Въпрос за оставаща гаранция при покъпка на Auris 1.3 VVTI

voludar

Въпрос за оставаща гаранция при покъпка на Auris 1.3 VVTI

Мнение от voludar » 24 Ное 2014 14:37

Здравейте колеги,

Изглежда че ще се присъединя към собствениците на Тойота в много близко бъдеще. Капарирал съм един Аурис 1.3 VVTI 2011г. от Stock Center. Колата има оставащи 85 000км или 2г. от 5 годишната гаранция. Единственото което ме притеснява е дали от Тойота ще зачетат гаранцията, защото две от обслужванията са били от Аутотехника, а не Тойота. Имате ли някакви съвети за неща които да имам в предвид преди/след покупката?

Благодаря!

Аватар
wscientist

Re: Въпрос за оставаща гаранция при покъпка на Auris 1.3 VVT

Мнение от wscientist » 24 Ное 2014 20:08

Обезателно се обади в TOYOTA и ги попитай, за да не останеш неприятно изненадан!
По общите условия обслужването на автомобила трябва да става само в представителните сервизи на марката, докато тече гаранцията. Иначе могат да приемат автомобила за неподдържан според техните изисквания. Същото важи за всички останали ремонти. Още нещо, 5те години гаранция се водят 3 години ПРОИЗВОДСТВЕНА + 2 години УДЪЛЖЕНА. По време на удължената гаранция се покриват ремонти на определени части и агрегати на автомобила, описани са в гаранционната карта, която е неразделна част от сервизната книжка.
Toyota Yaris 1.33 VVT-i, 99hp, 6-степенна, ръчна, 09.2011.

baba_metca

Мнение от baba_metca » 24 Ное 2014 23:57

Най-добре си питай в Тойота. Ако се окаже, че гаранцията няма да важи, тогава ходи и си искай капарото или преговаряй за цената. Все пак ако гаранцията не важи, това означава, че се опитват да ти продадат нещо друго от това, което са написали.

voludar

Мнение от voludar » 25 Ное 2014 17:24

По стечение на обстоятелствата колата вече е моя drunk.gif Ще я закарам в Тойота за прегледа на 75 000км, и ще видим какъв е случая. Дано всичко да е наред!

Публикувай отговор