От София съм, източните квартали (Младост, Дружба). Рових се по форума за сервиз, където да направя диагностика на двигател, смяна на пистов ремък, а по нататък и консумативи. Искам да е сервиз, в който имат опит/ухо с по-нови тойоти (макар на 7 години да не е 1ва младост), но ми прави впечатление, че в сервизите рядко въобще са се занимавали с този модел, дори в хвалени тук, ми се случи да ме питат Корола ли е или Авенсис ... Иска ми се като задам въпроса "колко време ще отнеме смяна на пистов ремък ? ", да не чувам "не знам, остави я за 1-2 дена"

Диагностика правих преди 7 000 км, но заради лошо гориво реших всепак да повторя процедурата. Пистовия ремък е за смяна, защото при палене понякога на студен двигател, почва да свири, особено ако съм натиснал педала на спирачката или върти въздух при потегляна на студен двигател.
В крайна сметка ще свърша нещата или в ТМ Ауто Запад, или Пит Стоп , но ми се иска да намеря и трети вариант, където да мога да отида и да знам, че хората ще забележат и странични проблеми или поне няма да докарат нови (като например прецакани болтове и куки за едното сваляна на кора)
Благодаря.