Контактният ключ не влиза в патрона за запалване - RAV4 XA30
Контактният ключ не влиза в патрона за запалване - RAV4 XA30
Здравейте колеги,
Това е първото ми мнение, тъй като от 20.05.15 съм собственик на Toyota Rav4 2.2 D-4D 136 hp. (2006 г.)
Проблема ми се появи тази сутрин.
Снощи, като се прибирах изгасих двигателя, затворих вратите и заключих автомобила с бутончето за централно заключване от контактния ключ. Съвсем нормално се заключи колата и се прибрах.
Тази сутрин, при опит да отключа автомобила от отключващият бутон на контактния ключ - не се получи!!!
Наложи се да отключа автомобила от ключалката на шофьорската врата. Отключих, отворих и дотам!!!
При опит да вкарам ключа в патрона за палене, той не понечи да влезе!!! Батерията на ключа би трябвало да е добре, защото при натискане на бутоните за отключване и заключване червеният светодиод мига. А и не знам дали това има значение при условие, че ключът механично не иска да влезе целият в патрона на запалването.
Имал ли е някой подобен проблем и как се е справил? Не намерих никъде във форума нещо подобно - ако съм пропуснал нещо вече написано, моля да бъда извинен и да ми дадете линк към проблема.
Поздрави и приятна седмица.
Това е първото ми мнение, тъй като от 20.05.15 съм собственик на Toyota Rav4 2.2 D-4D 136 hp. (2006 г.)
Проблема ми се появи тази сутрин.
Снощи, като се прибирах изгасих двигателя, затворих вратите и заключих автомобила с бутончето за централно заключване от контактния ключ. Съвсем нормално се заключи колата и се прибрах.
Тази сутрин, при опит да отключа автомобила от отключващият бутон на контактния ключ - не се получи!!!
Наложи се да отключа автомобила от ключалката на шофьорската врата. Отключих, отворих и дотам!!!
При опит да вкарам ключа в патрона за палене, той не понечи да влезе!!! Батерията на ключа би трябвало да е добре, защото при натискане на бутоните за отключване и заключване червеният светодиод мига. А и не знам дали това има значение при условие, че ключът механично не иска да влезе целият в патрона на запалването.
Имал ли е някой подобен проблем и как се е справил? Не намерих никъде във форума нещо подобно - ако съм пропуснал нещо вече написано, моля да бъда извинен и да ми дадете линк към проблема.
Поздрави и приятна седмица.
Последно промяна от Akima на 25 Май 2015 13:13, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
Toyota Rav4 III 2006 2.2 D-4D 136 hP
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: Проблем с контактния ключ - не влиза в патрона за запалв
Защо ли ми мирише на опит за кражба. Иди при някой ключар да погледне дали няма счупено парче в патрона.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Re: Проблем с контактния ключ - не влиза в патрона за запалв
Помислих си го и аз ... но все пак сутринта автомобила беше заключен!!!TATI написа:Защо ли ми мирише на опит за кражба. Иди при някой ключар да погледне дали няма счупено парче в патрона.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Контактният ключ не влиза в патрона за запалване - RAV4
Добре дошъл.
Размърдай малко волана и върти ключа леко наляво надясно/с малка амплитуда/.
Размърдай малко волана и върти ключа леко наляво надясно/с малка амплитуда/.
Благодаря ... добре заварилиAkima написа:Добре дошъл...

Оказа се опит за посегателство :( Ключарят (става въпрос за гр.Варна - Николай) каза, че не са имали подходящият код за имобилайзера (или нещо подобно) но са успели да разбият патрона за запалването. Вероятно са си направили и ключ по патрона от шофьорската врата. Сега ще слагам и допълнителна аларма. Няма как ... колата седи на улицата все пак!
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
От каското не ти ли искат аларма?
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

