Имам странно стържене между превключванията на скоростите независимо между кои скорости се превключва.
Стърженето се появи след смяна на съединител с комплект "Valeo",но твърд не с демпферен.
На външен вид и по размери и сваления и новия нямаха разлика единствената разлика е демпфера.
След монтажа няма приплъзване, педала на съединителя е мек, включва добре без запъване, хъркане и др.
Самото стържене се появява след известно каране и то когато сме няколко човека вътре и колата я напъвам.
Стърженето се появява само и единствено между самите превключвания в момента на превключванията, например:Включваш първа и тръгваш, в момента на натискане на съединителя между превключванията се чува "ЖЖЖИИИИУУУ" като стържене забелязвам че е свързано с оборотите на ДВГ, когато паднат до 850 об. в движение натискаш съединителя без да включваш няма никакъв шум.
Ако между превключванията съединителя се натиска бавно шума е едва забележим или го няма изобщо, само когато я ръчкам енергично се чува стърженето.Ако съм сам в колата може и да не се появи изобщо

Обяснението на сервиза сменил съединителя е, че този шум ще затихне за около 10 000 км. и в следствие на неоригиналния комплект, обяснението ме озадачи.
Засега съм изминал 4 000 км. и няма промяна.
И маслото съм сменил с каквото е по аутодатата.
Очаквам мнения.
Благодаря Ви за вниманието.