ярис версо 1,3 vvti при подаване на газ се замисля

ataveto@abv.bg

ярис версо 1,3 vvti при подаване на газ се замисля

Мнение от ataveto@abv.bg » 05 Авг 2013 00:11

Здравейте форумци преди време бях питал но никой не ми отговори имам toyota yaris verso 1.3 vvti ,откакто е купих колата си имаше следният проблем особенно сутрин паля тръгвам и като спря някъде и трябва да тръгна давам газ и даже и педала докрай а тя се мисли и тръгва бавно когато си пойска и постепенно увеличава скороста много е дразнещо особенно ако трябва бързо да се изнеса от кръстовище или кръгово ,но и постоянно като подам гас прави едно хлъцване не иска да тръгва веднага пак се мисли,лампи на таблото не светят карах е на диагностика нищо не откриха/всичко било в норма/ смениха свещи филтър въздушен и чистиха МАФ сензор ,иначе колата си върви освен това ,ще съм благодарен ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и сподели четох за други подобни симтоми но не са точно като мойте така че ще съм безкрайно благодарен ако помогнете

Аватар
Georgepetrov137

Re: ярис версо 1,3 vvti при подаване на газ се замисля

Мнение от Georgepetrov137 » 05 Авг 2013 13:29

Аз съм с аурис със същият двигател и също съм забелязал, че при студен двигател има един такъв момент с липса на мощност при тръгване, особено при включен климатик, но после нещата се оправят. Също съм забелязал, че за това има значение и качеството на бензина. Така, че не се задълбавай излишно, сменяй си редовно филтри и свещи и си свиркай :)
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl

Публикувай отговор