Колега,имам РАВ 4 със същия мотор и е с оригинален акумулатор,който също е 80 ah.Мисля,че по-голям не ти е нужен.driver написа:Здр.колеги. Предстои ми смяна на акумулатор, старият е 80 ah,но се зачудих дали новия не трябва да е по-голям.Някой знае ли за Авенсис Версо 2.0 д4д по книга каква батерия му дават?![]()
http://www.exide.com/driver написа:Здравейте...Наскоро си търсих акумулатор EXIDE и в магазина ми казаха,че вече не се произвеждали...
Благодаря ти за отговора, прочетох за 2те марки и съм доста впечатленjim_beam написа:MOLL и EXIDE са най-добрите засега!
Това е лоша идея. Акумулатора не може да се зареди добре защото алтернатора не е разчетен за съответния капацитет. Имах такъв проблем с предишен автомобил и нов голям акумулатор.PESHO OT MARS написа:Ако имате възможност си купете акумулатор с голям капацитет колкото можете да вкарате в клетката на колата но избягвайте да се лакомите за стартов ток. Заради големите стартови токове конструкцията на акумулатора е по-различна и по-често му се случва да прекъсне или да окъси клетка.
Потребители разглеждащи този форум: Semrush [Bot], Двигателист и 10 госта