Колата има аларма - фабрична!BOz написа:От каското не ти ли искат аларма?
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Направи си сам имобилайзер - обикновено ключе, което прекъсва захранването към компютъра или към горивната помпа. От аларми, особено пък фабрични, няма смисъл, според мен.
Уведоми ли полицията? Ако не си, го направи!
Колко ключа ти даде "продавача"? Да не си е "запазил" някое копие и иска да си "върне" колата?
Това също го упомени в жалбата или както там се казва пред полицията!
Има достатъчно такива случаи, но изчакват поне две седмици. Този ми се струва, че е "огладнял" много.
Друг вариант е да са записали кода при заключването вечерта. Но според мен това е малко вероятно, щом за щастие колата си е още при теб!
Каско направил ли си?
За съжаление набележат ли те, у нас спасение няма!
Пълно автокаско и механично прекъсване на захранването. Не, че не могат да ти дръпнат колата на буксир или с пътна помощ.
Стискам ти палци!
Edit:
За малко да забравя - препрограмирай ключовете. Ако е възможно - пренареди ключалката, за да не стават и механично старите ключове.
В сервизите и ключарските ателиета знаят как и какво.
Колко ключа ти даде "продавача"? Да не си е "запазил" някое копие и иска да си "върне" колата?
Има достатъчно такива случаи, но изчакват поне две седмици. Този ми се струва, че е "огладнял" много.
Друг вариант е да са записали кода при заключването вечерта. Но според мен това е малко вероятно, щом за щастие колата си е още при теб!
Каско направил ли си?
Пълно автокаско и механично прекъсване на захранването. Не, че не могат да ти дръпнат колата на буксир или с пътна помощ.
Стискам ти палци!
Edit:
За малко да забравя - препрограмирай ключовете. Ако е възможно - пренареди ключалката, за да не стават и механично старите ключове.
В сервизите и ключарските ателиета знаят как и какво.
Благодаря за съветите! Колата я закупих с 2 ключа - единият с дистанционно в него и другият без! Колата има пълно каско ... но като не можеш да запалиш колата защото не можеш да вкараш ключа в патрона за стартиране на кого ще се обадите: на застрахователя или на ключаря?!?! Е, аз избрах да се обадя на ключаря. После, разбира се говорих и със застрахователите но при свършен факт (пак има някакъв шанс)! С полицията засега не съм се свързвал, но и това утре may be ще се случи.gena_bs написа:Направи си сам имобилайзер - обикновено ключе, което прекъсва захранването към компютъра или към горивната помпа. От аларми, особено пък фабрични, няма смисъл, според мен.
Колко ключа ти даде "продавача"? Да не си е "запазил" якое копие и иска да я прибере?
Стискам ти палци!
Аларма в момента слагам - импулсна със собствен имобилайзер - така ме посъветва Николай (авто-ключаря)!
За нарочването съм напълно съгласен с теб ... за съжаление живеем в такова време и в такава държава :((((
За механичното прекъсване на захранването съм склонен да приемам предложения от всякакъв вид и естество! Може и тук, може и на лични! Защото с тази електроника в колата не знам дали ако се направи нещо механично няма да се повреди нещо друго по електрониката! Но ако все пак някой е склонен да сподели той/тя как се е справил/а, както казах съм склонен да изслушам всеки. Нямам гараж или охраняем паркинг наблизо, така, че колата се очертава да бъде "уличница".
п.с. - не съм никак негативна личност, поради което съжалявам, че първата ми тема е такава :(
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Не искам да съм черноглед, но ако не я прибереш някъде и то много бързо, рискуваш да останеш без кола, също толкова бързо, без значение колко пълно ти е каското.
То няма да те спаси. Не знаем за кой край на държавата става дума, но в случая това не е от особено значение.
Просто вземи спешни мерки, ама от най-спешните. Ако трябва давай пари за такси за известно време, но си осигури някой що годе добър паркинг, ако искаш да се радваш на колата си.
То няма да те спаси. Не знаем за кой край на държавата става дума, но в случая това не е от особено значение.
Просто вземи спешни мерки, ама от най-спешните. Ако трябва давай пари за такси за известно време, но си осигури някой що годе добър паркинг, ако искаш да се радваш на колата си.
Прочетете правилата на форума!
колата по дефолт трябва да е с два ключа с транспондер иначе има вероятност да е лява.а продавача ако е вързан и има оригинален ключ колата нямаше да е има.интересно имаше ли аларма преди каското или не.аз ако съм сменям всички ключалки и друг имобилайзер че и от горе още нещо без да се коментира тук.Хубавото в случая е че имаш втори шанс щтото явно са добри да направят ключ по патрона на шофьорската врата без да го вадят че и са заключили на тръгване.
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Напълно подкрепям TATI!
Скрий колата за известно време някъде. Най-добре в индивидуален гараж, а не в общ.
По възможност със СОТ и GSM оповестяване при отваряне на вратата/вратите. Като разбира се я проверяваш дали е там по някакъв начин. Това ще ти даде време за обмисляне на по-нататъчни действия, а и е най-ефикасното.
И се оглеждай за лица и автомобили, които те следват.
Офф, то стана като шпионски роман, ама в БГ трябва да си като Щирлиц!
Извадил си късмет, че не са могли да отнесат колата! Или са неопитни или нещо друго им е попречило.
Колкото до заключената врата - просто са натиснали бутона за заключване и са затворили вратата. Провери ли дали останалите дали са заключени?
За съжаление не мога да ти помогна с конкретни технически съвети.
Скрий колата за известно време някъде. Най-добре в индивидуален гараж, а не в общ.
По възможност със СОТ и GSM оповестяване при отваряне на вратата/вратите. Като разбира се я проверяваш дали е там по някакъв начин. Това ще ти даде време за обмисляне на по-нататъчни действия, а и е най-ефикасното.
И се оглеждай за лица и автомобили, които те следват.
Офф, то стана като шпионски роман, ама в БГ трябва да си като Щирлиц!
Извадил си късмет, че не са могли да отнесат колата! Или са неопитни или нещо друго им е попречило.
Колкото до заключената врата - просто са натиснали бутона за заключване и са затворили вратата. Провери ли дали останалите дали са заключени?
За съжаление не мога да ти помогна с конкретни технически съвети.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Вие много го наплашихте човека , чак гаражи с гсм оповестяване. Те върнат ли се за колата , ще си я вземат за 30 сек. Явно нещо им е попречило точно в този момент да си тръгнат с нея. Аз пък бих я продал и бих си взел друга , поне да не я мисля.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Колеги,
рядко си позволявам квалификации,но защо "образувате излишни нерви" на човека.
Още малко и ще го пратите да спи в колата.
Веско,
не знам за кой ключар говориш/поне не съм 100% сигурен/,но на лично ще ти пратя координати на проверен от мен и то неколкократно ключар във Варна,който е виждал Toyota и Subaru и то не само на картинка.
По повод ключовете:

