Въпрос за стойности на дюзи!

Аватар

Въпрос за стойности на дюзи!

Мнение от Standart » 05 Авг 2013 19:33

Колеги, тествах една тойота и понеже съм нов е невеж, ще ви помоля за малко помощ... Правихме компютърна диагностика на колата и всичко беше без грешка с изключение на нещо, което според мен е притеснително. На мястото, където излизат стойностите на дюзите или на цилиндрите (извинете ме за невежеството) стойностите бяха приблизително на първи цилиндър 12 мм3, на втория 9 мм3, на третия 6,5 мм3 и на четвъртия 11 мм3. Това според майстора били корекциите които нанасят дюзите или нещо подобно. Въпроса ми е тия стойности показват ли че дюзите са заминали? Ако са заминали колко от тях? Могат ли да се сменяват поотделно или трябва и четирите да се сменят? Дюзите са Denso и доколкото разбрах не подлежат на ремонт или рециклиране, а едната само струва 900 лева :( Мойстора се свърза с представителите за България и те му казаха че реално отклонението е допустимо до 2,5- 3 мм3... И всъщност колко е оптималната стойност, защото аз гледам по тия, които имат най-високи показатели, но може и да греша? Ще съм много благодарен ако ми помогнете в случая!

Аватар
miso25
Получена  благодарност: 1 път

Re: Въпрос за стойности на дюзи!

Мнение от miso25 » 06 Авг 2013 08:15

Ако това са показателите на дюзите то те са заминали от всякъде sad.gif. Корекцията при дюзи не трябва да надхвърля +/- 3.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 06 Авг 2013 08:57

Не мога да си представя дюза с корекция 12, а и другите 11, 9
Иска ми се да чуя този двигател как работи и на какво има звук, ама много ми се иска. :(:(:(
Интересно в какво състояние са му и буталата. Ако им няма нищо, ще бъде голямо чудо неземно.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар

Мнение от Standart » 06 Авг 2013 18:23

Закарахме я в Дизел център София и казаха че стойностите не са добри, нореално трябва да са или около 10 или около 12.... Това щяло да се разбере като ги свалян и сложат на стенд. Всъщност да ви кажа че може и да е изненада, но колата вървеше до София страхотно... Нитж тресе, нито губи мощност, нито каквото и да било при палене или нещо друго. Единствено стойностите са притеснителни и ще проверят дюзите. Ако на тези дюзи корекцията трябва да е около 12 то само една или две ще излязат проблемни. Ще си покаже като ги свалян и тестват.

Публикувай отговор