Въпрос за стойности на дюзи!
Въпрос за стойности на дюзи!
Колеги, тествах една тойота и понеже съм нов е невеж, ще ви помоля за малко помощ... Правихме компютърна диагностика на колата и всичко беше без грешка с изключение на нещо, което според мен е притеснително. На мястото, където излизат стойностите на дюзите или на цилиндрите (извинете ме за невежеството) стойностите бяха приблизително на първи цилиндър 12 мм3, на втория 9 мм3, на третия 6,5 мм3 и на четвъртия 11 мм3. Това според майстора били корекциите които нанасят дюзите или нещо подобно. Въпроса ми е тия стойности показват ли че дюзите са заминали? Ако са заминали колко от тях? Могат ли да се сменяват поотделно или трябва и четирите да се сменят? Дюзите са Denso и доколкото разбрах не подлежат на ремонт или рециклиране, а едната само струва 900 лева :( Мойстора се свърза с представителите за България и те му казаха че реално отклонението е допустимо до 2,5- 3 мм3... И всъщност колко е оптималната стойност, защото аз гледам по тия, които имат най-високи показатели, но може и да греша? Ще съм много благодарен ако ми помогнете в случая!
- miso25
- Получена благодарност: 1 път
Re: Въпрос за стойности на дюзи!
Ако това са показателите на дюзите то те са заминали от всякъде
. Корекцията при дюзи не трябва да надхвърля +/- 3.

Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Не мога да си представя дюза с корекция 12, а и другите 11, 9
Иска ми се да чуя този двигател как работи и на какво има звук, ама много ми се иска. :(:(:(
Интересно в какво състояние са му и буталата. Ако им няма нищо, ще бъде голямо чудо неземно.
Иска ми се да чуя този двигател как работи и на какво има звук, ама много ми се иска. :(:(:(
Интересно в какво състояние са му и буталата. Ако им няма нищо, ще бъде голямо чудо неземно.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Закарахме я в Дизел център София и казаха че стойностите не са добри, нореално трябва да са или около 10 или около 12.... Това щяло да се разбере като ги свалян и сложат на стенд. Всъщност да ви кажа че може и да е изненада, но колата вървеше до София страхотно... Нитж тресе, нито губи мощност, нито каквото и да било при палене или нещо друго. Единствено стойностите са притеснителни и ще проверят дюзите. Ако на тези дюзи корекцията трябва да е около 12 то само една или две ще излязат проблемни. Ще си покаже като ги свалян и тестват.