Мнение
от wscientist » 29 Яну 2014 10:18
Нямам впечатления от CVT варианта. Аз притежавам Yaris 1.33 Dual VVT-i с 6-стпенна, ръчна кутия.
Зимно време разходът ми е между 7.0 и 7.5л / 100км чисто градско каране. Според зависи какви преходи правя и колко вися по задръствания. Последното лято достигнах до 6.2 / 100, отново само градско.
Иначе като цяло Yaris-а не е като да няма никакви забележки. При мен хлопат предните накладки, смениха ги гаранционно, но след 1000км пак почнаха да хлопат... явно няма оправия, поне на този етап.
Другото което е, случва се понякога в студено време леко запотяване на двата фара в двата вътрешни (от към емблемата) долни ъгъла, като е абсолютно еднакво и за двата фара... След изстиване на колата, запотяването изчезва. В ръководството пише, че временни запотявания не се смятат за дефект...
Аз тези проблеми забелязвам при мен. Като ги изключим, мисля, че е доста сполучлив автомобил за класа си. Компактен е, сравнително тих и икономичен. За седящите отзад има достатъчно място за краката. Багажникът е достатъчен човек да отиде и да си напазарува за една седмица напред. Спокойно отидохме на море с приятелката ми, без да заприличваме на някои катун със сакове и какво ли не по задните седалки.
За града е идеален!
Toyota Yaris 1.33 VVT-i, 99hp, 6-степенна, ръчна, 09.2011.