Избор на акумулатор за Avensis 2.0 D4D
-
Избор на акумулатор за Avensis 2.0 D4D
Притежавам лек автомобил Тойота Авенсис , 2000 кубика,126 коня- дизел.Днес сутринта при минус 12 градуса не запали,завартя един -два пъти и угасна.Попитах в Карком-Варна и ми казаха,че акумулатор от тях струва 260 лв,с три години гаранция.Акумулатора ми е от Тойота и е на 5 години.Да купувам ли от тях или ще ми препоръчате друга марка и цена.Важно е според мен и гаранцията.Дайте ми предложения и с колко ампера трябва да бъде.
MODEDIT Akima
Прочете правилата на форума!
Неясни заглавия с главни букви не се толерират.
MODEDIT Akima
Прочете правилата на форума!
Неясни заглавия с главни букви не се толерират.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: КАКЪВ АКУМУЛАТОР ДА КУПЯ
Оригиналния е 74 ампер часа. В коша можеш да събереш 77. Не е нужно от тях да купуваш. Другите хубави марки са по около 210 - 220, според марката и 99% от тях са с 3 години гаранция. Варта, Ексайд, Берга, Банер... На този сайт примерно можеш да си разгледаш.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
Re: КАКЪВ АКУМУЛАТОР ДА КУПЯ
Днес извадих оргиналния от Тойота и се оказа,че е 90 ампера,с пусков ток 85,при това положение какъв да закупя .TATI написа:Оригиналния е 74 ампер часа. В коша можеш да събереш 77. Не е нужно от тях да купуваш. Другите хубави марки са по около 210 - 220, според марката и 99% от тях са с 3 години гаранция. Варта, Ексайд, Берга, Банер... На този сайт примерно можеш да си разгледаш.
- TATI
- Обратна връзка:
Re: Избор на акумулатор за Avensis 2.0 D4D
Може ли една снимка с акумулатор в коша, че ми е интересно как са го навряли тоя 90Ач. Убеден ли си, че с този е излязла от завода?
Нека не се приема като заяждане, но наистина ми е интересно. Нали говорим за фейслифтовия от 2005?
Нека не се приема като заяждане, но наистина ми е интересно. Нали говорим за фейслифтовия от 2005?
-
Автомобила е Тойота Авенсис 2000 кубика ,126 коня,дизел.На третата година смених акумулатора,който беше гаранционен на третата година.На третата година го смениха ,отново с оргинален от Тойота .Ще Ви изпратя снимка.Въпроса ми е мога ли да сложа 85 ампера с пусков ток 800 .TATI написа:Може ли една снимка с акумулатор в коша, че ми е интересно как са го навряли тоя 90Ач. Убеден ли си, че с този е излязла от завода?
-
автомобила е произведен 2007 година.nikolaivalchev2 написа:Автомобила е Тойота Авенсис 2000 кубика ,126 коня,дизел.На третата година смених акумулатора,който беше гаранционен на третата година.На третата година го смениха ,отново с оргинален от Тойота .Ще Ви изпратя снимка.Въпроса ми е мога ли да сложа 85 ампера с пусков ток 800 .TATI написа:Може ли една снимка с акумулатор в коша, че ми е интересно как са го навряли тоя 90Ач. Убеден ли си, че с този е излязла от завода?
- TATI
- Обратна връзка:
Няма никакъв проблем да се сложи и с 800 и с 850 пусков ток. Беше ми интересно как се е събрал, предвид по-големите размери на самия акумулатор.
-
със същия разамер са варта или бош 85 ампера,с пусков ток 800nikolaivalchev2 написа:TATI написа:Няма никакъв проблем да се сложи и с 800 и с 850 пусков ток. Беше ми интересно как се е събрал, предвид по-големите размери на самия акумулатор.[размера на стария акумулатор е 310 мм,175,мм,190 мм
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
на колега му умря варта няма още година откакто го е купил,не взимайте тая марка най-добре,самите немци по форумите си го казват!
