търсейки автомобил на баща ми втора употреба, попаднах на една Тойота Корола ЕЕ90 1.3cc 12v 75 к.с. двигател-2Е 1988г. Страшно читав екземпляр

Няма да навлизам в подробности калко, защото рискувам да стана смешен, но е факт, защото обмислям вариант да дам на баща ми моя Ситроен С3 2007 година, а аз да оставя Corolla-та за мен.
Единственият минус за момента е, че похапва около 10-11 литра на сто градско. Имаше задържал термостат отворен. Смених го и сега е на 6.
Разходът не се промени съществено и се замислям за газова уредба.
КарбуратУра е малко по-особен на принципа на Вентури с повече вакум. Грамотен съм технически в известна степен, но тук ударих на камък. Някой слагал ли е газ на такъв карбуратор?
Ще съм Ви благодарен ако споделите с мен, но не празни приказки а съществен опит или мнение.
По-късно ще кача снимки на Тойотата и на карбуратора, защото жената вече взе да ме ревнува от колата.

Това е карбУратора, става ли за газифициране?

MODEDIT Akima
Новите думички за днес:
карбУратор
Хората,които могат да
исподелите с мен, но не празни приказки а съществен опит или и ние.
директно са подминали темата още като са видяли заглавието й.Мога да те насоча към конкретен газаджия - надявам се няма да монтираш сам уредбата.Честита придобивка и много безаварийни км.Грамотен съм технически в известна степен