Катализатори на Авенсис Версо
-
Катализатори на Авенсис Версо
Здравейте колеги. Имам Авенсис Версо 2.0 дизел 116 коня д4д. Колата е 2001-ва година. Колата има 2 катализатора , единия е при мотора , а другия е отдолу под колата. Във катализатора под колата влиза някакъв датчик, който незнам какъв е и какво му е ролята. Какво ще стане ако премахна и 2-та катализатора , ще има ли проблеми колата и ако няма да има проблеми какво да правя с този датчик , който влиза във катализатора ?!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Re: Катализатори на Авенсис Версо
Защо искаш да премахнеш филтрите? Проблем ли има?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Колата е на 400 000 км и нещо я няма никаква. Прекъсва от време на време не върви , забива и т.н.
Свети ли ти чек лампата на таблото? Ако свети направи диагностика за да видиш каква е грешката тогава вече ще можеш да си правиш заключения от какво е проблема в колата ти .Ако не свети а пък колата ти не е добре значи има друг проблем. А за това което влиза във вторият ти катализатор е най-верятно ландсодна която отчита нивото на изгорелите газове. .
-
Въпроса ми е какво ще стане ако махна и 2-та катализатора ? Тази сонда какво да я правя да си остане ли в генерацията и ако да къде точно да се сложи и дали ще светне чека след махане на катализаторите ? И какъв е този катализатор с тази сонда ?
при условие че махнеш катализаторите задължително ще светне чек контролната лампа . Ландасондата се навива в отвор специално пригоден за нея и в зависимост от това дали този отвор е в самият катализатор или молко след него ако го отстраниш няма къде да завиеш ландасондата.
- Toyo_driver
Сигурно е от някаква друга кола laugh.gif ... щото дизела 2001-ва не се сещам да има датчици на катализаторитеhristopeev написа:И какъв е този катализатор с тази сонда ?
- kaloian311
Подкрепям мнението,махнал съм ги и двата проблеми няма,и сондата е горе над първият катализатор.Toyo_driver написа:Сигурно е от някаква друга кола laugh.gif ... щото дизела 2001-ва не се сещам да има датчици на катализаторитеhristopeev написа:И какъв е този катализатор с тази сонда ?
Колега махна ли двата катализатора и оправи ли се проблема, защотото при мен е същатата работа, ходих на диагностика там показва че няма проблем , проверих всичко по колата смених двата клапана с нови, остана ми само дюзите и катализатора. Турбото издува до 1.3 но след 3000 обората я няма никаква вдигна ми и разхода малко, понякога и на 2500 го прави проблема повече от 120 не иска да вдигне
Avensis Verso 2.0 D4D
- kaloian311
kaloian311 написа:hangelov след тези обороти влиза ли ти в сервизен режим?
Да понякога светла и изчезва газта
Avensis Verso 2.0 D4D