За 2ри път вече ми се случва колата да забие муцуната на магистралата. Първия път при 160км/ч и около 5000 оборота. Съмненията веднага паднаха в/у горивната система. Влязох в сервиз, сменихме горивен филтър, прегледаха колата през OBD-то. Нямаше никакви грешки натрупани. Юрнах я пак на магистралата - 180км/ч и никакви проблеми. ~1000км по-късно - пак същия филм но на 150км/ч(check engine не свети). Усъмних се, че е малко трудно отново да прецакам горивен филтър за 1000км а и честно казано този, който смених преди не изглеждаше никак мръсен отвътре и ресетнах ECU-то. Колата сега върви нормално.
Малко предистория: Преди време обсъждахме надълго и нашироко евентуален проблем с предваренето. След човъркане по Lean Burn или Camshaft сензора колата работеше нормално за около 3 4 дена, след което ECUто взема някаква кьорава настройка и започва да тресе при потегляне. Тогава грижи по магистралите обаче нямаше. Този проблем остана нерешен.
Имам съмнение, че ECUто се базика с двигателя мн здраво, респективно с мен. Възможно ли е? Ако се наложи да сменям ECU нужно ли е обучение за имобилайзера. Доколкото разбрах от ровене в нета информацията за ключа се съхранява в отделен блок:
Заключен ли е към ECU-то по някакъв начин?
Благодаря предварително на всеки, който има желание да помогне.