Крадци на Катализатори в ж.к.Красно Село,София
Крадци на Катализатори в ж.к.Красно Село,София
Колеги, видях темата за тези с Голфа, но понеже от няколко седмици не съм влизал във форума искам да ви предупредя че и в Красно Село на ул. Княгиня Клементина ми откраднаха катализатора. Също и да ви предупредя, че паркига на големия панелен блок непосредствено до пазара (с/у охраняемия паркинг) е само за живуши в блока и дерат яко с пирони...
Последно промяна от Akima на 06 Фев 2015 01:30, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие
Причина: Променено заглавие
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Крадци на Катализатори Красно Село
в Крастна поляна (на Първанов блока) паркинга също е само за живущи - пълнят ауспуха смонтажна пяна - чудничко.
Re: Крадци на Катализатори Красно Село
Благодаря за инфото. Доста често ходя там
То само това остана. Градушката ме наваля, сега 2 брони и калник издрани.. Даже ще доплащам за каското ..

То само това остана. Градушката ме наваля, сега 2 брони и калник издрани.. Даже ще доплащам за каското ..
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Re: Крадци на Катализатори в ж.к.Красно Село,София
Ако някой от блока си купи нова кола , явно уведомява на момента всички съседи , за да не я нашарят през нощта.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Къде ли и какво ли не се краде. В Слатина преди дни счупиха стъкло за да вземат СД. Стъкла заради касетофон или радио са ми чупени поне 5. Върха беше когато тръгнали с макетен нож да издялат гуменото уплътнение на челното стъкло, пъхали отвертка под него като щанга и го счупили. Отворили вратата, нападнали радиото като както се впрягат говеда и го изтърбушили, изкривили и изпочупили половината табло. Някакви ненормални олигофрени, може би наркомани да са били. Смених стъклото с уплътнението но таз кола докато не я разкарах от течове отпред не можах да се отърва.
-Един счупен офис стол стоеше в мазето и го извадих при кофите - след 5 мин. докато се върнах да занеса други боклуци го нямаше. За скрап да е струвал лев-два. Не казвам, че това е кражба, а че на улицата всичко е временно. Затова и не наливам особени пари в автомобили, а едната ми е вечно отключена отвсякъде, но досега никой не е и пробвал. И да влезе- няма проблем, каквото и да вземе не може да го продаде, а аз ще го възстановя с дребни пари. Някой пиян съсед ако го изгони жена му може да поспи докато изтрезнее. Няма да го вали и духа човека... biggrin.gif
-Още по татово време си спомням една зима имаше бум на кражби. Журналисти питаха Началника на 1-во районно как да се опазят, като полицията не може да се справи с тях. Той отговори: в колата трябва да има 1 волан, 3 педала, 2 ръчки, седалки и ... това е. Друго, което може да привлече интереса на джебчиите- трябва да го няма. Доколко е възможно това сега е друг въпрос, но според полицейския разсъдък това е начин да се предпазиш от улични хайдуци. Взех че го чух и запомних.
-Един счупен офис стол стоеше в мазето и го извадих при кофите - след 5 мин. докато се върнах да занеса други боклуци го нямаше. За скрап да е струвал лев-два. Не казвам, че това е кражба, а че на улицата всичко е временно. Затова и не наливам особени пари в автомобили, а едната ми е вечно отключена отвсякъде, но досега никой не е и пробвал. И да влезе- няма проблем, каквото и да вземе не може да го продаде, а аз ще го възстановя с дребни пари. Някой пиян съсед ако го изгони жена му може да поспи докато изтрезнее. Няма да го вали и духа човека... biggrin.gif
-Още по татово време си спомням една зима имаше бум на кражби. Журналисти питаха Началника на 1-во районно как да се опазят, като полицията не може да се справи с тях. Той отговори: в колата трябва да има 1 волан, 3 педала, 2 ръчки, седалки и ... това е. Друго, което може да привлече интереса на джебчиите- трябва да го няма. Доколко е възможно това сега е друг въпрос, но според полицейския разсъдък това е начин да се предпазиш от улични хайдуци. Взех че го чух и запомних.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
- Airfan
- Обратна връзка:
Това незнам, но преди години отивам на гости на гаджето, което беше на квартира там и първата вечер на първото ми ходене се случи точно това.iovkito написа:Ако някой от блока си купи нова кола , явно уведомява на момента всички съседи , за да не я нашарят през нощта.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Еее , трябвало е да сложиш надпис на предното стъкло - кандидат зет . biggrin.gif
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Да бе. И да вземат да му нарежат и гумите, защото е дошъл да им отмъква момите. laugh.gifiovkito написа:Еее , трябвало е да сложиш надпис на предното стъкло - кандидат зет . biggrin.gif
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

