Смущения в радиото при пуснат нагревател на задното стъкло
Смущения в радиото при пуснат нагревател на задното стъкло
Привет на всички! От скоро забелязах, че на Авенсиса като пусна реотана на задното стъкло и радиото губи сигнал. Имах преди време същия проблем с едно БМВ Е46 при които проблема е масов и винаги съм си правил шега с това, а то взе че стана така и на Тойотата!? Някой да има идея как да отстраня проблема?
Re: Смущения в радиото при пуснат нагревател на задното стък
Бързото и евтино решение е да вържеш един електролитен кондензатор на входа на захранването на усилвателя. Те струват левче-два и обикновено решават проблема (не го отстраняват обаче!). По-скъпият вариант се нарича "филтър за авторадио" и, не съм убеден, но предполагам, е същото нещо (електролитен кондензатор), но струващо 25-30 лева.
philipp, много ти благодаря! Намерих го в ибей и си го поръчах!philipp написа:Бързото и евтино решение е да вържеш един електролитен кондензатор на входа на захранването на усилвателя. Те струват левче-два и обикновено решават проблема (не го отстраняват обаче!). По-скъпият вариант се нарича "филтър за авторадио" и, не съм убеден, но предполагам, е същото нещо (електролитен кондензатор), но струващо 25-30 лева.
http://www.ebay.co.uk/itm/10A-Noise-Sup ... 4cefcf5a31
Можеше да минеш и давайки левче в местната железария/магазин за електронни компоненти, пък и нямаше да чакаш доставката, но... какво пък 

-
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Дано да се получи това което си намислил, най-вероятно няма да има никакъв ефект, най-много ефекта да е минимален.Цената на филтъра в ибей също е доста висока.Успех. 

Toyota Rav4 XA30 2008, 2.2 D4D 136hp /No DPF и Toyota Yaris 1.5 Hybrid 2013
Би ли пояснил какво имаш предвид, колега? Аз не разбирам, затова и питам. В случая следвам съвета на philipp. Ако имаш какво да допълниш или поясниш, бих се радвал да го споделиш.geniya написа:Дано да се получи това което си намислил, най-вероятно няма да има никакъв ефект, най-много ефекта да е минимален.Цената на филтъра в ибей също е доста висока.Успех.
В случая с БМВто който споменах по-горе, нагревателя играеше ролята и на антена, докато на Тойотата, мисля че не е така и не знам каква е връзката, между двата "уреда" така да се изразя.

-
Виждам че Тойотата е бензинова, това ще рече че проблема най-вероятно е по запалителната система, като споменах свещи, кабели -свещи и т.н.Мини един ЕЛКОН мисля, че ще стане ясно
Доколкото разбирам проблема се е породил скоро?В смисъл нямало го е досега?

Доколкото разбирам проблема се е породил скоро?В смисъл нямало го е досега?
-
- Получена благодарност: 1 път
Антената е на задното стъкло. Възможно е масата за нагревателя да не е много добра и това да създава смущения. Обикновено се прекъсват кабелите в снопа на капака. Също провери за прекъсване на пътечки по стъклото, ако си карал обемисти неща отзад. Ако има искрене някъде това също води до смущения.
-
+1
Това също трябва да се провери.

Търсенето на първоизточника на плоблема и отстраняването му естествено е най-добрия вариант. Лошото е, че човека може да си разглоби колата докато стигне до разковничето и пак не е ясно дали ще го намери. Вероятно смяната на кабелите с добре екранирани такива ще оправи нещата. Или пък да върже радиото директно на масата на акумулатора също. Най-лесният вариант обаче си остават тези филтърчета.
-
Аз съм склонен да вярвам, че проблема е в антенния усилвател, а не в радиото. Най-лесното е да се провери масата му:philipp написа:...Или пък да върже радиото директно на масата на акумулатора също. Най-лесният вариант обаче си остават тези филтърчета.
http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... h_id=14562
-
Използвам темата само да споделя, че и на предишната си тойота модел 2005 и на тази - модел 2008 (фейслифт), качеството на вградената антена или вероятно тунера на радиото не е добро. На моменти има пращене, паразитни шумове, губене на сигнал, функцията AF понякога дразни (но да допуснем, че това е от качесвото и покритието на излъчваните сигнали)... В София като цяло е ОК и съм доволен но извън София не ме задоволява качеството на приемания сигнал.
Сори за оффа.

Сори за оффа.