Обслужване на Avensis Т25 D4D - Пазарджик

Аватар
gti_16v

Обслужване на Avensis Т25 D4D - Пазарджик

Мнение от gti_16v » 19 Фев 2015 13:11

Здравейте Колеги,
Нов съм във форума, поради това, че от скоро съм собственик на автомобил от тази марка (1 месец) Тойота Авенсис 2003 г. D4D 116 коня.
Моите въпроси за голяма част от съфорумците ще им се сторят доста скучни и изтъркани, но все пак се надявам, че ще има отзивчиви съфорумци които ще изкажат своите мнения и препоръки за което Благодаря предварително.
Сменил съм масла, антифриз, филтри, но като нов внос кола искам да сменя и ангренажен ремък с ролки , обтегач и водна помпа.
1. Въпросът ми е къде мога да направя тази процедура в близост до Пазарджик, Пловдив, защото в нашия малък град никой майстор не иска да се наеме да ги смени, а в Тойота - Пазарджик - цените са направо непосилни. Моля дайте напътствие и за евентуални марки на тези комплекти и евентуална цена с включен труд за тази процедура + необходимо време за смяната (1 ден или по-малко)
2. Ръчната спирачка - може ли да се натяга или се сменят жилата, като спре да държи (на 4-5 зъб колата си тръгва)
3. Индикаторът (реотанът) за подгряващите свещи на таблото, колко време трябва да свети след даване на контакт - при мен гасне на 5 секунда, при условие, че вън е - 15 градуса и пак трудно пали, а при Голфа светеше по 30 сек-1 мин и палеше от раз.
Благодаря предварително за Вашите съвети и мнения.
Последно промяна от Akima на 19 Фев 2015 13:26, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.

Аватар
ffsolutions

Re: Обслужване на Avensis Т25 D4D - Пазарджик

Мнение от ffsolutions » 20 Фев 2015 07:56

Добре дошъл, колега, и честита придобивка!
1. За сервиз не мога да ти кажа, но ако ще ходиш в Тойота, отиди до тази в Пазарджик. За Тойота в Пловдив съм чувал не добри отзиви от запознати и патили хора. В официалния сервиз ще ти излезе доста по-скъпо, имай го на предвид. Някой колега от региона може да ти препоръча сервиз. В краен случай мога да ти дам контактите на човека, който обслужи моята (в Асеновград).
2. За жилото, би следвало да може да се натегне, съветвам те да го направиш на въпрос като отидеш за самото обслужване, така или иначе колата ще влиза в сервиз. Нека по-компетентните колеги да споделят.
3. По отношение на реотана, моята работи по същия начин. За 5-6-7 секунди гасне на -15 до -20 градуса. Когато е около 0 градуса загрява една идея по-бързо, но не е кой знае колко осезаемо. Ако толкова те притеснява можеш да пробваш и да ги подгрееш 2 пъти, т.е. да завъртиш ключа една позиция назад и отново да дадеш на контакт. Имаше дискусия наскоро по въпроса, аз съм забелязал, че по този начин пали една идея по-бързо, с по-малко въртене. Но това го правя наистина когато температурите чукнат -15 или по-надолу. Самият подгрев не би трябвало да ти прави проблеми за паленето, ако някоя от свещите е на заминаване или има друг проблем, това вече е друг въпрос.
2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел

Аватар
martod

Мнение от martod » 20 Фев 2015 09:47

gti_16v написа: Сменил съм масла, антифриз, филтри, но като нов внос кола искам да сменя и ангренажен ремък с ролки , обтегач и водна помпа.
1. Въпросът ми е къде мога да направя тази процедура в близост до Пазарджик, Пловдив, защото в нашия малък град никой майстор не иска да се наеме да ги смени, а в Тойота - Пазарджик - цените са направо непосилни. Моля дайте напътствие и за евентуални марки на тези комплекти и евентуална цена с включен труд за тази процедура + необходимо време за смяната (1 ден или по-малко)
Около 500 лв. с включен труд и ремък Гейтс, ролки СКФ или ИНА (по твой избор), обтегач NTN и водна помпа Айсин или GMB (пак по твой избор) и необходимо време под 1 ден, smile.gif ако те вълнува пиши на ЛС .
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
gti_16v

Мнение от gti_16v » 21 Фев 2015 09:03

1. Благодаря на Модератора Akima за преместването на моята тема от един раздел в друг, а не я премахна bow.gif
2. Добре заварил и Благодаря колега ffsolutions за Вашите отговори, при необходимост колега ще Ви се обадя за координати на Вашия майстор в Асеновград. wink.gif
3. Колега martod - исках да Ви пиша на лично съобщение, но ми даде, че няма такъв потребител, ако не Ви е проблем ми изпратете на лично Вашите координати и телефон за връзка. Благодаря

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 21 Фев 2015 12:21

@gti_16v

Тук не трием туко-така.Не е нужно да благодариш за това.Само се придържай към правилата на форума и тези за пускане на теми.

Надявах се още от пловдивските колеги да са се включили досега,аз в Пазарджик съм ползвал само кръчми и няма как да ти помогна. :whistle: wink.gif

ЛС ще имаш като направиш още няколко поста - ограничение срещу ботове е,както и одобрението на първите два поста на всеки нов потребител.

Успех! :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
martod

Мнение от martod » 22 Фев 2015 10:32

gti_16v написа: 3. Колега martod - исках да Ви пиша на лично съобщение, но ми даде, че няма такъв потребител, ако не Ви е проблем ми изпратете на лично Вашите координати и телефон за връзка. Благодаря
Почти съм сигурен, че има такъв потребител, biggrin.gif за това започвай да спамиш яко, за да получиш право на ЛС, laugh.gif или просто си виж личната поща .
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

baba_metca

Мнение от baba_metca » 03 Мар 2015 16:23

Здравей,
Колегата ти е предложил нещо така че вече имаш вариант.
За Тойота питай ги дали ще ти дадат гаранция за ремонта, защото едно време даваха, което все пак е нещо за цената си. Вече познавам 2 случая на сменени ремъци с трагичен край след няма и месец и то сменени с оригинални части от вносител (оригинални според вносителя). Както и да, проблема е че в този случай гаранция няма и разходите стават тройни. Т.е. внимавай с тези смени.
Относно сервизи в Пазарджик, ще ти пиша на лично. Все ми се струва добре за потребителите, за такива неща, поне месец да дават та ако има дефект в някоя част или пренатягане на ремъка или друго клиента да не остане на улицата или недай си боже в някоя канавка.

Аватар
gti_16v

Мнение от gti_16v » 07 Мар 2015 08:26

baba_metca написа:Здравей,
Колегата ти е предложил нещо така че вече имаш вариант.
За Тойота питай ги дали ще ти дадат гаранция за ремонта, защото едно време даваха, което все пак е нещо за цената си. Вече познавам 2 случая на сменени ремъци с трагичен край след няма и месец и то сменени с оригинални части от вносител (оригинални според вносителя). Както и да, проблема е че в този случай гаранция няма и разходите стават тройни. Т.е. внимавай с тези смени.
Относно сервизи в Пазарджик, ще ти пиша на лично. Все ми се струва добре за потребителите, за такива неща, поне месец да дават та ако има дефект в някоя част или пренатягане на ремъка или друго клиента да не остане на улицата или недай си боже в някоя канавка.
Благодаря колега за съвета, за момента ще задържа смяната (1-2 седмици) на тези консумативи, докато не събера достатъчно позитивни мнения за някой майстор. Надявам се, че колегите съфорумци ще предложат доказали се сервизи от които са доволни от работата и цената.

Публикувай отговор