Регулиране на оборотите - как?
- racing_fan
Регулиране на оборотите - как?
Как да регулирам оборотите на колата на празен ход, защото ако е верен оборотомера при загрят мотор падат на 600 и почва да тресе леко, но неприятно. Някой казват че до 650 е нормално, но при мен са 600. Малко трябва да ги вдигна, поне със 100. Двигателя е 4E-FE на Корола.
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Съвсем нормално е.
Възможно е заради катализатора да се усеща това леко тресене на мотора. Напоследък си мисля да махна катализатора на 8 годишна Корола и да видя дали ще тресе двигателят.
Не може механично да се регулират оборотите. Ако това стане чрез шпилката, която указва докъде да се върне дроселовата клапа, то компютъра след няколко километра ще върне отново оборотите. Компютъра е самообучаващ се.
Възможно е заради катализатора да се усеща това леко тресене на мотора. Напоследък си мисля да махна катализатора на 8 годишна Корола и да видя дали ще тресе двигателят.
Не може механично да се регулират оборотите. Ако това стане чрез шпилката, която указва докъде да се върне дроселовата клапа, то компютъра след няколко километра ще върне отново оборотите. Компютъра е самообучаващ се.