акумулатор

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

акумулатор

Мнение от mitkoa » 03 Фев 2014 08:08

Здравейте,
Знаете ли какви са акумулаторите на Тойота в момента?Какви са били преди години и какви сега?
След 6.5 години вярна служба, моят акумулутор се предаде и трябва да закупя нов.С оглед доброто впечатление от първия ми оригинален Тойота, без замисляне бих взел отново нов оригинален Тойота, въпреки по-високата цена или най-малкото изравнена цена с топ акумулаторите.Проблема обаче е, че акумуторът на Тойота, поне на картинка от Тойота, от рекламните им материали изглежда различно сравнен с този, от който аз съм предоволен.
Та как мислите, дали са развалили качеството?
Дали ще получа повече от ACDelco, Bosch S5, Exide, Varta etc...?

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Re: акумулатор

Мнение от TATI » 03 Фев 2014 08:59

За толкова години са сменили бог знае колко доставчика. Но и от там да го купиш, пак ще си имаш 3 годишната гаранция. Въпрос на вкус и лични предпочитания. Киа-та е с Ексайд премиум и е на две години. Все така си върти свежо. Дозареждал съм го веднъж, миналия месец, но за 2 часа и после зарядното изключи. Тойотата е с Варта Силвър, но още е рано, тъй като го сменях Ноември месец. Така че, каквото и да вземеш от по-известните ще те изкарат поне 3 или повече години.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
kickata

Мнение от kickata » 03 Фев 2014 09:08

mitkoa написа:Здравейте,
Знаете ли какви са акумулаторите на Тойота в момента?Какви са били преди години и какви сега?
След 6.5 години вярна служба, моят акумулутор се предаде и трябва да закупя нов.С оглед доброто впечатление от първия ми оригинален Тойота, без замисляне бих взел отново нов оригинален Тойота, въпреки по-високата цена или най-малкото изравнена цена с топ акумулаторите.Проблема обаче е, че акумуторът на Тойота, поне на картинка от Тойота, от рекламните им материали изглежда различно сравнен с този, от който аз съм предоволен.
Та как мислите, дали са развалили качеството?
Дали ще получа повече от ACDelco, Bosch S5, Exide, Varta etc...?
И аз бях в същата дилема преди малко повече от 2г. и в крайна сметка си взех от ТМ Ауто с 3г. гаранция. Не знам каква марка е - пише само тойота, за сега нямам оплаквания. Лятото давах колата на баща ми и я беше забравил на фарове... Дадоха ми ток, запали и не се наложи да го свалям и да го зареждам. Едва ли ще издържи колкото първоначално вграждания, но има още 10 м. гаранция.
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 20 Фев 2014 22:51

колега по-добър избор от ориг. надали има,а цените са почти еднакви.не се замисляй!
обаче ако ти продадат някой банер или варта за ориг. тогава не.аз се пробвах да поръчам оригинален,но ме отрязаха-няма такава опция.иначе моя издържа почти 6г с дрл винаги включени.продават си местните ментета,но поне си признават,това австрийците.може в бг да имат канал,пробвай се. cool.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 21 Фев 2014 00:46

какво значение има какъв е акумулатора.При цена от 130 до 180 лева това са между 4 и 5 лева на месец за трите години гаранция.Аз като знам само за цигари колко давам месечно............... .Иначе на Яриса батерията замина точно на шестата година.Смених я с друга варта и толкова-то горкото с такава си и дойде от Франция.С почерпката-136 лева.Отделно дето мен ме нямаше и жената под мое ръководство свърши всичко.Само дето не знам какво точно са се черпили с майстора biggrin.gif
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Публикувай отговор