Миналия месец на баща ми му срязаха предна гума на колата и докато я помпил му свили чантата от задната седалка...
-
Няма умора за крадците,разбойниците, изнасилвачите... затова съм за КРУМОВИ ЗАКОНИ!
Няма да спирам да давам Сингапур за пример. Престъпността е сведена до минимум, дисциплина,ред,законност. Как става ли ? Има начин но трябва воля !
Няма да спирам да давам Сингапур за пример. Престъпността е сведена до минимум, дисциплина,ред,законност. Как става ли ? Има начин но трябва воля !
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Това със спуканата гума е стар номер.
И ... ако някой си предлага помощта когато си сменяте или помпате спуканата гума просто се откажете от таз работа, а се изправете поне докато не се разкара тая измет. Обикновено един ви забавлява, друг пипа сръчно из вътре. Паплач.
И ... ако някой си предлага помощта когато си сменяте или помпате спуканата гума просто се откажете от таз работа, а се изправете поне докато не се разкара тая измет. Обикновено един ви забавлява, друг пипа сръчно из вътре. Паплач.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Много съм се прецакал значи.Оги написа:Това със спуканата гума е стар номер.
И ... ако някой си предлага помощта когато си сменяте или помпате спуканата гума просто се откажете от таз работа, а се изправете поне докато не се разкара тая измет. Обикновено един ви забавлява, друг пипа сръчно из вътре.
Аз като съм сменял гуми на няколко дами дотук съм получил/взел само един телефонен номер. laugh.gif biggrin.gif
В големите градове този тип кокошкарски кражби зачестяват,но малко колеги отиват в полицията да дадат показания.
Според мен с повече внимание може да се противодейства - не е нужно да се решат крайници - после ще вземат инвалидна пенсия бандитите.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Във Варна двама колеги изгоряха почти едновременно по този начин преди 2-3 години.. И двамата в района на ХЕИ - Палах център - Левски...Оги написа:Това със спуканата гума е стар номер.
Дали са се обаждали в полицията? Ами то май няма как да минеш без тази процедура като са ти изчезнали всичките документи

Служебно доста често контактувам с полицията. Последната година се наложи да контактувам и по личен повод...
Не съм много очарован от контактите

Пример : кражба (или грабеж - трудно ми е да определя). Началото на лятото 2015 - чужденец се качва в претъпкан градски автобус. В момента, в който вратите започват да се затварят, отвън един мъж хваща чантата, която е преметната през рамото на чужденеца, издърпва я и хуква. Това - в тълпата пред Катедралата. Докато отворят вратите, човека е изчезнал през градинката нанякъде (чужденеца е яко младо момче с физическа подготовка - тръгнал е да го гони но просто не го е намерил). Реакцията на полицията: 'ами той сигурно чужденеца е бил пиян и си е загубил чантата' и го отпращат... Да, след като отидох като служебно лице вече нямаше мърдане и си свършиха работата - издадоха експресно необходимия документ.. И споделиха 'ааа ами тогава сигурно румънската група е дошла - тя всяко лято си идва тук - те са мъжете, които действат по този начин'... Полиция... Знаеш ги, познаваш ги... Ама си статистик - само водиш статистика за този тип кражби вместо да вземеш превантивни мерки...
Втория пример (повтарян многократно и за разбити автомобили и т.н.)... Ходиш, пишеш, цапат те с мастило да ти смъкнат отпечатъци (сега може да са понапреднали - последно ми смъкваха преди десеттина години). Цапат колата да проверят за отпечатъци (на бял или светложълт салон изглежда потресаващо

Този филм го играх есента като откраднаха телефона на щерката... Писъмцата - отговори/решения за спиране си ги пазя в отделна папка...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Airfan
- Обратна връзка:
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
+1!scorpion написа:Няма умора за крадците,разбойниците, изнасилвачите... затова съм за КРУМОВИ ЗАКОНИ! !