Така... Да споделя опита си след тест, който направих тази седмица. Тествах Аурис 1.4 д4д, Корола 1.6 бензин автоматик и Авенсис 2.0 д4д.
Впечатленията са ми, че слабия дизелов на Ауриса ми е една идея бавен на 1-ва и 2-ра предавка, но очаквах да е по-зле, разбира се двойката авенсис ми пасна чудесно на моя тип каране, но интериора е една идея old fashion, независимо че си личи по-скъпото изпълнение. Останах
изключително впечатлен от купето на королата, много по-удобно от Ауриса и има много повече място на втори ред седалки. Не направих разлика с Авенсиса, може да има на технически параметри, но като усещане поне аз не усетих такава. Много добро впечатление ми направи и багажника на Королата, чувствително по-голям от предшественика ѝ. Относно бензиновия двигател на Корола - разбира се че не може да се сравнява с двойката дизел. В ниските обороти е доста бавна, а във високите двигателя става шумен. В спортен режим се подобрява ускорението като се подаде рязко газ, но вдига здраво разхода /10.1/100 докато я "ръчках"/. И все пак, за мен лично автомата си е голяма екстра, защото колата ще се кара предимно в града на кратки отсечки и в повечето пъти от жена ми

.
След всичко това и предвид моите изисквания и бюджет се спрях на бензиновия автомат Корола.
Благодаря на всички за мненията! Надявам се и аз да съм бил полезен.