Стържене при подаване на газ на Corolla Е11 1.3 4E-FE 1998
Стържене при подаване на газ на Corolla Е11 1.3 4E-FE 1998
Здравейте. Не знам дали тук е правилното място за моя въпрос, но се надявам да съм оцелил. Колата е Тойота Корола 1.3 Е11 1998 4EFE, няма газова. Та, проблемът е следният - при включване на скорост и подаване на газ на трета и четвърта предавка най-често, по рядко на пета, при натискане на газта се чува едно стържене и някакво тракане. Стърженето сякаш е някъде около педала, а тракането не мога да го оприлича къде е. Звукът е подобен все едно някаква перка закача някъде, но защо се чува само като подавам газ? Като изключа от скорост и дам газ изчезва. Като форсирам на място също. На първа и втора скорост се чува леко виене. И за него не знам, може и да е нормално. Все ми се струва, че нещо под предния капак се е откачило и то издава тези звуци, но може и да бъркам. Под капака не забелязвам нищо свободно движещо се.
Също и най-често когато карам на трета и оборотите са към 1200 колата започва да пресецва на тласъци, докато подам газ, след това се оправя. И това не знам нормално ли е.
Доста са ми въпросите, но се надявам да ми помогнете. Благодаря.
Също и най-често когато карам на трета и оборотите са към 1200 колата започва да пресецва на тласъци, докато подам газ, след това се оправя. И това не знам нормално ли е.
Доста са ми въпросите, но се надявам да ми помогнете. Благодаря.
Последно промяна от Akima на 17 Авг 2015 21:33, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Стържене при подаване на газ на Тойота Корола 1.3 Е11 19
Май ще я местим в другия раздел,а?мехаННика написа:Първи изстрел- скорости за ремонт.

Re: Стържене при подаване на газ на Corolla Е11 1.3 4E-FE 19
Забравих да напиша, че педалите леко се клатят настрани, ако има значение. Кофти е щом проблема е в скоростите. Тежък ли е ремонта?
-
Ами по това описание съм почти сигурен, днес сглобих една такава, за утре има още една.
А каква е процедурата като се свали кутията - реже се и се гледат лагерите ли? Сменя ли се и съединителя? Ще съм ти благодарен, ако ми обясниш.мехаННика написа:Ами по това описание съм почти сигурен, днес сглобих една такава, за утре има още една.
-
Чакай малко сега, нищо не се реже. Грешка голяма е да се дават твърди диагнози само по описание в нета. Намираш си някой който има "хабер" от такива неща и се действа по негова преценка.
Имах предвид, че съм чувал, че се реже кутията, за да се види какво е състоянието вътре. Знам, че по интернет не може да се реши какво ще се прави, а просто се дават насоки къде може да са проблемите. Но все пак, ако се наложи кутията да се отвори, след преглед в сервиз, това ли е начинът - да се отреже?мехаННика написа:Чакай малко сега, нищо не се реже. Грешка голяма е да се дават твърди диагнози само по описание в нета. Намираш си някой който има "хабер" от такива неща и се действа по негова преценка.
-
Какво неясно има?мехаННика написа:нищо не се реже
Моя е грешката тогава, грешно съм разбрал.мехаННика написа:Какво неясно има?мехаННика написа:нищо не се реже
Още нещо да питам - колата е на 131 хил. км, предишният собственик каза, че маслото на скоростите е сменено преди 20 хил.км. Възможно ли е тогава да го е нямало проблема или да е нямало начин да се разбере?
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Възможно е.electric написа:Още нещо да питам - колата е на 131 хил. км, предишният собственик каза, че маслото на скоростите е сменено преди 20 хил.км. Възможно ли е тогава да го е нямало проблема или да е нямало начин да се разбере?
Попълни си профила според правилата - населено място.
- paco_escobar
Нормално е! Мотора иска повече обороти! 2200 примерно, не е печка все пак.electric написа: Също и най-често когато карам на трета и оборотите са към 1200 колата започва да пресецва на тласъци, докато подам газ, след това се оправя. И това не знам нормално ли е.
Corolla E11 4E-FE Wagon
Ясно, благодаря. Аз бях свикнал на дизели, затова ми беше странно.paco_escobar написа:Нормално е! Мотора иска повече обороти! 2200 примерно, не е печка все пак.electric написа: Също и най-често когато карам на трета и оборотите са към 1200 колата започва да пресецва на тласъци, докато подам газ, след това се оправя. И това не знам нормално ли е.
Онзи ден качих колата на магистралата и след 70 км/час шумът не се търпеше. На другия ден един майстор я погледна, возихме се в града, усети стъргането, но според него не беше толкова силно. Спомена, че проблема може да е от пиньона и короната, което ще рече проблем в диференциала. Струва ли си да се изчака да се увеличи още шумът, както той предложи, за да го хване точно от къде е или да ходя при друг?