Преди 3-4 месеца си взех Toyota Corolla 2009-та година, 6 скорости, 1.4 D4D, 120 000 км.
Забелязах, че при МАЛКО ПО-РЯЗКО подаване на гориво се чува странен стържещ звук. Ако горивоподаването е по-плавно не се забелязва или почти не се чува. Случвало се е, чак купето леко да извибрира. Всичко това става след 2000-2200 оборота.
Помолих познат, който кара същия модел, същата година, 1.4 D4D, но с 5 степенната скоростна кутия да ме повози с неговата. При него такова нещо - няма. Адски тихо набира.
Возих се и е един по-нов Ярис, 1.4 D4D, отново никакъв подобен шум.
Накрая се качих в Тойота, тъй като автомобилът подлежеше на някакво безплатно обслужване. Та след като я провериха, заедно с техен служител покарахме 10 километра. Човекът чу шума, но според него бил нещо по-скоро нормално, отколкото обезпокояващо. Тук трябва да добавя, че те през цялото време си мислеха, че автомобилът е гаранционен. След като стана ясно, че не е, ми казаха, че ще я закачат за тест (след седмица/две). Според човека от Тойота - дюзи, но нищо страшно.
Та ... някой има ли представа какво може да е. Знам, че е трудно да се прецени ..., но всяко мнение е важно. От Русе съм, ако има русенци, може на място да я чуят, пък след това ще черпя

Звукът не е чак толкова дразнещ, но мисълта, че го има го прави доста дразнещ