Проблем с 2 скорост

Аватар
ToyotaE12

Проблем с 2 скорост

Мнение от ToyotaE12 » 04 Апр 2014 20:21

Здр колеги.Появи ми се проблем с колата тойота королла Е12. Значи заседнах с колата на пясък с бутане с триста зора я изкарахме обаче след това се появи проблем започна да издава лек странен звук двигателя и на 2 предавка не влиза гладко.Като се има в предвид че като заседнах колата подпря пясъка е се натрупа в двигателния обсег.Притеснява ме със сиединителя.От какво може да е проблема....
sad.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Проблем с 2 скорост

Мнение от nowyaris » 04 Апр 2014 20:44

прегрял си я при боксуването,ауспуха се е разместил нещо пак при затъването,жилата на ск. кутия са се разцентровали,съединителя е "глътнал"пясък - сто възможности.Сервиз трябва..... . Тъй наизуст малко е трудно.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
ToyotaE12

Мнение от ToyotaE12 » 04 Апр 2014 21:16

В сервиз да ме пратите във Варна или да я карам на сервиза на тойота,но там много солено ще ми излезе предполагам и как така не ми е ясно ще влезе пясък в съединителя това. Благодаря за отзивите worthy.gif

Аватар
ToyotaE12

Мнение от ToyotaE12 » 05 Апр 2014 11:13

Колеги днеска закарах колата в оторизирания сервиз на тойота и от там ми казаха че е възможно да не влезе на 2 скорост гладко да е от кутията бил съм я изтормозил на 2,обаче аз даже не я напънах на 2 за по сигурно пак ме извикаха на преглед когато състава им бил пълен възможно ли е да е от центровката на кутията проблема.А странния шум изчезна. wink.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 05 Апр 2014 11:28

Възможно е да е от жилата.Дано да е от тях :thumbsup: .

Аватар
ToyotaE12

Мнение от ToyotaE12 » 05 Апр 2014 11:51

И аз на това се надявам че в момента нямам излишни пари за ремонт на кутията но ми казаха също че няма нищо разместено ауспуха си е наред съединителя също.БЛАГОДАРЯ ЗА МНЕНИЯТА КОЛЕГИ :thumbsup:

Аватар
picha
Обратна връзка:

Мнение от picha » 07 Апр 2014 15:10

На "Айго" на около 3500 км, втора започна да влиза "трудно" без да съм засядал в пясъци. Понеже е гаранционна ходих в сервиза на ТМ в София. От там ми казаха, че всичко е наред. Най-вероятно е влязла някаква мръсотия или пясък и да я карам така. Отговорът буквално беше - нищо не можем да направим, защото нищо не е счупено или разцентровано. След около 2000 км се оправи от самосебе си.

Аватар
ToyotaE12

Мнение от ToyotaE12 » 08 Апр 2014 15:32

Колеги днеска закарах королата на сервиз на тойота от там ми казаха проблем със сихронизатор на 2 скорост най вероятно и ремонта ши ми излезе някъде 500-600 лв. sad.gif Та въпроса ми е следния може ли само на 2 предавка да се развали синхронизатора и ако е така някой би ли ми препоръчал кадърен майстор във Варна или Бургас, че не искам в тойота да го карам че ще ме оберат до шушка и части от къде мога да си поръчам за колата.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 08 Апр 2014 16:55

Аз ако съм на теб ще я покарам известно време така,без да бутам нищо.Не е сигурно дали проблема е със синхронизатор точно.Има два варианта - или ще се скапе съвсем или може и да отшуми проблема (не е изключено).Има и други варианти - само доливане на добавка или смяна на масло.... . И най-вече потърси и други мнения - във Варна от сервизи повече няма :thumbsup: . Да дадеш после тез здрави пари винаги ще имаш възможност.

Аватар
ToyotaE12

Мнение от ToyotaE12 » 08 Апр 2014 22:44

picha написа:На "Айго" на около 3500 км, втора започна да влиза "трудно" без да съм засядал в пясъци. Понеже е гаранционна ходих в сервиза на ТМ в София. От там ми казаха, че всичко е наред. Най-вероятно е влязла някаква мръсотия или пясък и да я карам така. Отговорът буквално беше - нищо не можем да направим, защото нищо не е счупено или разцентровано. След около 2000 км се оправи от самосебе си.
Колега "picha" твоят айго издаваше ли странни звуци при вкарване на 2 предавка като къркане защото моя така прави и мисля че имам проблем със синхронизатора ако и твоя правеше така няма да чуваркам нищо по колата... unsure.gif

Аватар
picha
Обратна връзка:

Мнение от picha » 09 Апр 2014 05:06

ToyotaE12 написа:
picha написа:На "Айго" на около 3500 км, втора започна да влиза "трудно" без да съм засядал в пясъци. Понеже е гаранционна ходих в сервиза на ТМ в София. От там ми казаха, че всичко е наред. Най-вероятно е влязла някаква мръсотия или пясък и да я карам така. Отговорът буквално беше - нищо не можем да направим, защото нищо не е счупено или разцентровано. След около 2000 км се оправи от самосебе си.
Колега "picha" твоят айго издаваше ли странни звуци при вкарване на 2 предавка като къркане защото моя така прави и мисля че имам проблем със синхронизатора ако и твоя правеше така няма да чуваркам нищо по колата... unsure.gif
Звукът беше като търкане метал в метал и усещането беше същото.

Аватар
ToyotaE12

Мнение от ToyotaE12 » 09 Апр 2014 10:03

Благодаря колега,значи и аз няма да бъркам нищо може и някоя песечинка да задръства нещо някъде и от това да го прави,а и забелязах снощи на ниски обороти си влиза нормално на скорост при тебе така ли беше,БЛАГОДАРЯ МНОГО... :thumbsup: drunk.gif

Аватар
picha
Обратна връзка:

Мнение от picha » 09 Апр 2014 17:32

ToyotaE12 написа:Благодаря колега,значи и аз няма да бъркам нищо може и някоя песечинка да задръства нещо някъде и от това да го прави,а и забелязах снощи на ниски обороти си влиза нормално на скорост при тебе така ли беше,БЛАГОДАРЯ МНОГО... :thumbsup: drunk.gif
При мен влизаше нормално при високи обороти.

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 09 Апр 2014 23:16

Тойота, наивно е да мислиш че скоростната ти кутия ще "оздравее". Щом веднъж е започнала да хърка работата е ясна. Може да комбинираш със смяна и на съединител, но няма да минеш само със синхронизатор.

Аватар
ToyotaE12

Мнение от ToyotaE12 » 10 Апр 2014 16:10

мехаННика написа:Тойота, наивно е да мислиш че скоростната ти кутия ще "оздравее". Щом веднъж е започнала да хърка работата е ясна. Може да комбинираш със смяна и на съединител, но няма да минеш само със синхронизатор.
Колега то е ясно че няма да остане само със синхронизатор ще сменя и зъбно колело муфа лагери и общо взето това ще се разБере като отворим кутията в края на тази седмица мисля да я остовя на сервиз но съединител няма да сменям.

Публикувай отговор