Тъкмо се регистрирах във форума с идеята да потърся малко помощ от вас по отношение на покупката на Авенсис 2003 - 2009 г.
Нека само да уточня, че бюджета ми позволява автомобил от първите години на модела, т.е. 2003 - 2004 г. Нямам претенции дали ще е седан или комби, единствено съм се насочил към бензин като критерий.
Въпросите ми, колеги, са следните:
1. Тъй като ще взимам бензин 1.8 ввти и доста изчетох тук по форума, че има проблеми с горене на масло, бихте ли ми уточнили как мога да определя със сигурност дали автомобилът е бил гаранционно отремонтиран? Знам, че се слага нова щека за масло, която е по-къса и (евентуално) цапната с жълто. Има ли някой възможност да ми покаже нагледно снимки на старата и новата (след ремонта) щека, за да мога да ги различавам визуално?
В крайна сметка някой джамбазин може да смени щеката с идеята да заблуди купувача, но идеята ми е да проверя автомобила в Тойота срещу някакво зашлащане (до колкото знам 50 лв.) и по ВИН номера те да ми потвърдят. Но не искам да давам пари за всеки втори Авенсис, който ми предсои да гледам, така че искам по щеката да мога да ги потбирам, и ако всичко изглежда окей и щеката е от новите, то тогава да я проверявам в сервиз. Та, ако може някой да ми покаже снимки за сравнение между двете, ще съм благодарен! И друго - в сайта на Тойота има функция за такава проверка, но опитах с 2 ВИН-а от една чешка автокъща и нямах резултат. Това е въпросният линк: http://www.toyota.co.uk/owners-info/recall-checker . Точно в момента обаче линкът е "в сервиз" biggrin.gif . Ако някой го е пробвал преди - нека сподели дали работи.

2. Възнамевярам да сложа газов инжекцион. По препоръки, които видях тук, си дадох сметка, че трябва да е с ОБД, за да ми е мирна главата. Също така знам, че 2.0 и 2.4 мотора не се газифицират и именно затова ще търся 1.8. Бих искал обаче да ви попитам кои марки газов инжекцион препоръчвате? Или по-скоро да ми кажете кои да избягвам тъй като не работят добре на този двугател на Авенсиса.
3. Някакви допълнителни препоръки, които имате? Какво да гледам "под лупа" и всякакви идеи, които имате и смятате, че бихте ми помогнали, ще са добре дошли!
Благодаря ви МНОГО за отделеното време да прочетете темата и на тези, които ще отговорят и дадат съвет!