проблем с avensis d4d 2000
проблем с avensis d4d 2000
Здравейте имам следните 2 проблема с Toyota - та ,купих я преди 2 седмици от автокъща в търговище и я докарах на ход до велико търново ( аз съм от там) минах през сервиз смених : ремъци,ролки,водна помпа, обтегач, но не смених маслото и горивните филтри, защото са сменяни преди 2000 хиляди км по документи (забравих да кажа че е внос от италия от сервиз на тойота) та карам си аз колата 7-8 дена върви перфектно и на 9-я почна да губи мощност , спрях задържах я на 3500 оборота и след 7-8 сек изгасна, сигурно въртях 7-8 пъти докато запали пак и тръгне. На следващия ден трънах към пловдив и някъде след вонеща вода направо ми "умря" в ръцете нямаше как да отида на сервиз защото закъснях за работа ( по европа) и успях да я оставя вкъщи. Ако на някои му се е случвало подобно нещо да сподели как го оправи или поне да насочи.Също като натисна спирачките се получават леки вибрации в педала на спирачките и във волана. Благодаря ви
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Re: проблем с avensis d4d 2000
Най-добре нов горивен филтър, масло и дискове , ако не се оправи - диагностика.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- Not_active_user_1
Кофти нафта май си налял. Маслото и горивният филтър ги смени задължително!
Вибрациите са от криви дискове или не добре балансирани гуми. Може и крива джанта да имаш.
Вибрациите са от криви дискове или не добре балансирани гуми. Може и крива джанта да имаш.
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Щом ти тресе при натискане на спирачките със сигурност имаш поне един крив диск.
Ще ги сменя ,но чак март месец като се прибера, дано се оправи, че колата много ми харесва, а и ми е първата. Надявам се веднъж всичко оправи ли се да няма главоболия, а относно нафтата от коя сте най-доволни да си знам, последното ми наливане беше на "еко" .Airfan написа:Щом ти тресе при натискане на спирачките със сигурност имаш поне един крив диск.
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Ти зареждай винаги на реномирани бензиностанции, като ОМВ напремер, защото никога не е късно да ти налеят някой боклук.Airfan написа:Аз проблем с нафтата никога не съм имал от никоя бензиностанция.
Не ти го пожелавам, но в милата ни родина такива изпълнения са ежедневие, да ги вземат мътните.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Not_active_user_1
За жалост и на големите реномирани вериги не винаги горивата са им читави. Примерно ШЕЛ. В тази верига не стъпвам. Случвало ми се е на различни бензиностанции на ШЕЛ в различни градове да ми наливат боклуци. При това не само дизел, а и бензин. На Лукойла, след Велико Търново на няколко км., посока Варна преди с. Шереметя не препоръчвам на никой да зарежда. Горивата са им кръщавани. И бензина и дизела. Лично съм го изпитал на гърба си. От региона ги знаят и никой не зарежда там. Явно разчитат на ТИР-ове и на преминаващи коли от други региони, които не ги знаят, какво продават.
Здравейте колеги, оправих колата преди 2 седмици, но от радост забравих да споделя с вас. Така първо минах през диагностика за да се уверя какъв е проблемът и дали е един, оказа се че не достига нафта до двигателя и по точно подкакачващата помпа се е скапала 50 лв нова, филтри (160 лв) и масло (110 лв), предни дискове( 75 лв бройката).' Резултатите бяха впечатляващи колата се движи с лекота , ускорението е супер. С няколко думи много съм доволен и мисля че това беше ремонта по колата