Проблем с Аудиото(звука) на фабрична уредба на Ярис

Аватар
sokola
Обратна връзка:

Проблем с Аудиото(звука) на фабрична уредба на Ярис

Мнение от sokola » 16 Юни 2014 10:27

От скоро съм собственик на Ярис 2005г. и имам странен проблем с аудио уредбата! Работи когато си поиска и не мога да разбера къде е проблема.
Например вчера минахме 260км нито радиото тръгва, нито диска. Като се върнахме в София и по-късно я карах в града всичко си работеше без проблем.
Тази сутрин пак не работи в смисъл изписва радиата но няма звук, като мина на CD същата работа, странното е че дори не мога да го извадя.
Към уредбата има фабричен модул за телефон модел Parrot CK v3.13, който в случая работи без проблем свързва се телефона и звука излиза на колоните, има вързан и ченджър.
Някакви идеи? или да знаете къде мога да я закарам да я погледнат?
Toyota Corolla 1.4 D4D MMT 90hp 2006г

http://www.bgshoping.com

Аватар
wscientist

Re: Проблем с Аудиото(звука) на фабрична уредба на Ярис

Мнение от wscientist » 19 Юни 2014 13:25

Може да идеш в Авител, например. Ето къде се намират: http://www.avitel-bg.com/contact.php
Или пък директно в ТМ Ауто. Както си прецениш.
Toyota Yaris 1.33 VVT-i, 99hp, 6-степенна, ръчна, 09.2011.

Аватар
Yuli
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Yuli » 20 Юни 2014 09:07

wscientist написа:Може да идеш в Авител, например. Ето къде се намират: http://www.avitel-bg.com/contact.php
Или пък директно в ТМ Ауто. Както си прецениш.
Avitel.... thumbdown.gif Те наистина са официален сервиз за Parrot. Наложи се да ги посетя, оставих централата за тест и ме извикаха да ми кажат, че нищо не става и чипа е изпушил...Седем години с това съм си вадил хляба, бях втрещен от обяснение и заключение. Замълчах защото нищо не поискаха. Прибрах се вкъщи, поразрових Гугъл за да открия повече версии на софтуера, защото от сайта може да се свали само последната и след час си го оправих. offtopic.gif Исках да им дам пари защото нямах време, но некадърността им попречи да си ги вземат. За съжаление май това е реалността в България и всеки работи неща които не разбира.
Изображение
Изображение

Аватар
sokola
Обратна връзка:

Мнение от sokola » 20 Юни 2014 09:15

Yuli написа:Прибрах се вкъщи, поразрових Гугъл за да открия повече версии на софтуера, защото от сайта може да се свали само последната и след час си го оправих.
Чудесно остана само да кажеш как?

Аватар
Yuli

Мнение от Yuli » 20 Юни 2014 15:35

sokola написа:
Yuli написа:Прибрах се вкъщи, поразрових Гугъл за да открия повече версии на софтуера, защото от сайта може да се свали само последната и след час си го оправих.
Чудесно остана само да кажеш как?
Ами по описанието което си дал за проблема видях, че той не идва от хендсфрито. Просто няма как да не иска да извади диска когато няма звук и проблема да е извън кар аудиото. Само липсата на звук обаче е напълно възможно да идва от хендсфрито. Има контролен модул с релета - изключва говорителите от крайното стъпало на касетофона и ги включва към съпалото на хендсфрито. Кабелите му за свързване са тип байпас (мъжко-женско), просто свържи дирекно кар аудиото и го ползвай така известно време без хендсфри. Нужно е да разцепиш проблема къде е и тогава пиши оново за по конкретни насоки от нас.
А иначе аз си имам кабел с който посредством RS232 и подходящ компютърен софтуер се флашват голям набор от устройства, не само Parrot. Ако се окаже, че трябва да се флашне хендсфрито все ще измислим нещо :thumbsup:
За кар аудиото обаче аз не мога да ти помогна, защото ако сега не го потърся на снимка в нета, дори не знам как изглежда...

А, и още нещо се сетих...Това Parrot v.3.13 дето го виждаш на телефона си не е модела му. Това е версията на софтуера му. Така, че ако разбереш модела му ще е по-добре за каквото и където да търсиш.
Изображение
Изображение

Аватар
sokola
Обратна връзка:

Мнение от sokola » 20 Юни 2014 15:42

Към момента, след лек удар отстрани, всичко тръгва ohmy.gif .
Вероятно проблема е с някоя лоша връзка.
Явно ще разглобявам.

Аватар
Yuli

Мнение от Yuli » 20 Юни 2014 22:42

Ама ти да не разглобяваш ли се надяваше? Такъв сценарий няма в никой от възможните случаи. Сега ме питай колко пъти аз съм го правил на моята тойота зради тая наглед полезна екстра... :censored:
Изображение
Изображение

Публикувай отговор