Здравейте на всички.От близо месец вече се радвам на Тойота Авенсис 2000г. ; 1,8 vvt-i ; 95kw.До преди това бях на друга марка и с вече 1500км. съм приятно очарован от возията и управлението

.
Разбрах че този двигател гори масло и наистина след смяна на маслото и изминати близо 1000км. не мога да кажа със сигурност,но около 200-300гр. ги няма

.Но за това което искам да се обърна към вас е : свети ми лампата на двигателя,след като я закачих на компютър ми изписа следната грешка ----P0135 Кръг за подгряване ламбда сонда Секция 1 , Сензор 1---- След като я изтриха след около 1-2 часа (не съм сигурен за времето) светна пак.Предполагам това означава че ламбда сондата е за смяна,та ще съм много благодарен за съвет дали "заместител" на оригинална ламбда по-евтиния вариант ще свърши работа и каква марка да търся и къде,(препрочетах до колкото успях да намеря информация,че цената на оригинална ламбда сонда е над 400лв. ,а на "заместител" около 140-200лв.)Не знам какви трябва да са оборотите,но понякога са на стрелката преди 1000(предполагам това са 900-800об.),друг път падат на долната стрелка (предполагам 700-600об.)Ще съм благодарен на колеги от Бургас да ме насочат към доверен и добър сервиз,при който мога да си обслужа колата.
Дугото което ме притеснява е разхода при изминати 400км. повечето извънградско 8,7л/100км.( с бензин 100 октана) ; на магистрала със скорост 100-110 км. от Бургас до София 6,8л/100км.(със смесен стандартен и 100 октанов бензин) това е засечено при резервоар пълен-пълен само от бензиностанция OMV.Този разход нормален ли е за тази кола и този двигател или е висок?Според мен,а и силно се надявам,че след смяната на ламбда сондата разхода ще падне,че не ми се иска да слагам газов инжекцион.
Благодаря предварително на отзовалите се.Поздрави
Toyota Avensis 2000год. ; 1.8 vvt-i ; 95kw