Това на снимката е така наречения Вале ключ - в други държави,като отидеш на по-приятно място има кой да ти паркира колата.
Колата трябва да ти е продадена с 2 ключа с бутони/дистанционни в тях /черни/ и един вале ключ /сив/.
Винаги съветвам като се взема "нова" кола да се проверяват/изтриват излишните сигнатури - така няма шанс някой да дойде и да си тръгне с твоята кола.
Механичните "способности" са едно,но компютърните друго.
Понеже периодично продавам платки/дистанционни в този форум мога да ти кажа,че многократно са ме питали за нарязани остриета и винаги съм игнорирал такива оферти именно заради опасността да дам "автомат на маймуна".
Уведомил си застрахователя,но уведоми и съответните контролни органи - РПУ и Пътна полиция ти трябват в случая.
Така ще си спестиш и обвинения в застрахователна измама,ако колата утре я няма.
Ключ се "реже" и по VIN - просто всякакви аматьорчета идват да "плажуват" лятото във Варна./без транспондера естествено/
Замисли се къде колата е влязла в България.
За твоя радост онзи ден разбиха бандата на едни от корифеи - ако те те бяха нарочили от колата щеше да ти остане само големия талон за спомен.
Желая ти успех - виж си ЛС-тата.
Лека вечер на останалите колеги-сценаристи.

рядко си позволявам квалификации,но защо "образувате излишни нерви" на човека.
Още малко и ще го пратите да спи в колата.
Веско,
не знам за кой ключар говориш/поне не съм 100% сигурен/,но на лично ще ти пратя координати на проверен от мен и то неколкократно ключар във Варна,който е виждал Toyota и Subaru и то не само на картинка.
По повод ключовете:

Това на снимката е така наречения Вале ключ - в други държави,като отидеш на по-приятно място има кой да ти паркира колата.

Колата трябва да ти е продадена с 2 ключа с бутони/дистанционни в тях /черни/ и един вале ключ /сив/.
Винаги съветвам като се взема "нова" кола да се проверяват/изтриват излишните сигнатури - така няма шанс някой да дойде и да си тръгне с твоята кола.
Механичните "способности" са едно,но компютърните друго.
Понеже периодично продавам платки/дистанционни в този форум мога да ти кажа,че многократно са ме питали за нарязани остриета и винаги съм игнорирал такива оферти именно заради опасността да дам "автомат на маймуна".
Уведомил си застрахователя,но уведоми и съответните контролни органи - РПУ и Пътна полиция ти трябват в случая.
Така ще си спестиш и обвинения в застрахователна измама,ако колата утре я няма.
Ключ се "реже" и по VIN - просто всякакви аматьорчета идват да "плажуват" лятото във Варна./без транспондера естествено/

Замисли се къде колата е влязла в България.
За твоя радост онзи ден разбиха бандата на едни от корифеи - ако те те бяха нарочили от колата щеше да ти остане само големия талон за спомен.
Желая ти успех - виж си ЛС-тата.

Лека вечер на останалите колеги-сценаристи.