоара за поне 1000-1500 км ще е по- точен, от колкото по отчета на контролера на таблото.
-
Така е,но съм минал 4000 км все пак....Шофьор съм от 29 години,минал съм над милион километра,сменил съм над 50 коли,знам как да карам и как се кара нова кола,но това не ме прави щастлив.
Има ли други с подобен Аурис?

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Съвета ми е да пробваш първо внимателно и бавно (до 80км/ч) извънградско шофиране... Там влиянието на шофьора е минимално...
Ако разхода е до +1л/100км от зададения, то навярно проблема все пак е в шофьора...
Ако и там има разлика - тогава имаш някакъв шанс да се бориш с дилъра...
П.С. как измерваш разхода?
Ако разхода е до +1л/100км от зададения, то навярно проблема все пак е в шофьора...
Ако и там има разлика - тогава имаш някакъв шанс да се бориш с дилъра...
П.С. как измерваш разхода?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Всеки си има стил на шофиране от който много зависи и разходът на гориво.
При всички случай разминаването в разхода при заводските данни и реалната експлоатация на съответния автомобил е неизбежно, но чак да е двойно, тогава причините са две:
1 - Някакъв технически дефект.
2 - Начина на шофиране.
Колегата казва, че е шофьор от много години и би трябвало да знае как се кара икономично, щом досега не е имал толкова драстично разминаване със заводското предписание. Значи остава първото - технически дефект в Аурис-а.
При всички случай разминаването в разхода при заводските данни и реалната експлоатация на съответния автомобил е неизбежно, но чак да е двойно, тогава причините са две:
1 - Някакъв технически дефект.
2 - Начина на шофиране.
Колегата казва, че е шофьор от много години и би трябвало да знае как се кара икономично, щом досега не е имал толкова драстично разминаване със заводското предписание. Значи остава първото - технически дефект в Аурис-а.
Последно промяна от Kiki на 09 Мар 2016 20:03, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Напълно подкрепям казаното от Кики.И аз съм шофьор от 32г.Карал съм какви ли не коли,но такова чудо(двоен разход)не съм чувал.Не вярвам да е от начина на каране.Колегата да намери корав адвокат и да си търси правата при дилъра.Да се зареди със здрави нерви и да се бори! 

Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Каталожният разход на тойотите , които са евро 5 и 6 , е силно занижен от реалния. На авенсиса му дават 4,6 извънградско и този разход е напълно постижим , ако човек си го постави за цел. На рав4-ката по каталог е 5 , но е невъзможно да гори по-малко от 7 , ако ще и да се кара с 50 на 5-та скорост. И двете коли ги карам по един и същи маршрут , по един и същи начин , как така с едната постигам заводския разход , а с другата е с 2 литра отгоре?
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Колега, виж ми подписа и търси причината в себе си и стила си на шофиране

Лятото разходът ми беше около 4.4 - 4.5/100, зимата се вдигна в студовете до 6, с огромни задръствания и средна скорост 14-16 км/ч. Вчера от с. Труд до Кючук Париж в Пловдив, през Панаира - Тримонциум - Сточна гара и новия надлез, се прибрах със среден разход 3.5/100 в 17 часа - час пик с огромни задръствания. Тази вечер задръстванията бяха още по-зверски и от Рота на Брезовско, през 2-те колела на Панаира и нататък същия маршрут - 6.2/100. Хибридът иска да го "разбираш" и да го караш в зоната му на комфорт.

Пак казвам, не се гневи толкова, а потърси причината в собствения си стил на каране.
П.С. Предишният ми автомобил беше Auris MK1 1.6 vvt-i, 124 к.с. и разход в града беше 8.6-9 през лятото до 11/100 зимата с много по-слаб трафик!!! При сегашния трафик, с предишния разходът ми щеще да е минимум 12/100 в топлия сезон.
Последно промяна от Akima на 09 Мар 2016 19:39, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат.
Причина: Съкратен цитат.
Аз може ли да попитам какво значи икономично каране г-н дапиемвино ?
Не че се съмнявам във вашите шофьорски умения , но все пак
В почти всяка книжка на всяка една кола пише на какви скорости с какви предавки да карате за да постигате оптимален разход.Та в този ред на мисли моля да кажете ....
Иначе верно е кофти да си с някакви очаквания за разход , а то да се окаже друго
Не че се съмнявам във вашите шофьорски умения , но все пак

В почти всяка книжка на всяка една кола пише на какви скорости с какви предавки да карате за да постигате оптимален разход.Та в този ред на мисли моля да кажете ....
Иначе верно е кофти да си с някакви очаквания за разход , а то да се окаже друго

Ex Toyota Avensis Estate 2006 1.8 GI Fobos
Subaru Legacy 2.5 Wagon 2012 .. blue pearl , GI AEB
Subaru Legacy 2.5 Wagon 2012 .. blue pearl , GI AEB