Мнение за добавка към трансмисия - Corolla Verso E121 VVTi
Мнение за добавка към трансмисия - Corolla Verso E121 VVTi
Корола Версо 2002г. 1.6 ввти. Трансмисионното масло е сменено преди 20000км. с тойотско 75-90.
От днес при 4та-5та предавка между 60км и 90км. се чува леко тракане при подаване на газта.
При оглед на подемник не е открит теч. Диагнозата беше лагер в кутията.
Майстора ме посъветва преди започване на ремонт да сипя добавка към маслото. Можело да спре шума.
Колегите какво мислят за прибавяне на добавка в такава ситуация?
От днес при 4та-5та предавка между 60км и 90км. се чува леко тракане при подаване на газта.
Майстора ме посъветва преди започване на ремонт да сипя добавка към маслото. Можело да спре шума.
Последно промяна от Akima на 07 Сеп 2015 20:30, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.
verso 1.6vvti
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Re: Мнение за добавка към трансмисията
Ремонтирай си кутията, добавка за(тоест против) разрушени детайли не знам да има достатъчно ефективна.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
мехаННика написа:Ремонтирай си кутията, добавка за(тоест против) разрушени детайли не знам да има достатъчно ефективна.

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- martod
Иди на още един оглед, ако трябва и на повече, при друг специалист .Може тракането изобщо да не идва от скоростите.gayda79 написа:Корола Версо 2002г. 1.6 ввти. Трансмисионното масло е сменено преди 20000км. с тойотско 75-90.

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
-
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Слагай смело добавка има една руска Р***т, два броя се слагат в кутията, ако стане печелиш, ако не тогава ремонт.Едва ли такова тракане както го описваш идва от кутията точно!
Toyota Rav4 XA30 2008, 2.2 D4D 136hp /No DPF и Toyota Yaris 1.5 Hybrid 2013
-
Ей, ако ще само с добавка да я напълниш, ако сачмите са заприличали на зарове за табла няма да стане.
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Парите за добавка могат да са част от парите за ремонт, вместо да ги източиш след това като част от старото масло преди ремонта.
-
20лв струват две дози добавка, но ако наистина лагерите са раздробени кутията е за хвърляне, щом е така по-добре кутия втора ръка.Съчмите ако станали на зарчета, тогава японците какъв материал са използвали за направа на лагерите, а?Airfan написа:Парите за добавка могат да са част от парите за ремонт, вместо да ги източиш след това като част от старото масло преди ремонта.
Отговор: Сурово желязо тип "Кашкавал".
П.П.Не може при другите марки кутиите да изкарват по 1 000 000км. с оригиналното масло и така да отиват в моргите, а на Тойота не.Да вземат японците да купуват скоростни кутии от други производител, май ще е най-добре.

- Airfan
- Обратна връзка:
Един лагер е около 30 лв + 200-250 лв труд за ремонт и монтаж/демонтаж. Срещу 150 лв труд за демонтаж, монтаж и още 150 лв (налучквам) за кутия в неясно състояние. Аз бих отворил кутията и проверил състоянието й преди да се хвърля на кутия втора ръка.geniya написа:20лв струват две дози добавка, но ако наистина лагерите са раздробени кутията е за хвърляне, щом е така по-добре кутия втора ръка.Съчмите ако станали на зарчета, тогава японците какъв материал са използвали за направа на лагерите, а?Airfan написа:Парите за добавка могат да са част от парите за ремонт, вместо да ги източиш след това като част от старото масло преди ремонта.
Отговор: Сурово желязо тип "Кашкавал".
П.П.Не може при другите марки кутиите да изкарват по 1 000 000км. с оригиналното масло и така да отиват в моргите, а на Тойота не.Да вземат японците да купуват скоростни кутии от други производител, май ще е най-добре.Извинявам се за спама.
-
Въпроса е че ще му вземат повече пари от написани от теб, поне така си мисля.А дали ще сполучлив ремонта, е неясно.Дано се оправи и да напише как точно е решил проблема си.
- Airfan
- Обратна връзка:
Само че ще има ревизирана кутия, докато втората употреба не можеш да я знаеш каква е преди да я монтираш и хлъцнеш отново на лагер. Аз на една от старите коли смених два лагера - 150 лв за демонтаж и монтаж на кутията + 80 лв труд за ремонт на самата кутия. Лагерите бяха по 30 и няколко лева на SNR.geniya написа:Въпроса е че ще му вземат повече пари от написани от теб, поне така си мисля.А дали ще сполучлив ремонта, е неясно.Дано се оправи и да напише как точно е решил проблема си.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Мнение за добавка към трансмисия - Corolla Verso E121 VV
Сипвал съм XADO - при смяна на 95 000 км - с цел да предпазя кутията,да удължа живота й и да подобря превключването на предавки.
Но не кутията е била без проблеми - може би 3-та скорост влизаше една идея по-различно,но така и не разбрах дали добавката помогна или просто маслото си беше за смяна.
Ревизирай си кутията - течната добавка не може да премахне физическата необходимост от подмяна на износена,дотолкова част,че да издава звуци.
Но не кутията е била без проблеми - може би 3-та скорост влизаше една идея по-различно,но така и не разбрах дали добавката помогна или просто маслото си беше за смяна.
Ревизирай си кутията - течната добавка не може да премахне физическата необходимост от подмяна на износена,дотолкова част,че да издава звуци.
-
Истинска история: звъни ми познат от известен столичен сервиз с гръмки надписи над вратите. "Имаме служебен авенсис с шум в кутията и го карахме докато блокира. Взехме друга кутия и с нея карахме само 300 метра, та може ли да направиш една работеща?" При правилна диагноза и добри части няма неясен изход от ремонта.
ОТ ПЪРВОИЗТОЧНИКА:
Закупих от първата бензиностанция добавката за 21лв. stp - по препоръка на майстора. Според него имала най-голяма "успеваемост"!
След изминати 125км. О ЧУДО !!! Има успеваемост.
Ще покарам и ще ви пиша по натам как се държи кутията.
Желая ви безсмъртие и благодаря за изказаните мнения.
Закупих от първата бензиностанция добавката за 21лв. stp - по препоръка на майстора. Според него имала най-голяма "успеваемост"!
След изминати 125км. О ЧУДО !!! Има успеваемост.
Ще покарам и ще ви пиша по натам как се държи кутията.
Желая ви безсмъртие и благодаря за изказаните мнения.
verso 1.6vvti
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Съгласен съм с Механика....
Виждал съм възстановяване 'до чисто ново заводско' на доста по-сложни агрегати, и то със сравнително поносими и нормални средства... Като в края на краищата получаваш напълно ревизирано и със оригинални заводски параметри изделие...
Докато алтернативата е вземането на агрегат в неясно състояние, като на всичкото отгоре може и да излезе по-скъпо отколкото да ревизираш твоя си агрегат...
Виждал съм възстановяване 'до чисто ново заводско' на доста по-сложни агрегати, и то със сравнително поносими и нормални средства... Като в края на краищата получаваш напълно ревизирано и със оригинални заводски параметри изделие...
Докато алтернативата е вземането на агрегат в неясно състояние, като на всичкото отгоре може и да излезе по-скъпо отколкото да ревизираш твоя си агрегат...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???