при търсенето просто трябва размера на акумулатора да е 1:1 същия,стандартен японски размер L/B/H!
при търсенето просто трябва размера на акумулатора да е 1:1 същия,стандартен японски размер L/B/H!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Аз пък возя една 100 Ah бусова "Варта на Авенсис-а вече 5 г. и не е мръднала."jim_beam написа:на колега му умря варта няма още година откакто го е купил,не взимайте тая марка най-добре,самите немци по форумите си го казват!
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
От 2 месеца съм с ENNEXY Energy 12V/75Ah,от магазина ми казаха че е среден клас но ми го дадоха на прилична цена.Януари трите ледени дни на -20 запалвах без грижи при положение че VERSOTO нощува на вън.
-
Re: Avensis 2.0 D4D не пали от първия път
Здравейте колеги,
От близо месец моя автомобил Авенсис на 7 години сутрин не иска да пали от първия път.Подгрявам както трябва и винаги го правя това ,но въпреки това отказва да пали.Преди време смених акумулатора,пароди мъртва точка,но отново не пали.Въпреки,че навън не е много студено.На дисплея не ми се показва,че имам изгоряла свещ.Според Вак,какъв може да бъде проблема и ако има изгоряла свещ,необходимо ли е да се сменят всичките.
От близо месец моя автомобил Авенсис на 7 години сутрин не иска да пали от първия път.Подгрявам както трябва и винаги го правя това ,но въпреки това отказва да пали.Преди време смених акумулатора,пароди мъртва точка,но отново не пали.Въпреки,че навън не е много студено.На дисплея не ми се показва,че имам изгоряла свещ.Според Вак,какъв може да бъде проблема и ако има изгоряла свещ,необходимо ли е да се сменят всичките.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Провери/Смени:

- 1.Подгревни свещи.
2.Датчици.
3.Горивен филтър - ако не е сменян скоро.

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
колега nikolaivalchev2,колата ти няма индикация за изгоряла свещ!
щом пали трудно значи се досещаш,че трябва да се проверят.можеш да смениш само изгорелите,но вероятно и останалите здрави са на път,ако са оригинални или са сменяни по едно и също време.щом трудно ти пали сигурно имаш макс.1 здрава,ако въобще!понеже за да се проверят така и така трябва да се свали шината е двойна работа да смениш само изгорелите,и по някое време пак да я откачаш.но ти си знаеш.освен това от личен опит мога само да ти препоръчам да си вземеш ОРИГИНАЛНИ свещи,защото ако знаеш какви ментета са почнали да произвеждат,дори BERU,дето ги мислех за стабилна фирма,за BOSCH въобще не искам да говоря.
имай го впредвид,пък прави каквото знаеш!
щом пали трудно значи се досещаш,че трябва да се проверят.можеш да смениш само изгорелите,но вероятно и останалите здрави са на път,ако са оригинални или са сменяни по едно и също време.щом трудно ти пали сигурно имаш макс.1 здрава,ако въобще!понеже за да се проверят така и така трябва да се свали шината е двойна работа да смениш само изгорелите,и по някое време пак да я откачаш.но ти си знаеш.освен това от личен опит мога само да ти препоръчам да си вземеш ОРИГИНАЛНИ свещи,защото ако знаеш какви ментета са почнали да произвеждат,дори BERU,дето ги мислех за стабилна фирма,за BOSCH въобще не искам да говоря.
-
Подкрепям с две ръце.jim_beam написа:Освен това от личен опит мога само да ти препоръчам да си вземеш ОРИГИНАЛНИ свещи,защото ако знаеш какви ментета са почнали да произвеждат,дори BERU,дето ги мислех за стабилна фирма,за BOSCH въобще не искам да говоря.
Освен това разликата в цената на свещ е около 1-2лв максимум. Виж темата за оригинални части и питай за цена, сам ще се убедиш.