Тойота корола версо автоматик - да или не?

vlado_sm

Тойота корола версо автоматик - да или не?

Мнение от vlado_sm » 08 Фев 2014 18:02

Здравейте.
Напоследък разглеждам Королите версо (имаме бебе и Равката ми стана тясна вече) и искам мнението на колегите с повече опит с тази кола. Със сигурност искам да е автоматик (жена ми отказва да кара друга , а макар и рядко се налага и тя да шофира), но като се поразрових видях негативни мнения за автоматиците от този модел. Имам предвид моделите около 2005-2008 , който са с ММТ кутията. Моля колегите които имат мнение по въпроса да ми помогнат с избора. Освен това се колебая и между дизела и бензина - коя според вас е по-надеждна и добра. Майсторите веднага ми казват ,да не е дизела заради дюзите. Всяко мнение ще ми бъде от полза.Благодаря предварително.

PESHO OT MARS

Re: Тойота корола версо автоматик - да или не?

Мнение от PESHO OT MARS » 08 Фев 2014 22:35

Със сигурност моя съвет също би бил за бензина. По-лека и проста поддръжка, бързо стопля парното по-тих и спокоен мотор. Ако ти е скъпо на бензин няма проблем да се преправи на газ. Трябва да се следи нивото на маслото да не се окаже със смотаните сегменти и да не е минала на сервизна акция.
Правилно са ти казали за ММТ-то, чеп за зеле не става от него.

Ето ти http://www.mobile.bg/11388123574628424
преди фейслифта която е с класически автомат и няма ядове. Не коментирам че цената която е в космоса. Отделно се съмнявам в темпомата защото това на модели с газ на жило е екстра неземно рядка.

Виж и това американче: http://www.mobile.bg/11370625144011463

Но от фейслифтовия модел няма с класически автомат, само ММТ-ата са. Аз лично се кефя повече на до фейслифтовия модел. Особено ми харесва екстрата с интегрираните детски столчета в задните седалки.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

paoli

Мнение от paoli » 09 Фев 2014 10:58

PESHO OT MARS написа: Правилно са ти казали за ММТ-то, чеп за зеле не става от него.
Колега, карал ли си Тойота с ММТ кутия?

Много се преувеличава с това ММТ. Истината е, че действително са имали проблем, но Тойота имаха сервизна акция специално за ММТ и проблема е отстранен. Ако потърсите в интернет ще намерите документ в ПДФ формат за акцията. Там е описано всичко и кои модели участват. От кой до кой VIN.

Преди две години харесах една Corolla 1.4D4D с ММТ и знаех всичко за проблемите с тази кутия. Королата беше на 98хил.км. Просто преди да я купя й взех VIN-а (участваше в акцията) и отидох в ТМ. За щастие там познавам човек, който няма да ме излъже. Той провери VIN-а и каза, че на 52хил.км е преминала през акцията. Аз вече съм й навъртял над 35хил. и няма абсолютно никакви проблеми. Тоест кутията след акцията е на над 80хил.км и няма проблеми. Вече за комфорта е друга работа... няма нищо общо с истински автоматик. Но като я покараш малко свикваш. Усещащ кога ще превключи, отнемаш газта и превключването става без придърпване. Като се спускаш по планински път, като задържиш спирачката повече от 3-4сек. веднага пада една предавка.

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 09 Фев 2014 11:18

Трябва ли да се уча на някакви хватки и да търся сервизни акции само и само за да търкалям това недарозумение ММТ.
Тойота са правили не един опит в различни сфери на своите коли които са били неуспешни и е редно просто да се заобикалят същите опити. И други производители имат подобни кутии може да нямат проблеми с тях но самия им начин на функциониране е изнервящ. При наличие на класически автомат или на CVT в по-късните модели ми се вижда безсмислена покупка.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

paoli

Мнение от paoli » 09 Фев 2014 11:27

PESHO OT MARS написа:Трябва ли да се уча на някакви хватки и да търся сервизни акции само и само за да търкалям това недарозумение ММТ.
PESHO OT MARS написа:Трябва да се следи нивото на маслото да не се окаже със смотаните сегменти и да не е минала на сервизна акция.
Тук казваш нещо различно ли?

Много от моделите са имали сервизна акция. Това не значи, че не стават и "чеп за зеле". Всеки сам решава какво да кара... мисълта ми беше, че чисто технически след сервизната акция ММТ-то няма проблем. За предпочитание и комфорт е друг въпроса.

vlado_sm

Мнение от vlado_sm » 09 Фев 2014 13:41

Хвърлих око на две от Германия :
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/to ... LSO_EXPORT

и тази :

Все още не мога да реша дали да рискувам с ММТ или да си заложа на класическото, макар и доста по-старо.За ново версо нямам достатъчно пари-там под 13 000 Е не видях нищо.Вашия съвет какъв е ?

paoli

Мнение от paoli » 11 Фев 2014 16:41

Колега, ако си харесал някоя Тойота и само ММТ-то те спира, най-добре с VIN-a да отидеш до ТМ да ти кажат дали всичко е сменено. Ако всичко е ОК не виждам причина да не я вземеш, щом ти харесва.
Ето тук има Корола с ММТ на 370 000км.

Нали не мислиш, че ако беше с проблемна или трошлива ск. кутия, някой ще се мъчи цели 370 000км.?!

Аватар
armeeco

Мнение от armeeco » 11 Фев 2014 20:25

Това недоразумение (ММТ) ми спести три години изнервяне в софийските задръствания, без нито един проблем.
Недоразумение наистина има и то е в разхода, защото е като при ръчната скоростна кутия cool.gif
TOYOTA Corolla 2006 1.4D-4D/MMT

Публикувай отговор