ПРОБЛЕМНИ Фарове Авенсис 2003 !
- stefan_stz
- Получена благодарност: 1 път
ПРОБЛЕМНИ Фарове Авенсис 2003 !
Смених преди 2 месеца преден десен фар понеже на късите светлини крушката няма къде да се закрепи и е стопила гнездото днес си погледнах късите и положението е плачевно и на 2-та фара гнездата са стопени на късите светлини моля ви се дайте ми акъл какво да направя някои да е имал същия проблем ?!?
това е старият фар така са станали и новите 2 фара. Нямам думи вече не знам какво да правя помагайте

Toyota Avensis 04/2003 1.8 VVT-i , 1zz-fe
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Re: ПРОБЛЕМНИ Фарове Авенсис 2003 !
С какви крушки си , че се топят така фаровете? Да не би да са правени някакви интервенции по инсталацията?
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
Намери някой познат техничар(ако ти не си). С поксипол ( т.нар. "течна стомана" )ще стане, но ще отнеме време. Бавно, с по малко смес ( защото стяга сравнително бързо) оформяш гнездото на крушката. Може и да изрежеш глезда за крушките от ламарина и да ги прилепиш към фара, по-лесно ще е. Предварително перфектно почистена повърхност. Може и леко с кореселин да размекне малко горния слой, за да захване поксипола здраво към основата. Трудно ми е да ти го обясня, а пък си ми далеко за да ти помогна. Схвана ли идеята?
- stefan_stz
iovkito написа:С какви крушки си , че се топят така фаровете? Да не би да са правени някакви интервенции по инсталацията?
Ами 55w са друго незнам и на 3-те фара са си такива и се топи гнездото просто няма къде да се захване крушката
- stefan_stz
mirott написа:Намери някой познат техничар(ако ти не си). С поксипол ( т.нар. "течна стомана" )ще стане, но ще отнеме време. Бавно, с по малко смес ( защото стяга сравнително бързо) оформяш гнездото на крушката. Може и да изрежеш глезда за крушките от ламарина и да ги прилепиш към фара, по-лесно ще е. Предварително перфектно почистена повърхност. Може и леко с кореселин да размекне малко горния слой, за да захване поксипола здраво към основата. Трудно ми е да ти го обясня, а пък си ми далеко за да ти помогна. Схвана ли идеята?
тези след 2006-та дали имат този проблем
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Чел съм по чуждите форуми, че това е обичаен проблем за някои начални серии, също и изпотяването на фаровете. Отстранени са по-късно със промяна в самите държачи (вероятно мтаериала) и капачките на фаровете, но не съм сигурен дали беше преди или чак при фейслифта 2006. Аз нямам този проблем с държачите, но и не съм карал дълго на фарове, не съм ги и отварял, но изпотяването го имам, макар и малко.stefan_stz написа: тези след 2006-та дали имат този проблем
Даже за тези проблеми май е имало Recall докато са били в гаранция и са оправяни.
Трябва проблемните държачи да се сменят, но не със същите, а с променените, в Тойота трябва да го знаят това.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- stefan_stz
JapCar написа:Чел съм по чуждите форуми, че това е обичаен проблем за някои начални серии, също и изпотяването на фаровете. Отстранени са по-късно със промяна в самите държачи (вероятно мтаериала) и капачките на фаровете, но не съм сигурен дали беше преди или чак при фейслифта 2006. Аз нямам този проблем с държачите, но и не съм карал дълго на фарове, не съм ги и отварял, но изпотяването го имам, макар и малко.stefan_stz написа: тези след 2006-та дали имат този проблем
Даже за тези проблеми май е имало Recall докато са били в гаранция и са оправяни.
Трябва проблемните държачи да се сменят, но не със същите, а с променените, в Тойота трябва да го знаят това.
то работата е там че изобщо няма държач за късите светлини ... в Тойота ми казаха нещо от сорта на 600лв за фар. ... някои след 2006 да ми каже дали има проблем с фаровете и най-вече на късите светлини ?
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
2008 нямам проблем с фаровете. КОнструкцията на фара отзад е по-различна.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- JapCar
Аз съм с 2006 и както казах нямам проблем. Интересно защо в eBay излизат само кабели като търся, сигурно името на тази част е друго...
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat ... nsis&rt=nc
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- stefan_stz
JapCar написа:Аз съм с 2006 и както казах нямам проблем. Интересно защо в eBay излизат само кабели като търся, сигурно името на тази част е друго...
http://prodavalnik.com/farove-za-toyota ... g-i9005491 виж тези си имат даржачи за късите маи твоите такива ли са ?
- JapCar
Не знам, не съм ги свалял, не съм сменял крушки..., че то си е голямо приключение. Един от чужд форум твърди, че е въпрос на опити и вече го прави (смяка кр.) без да сваля фара...stefan_stz написа:http://prodavalnik.com/farove-za-toyota ... g-i9005491 виж тези си имат даржачи за късите маи твоите такива ли са ?JapCar написа:Аз съм с 2006 и както казах нямам проблем. Интересно защо в eBay излизат само кабели като търся, сигурно името на тази част е друго...
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- stefan_stz
JapCar написа:Не знам, не съм ги свалял, не съм сменял крушки..., че то си е голямо приключение. Един от чужд форум твърди, че е въпрос на опити и вече го прави (смяка кр.) без да сваля фара...stefan_stz написа:http://prodavalnik.com/farove-za-toyota ... g-i9005491 виж тези си имат даржачи за късите маи твоите такива ли са ?JapCar написа:Аз съм с 2006 и както казах нямам проблем. Интересно защо в eBay излизат само кабели като търся, сигурно името на тази част е друго...
тези англичани едни фарове не могат да направят
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Фаровете на Авенсис от 2003-2006 са претърпяли корекция през 2004г имено на захващането на крушката на късите светлини. На фаровете от раннният период гнездото което държи крушката е на три крачета, които или се чупят, или се топят лесно.
След това тези крачета са премахнати и рефлекторът на лупата и гнездото на крушката са отляти заедно и няма чупене и горене.
Спасението е или да се взуме от накой счупен фар рефлектора /както аз направих/ , или нов фар.
Смяната на рефлектора, обаче, е приключение. Трябва да се отлепи стъклото, което е залепено с някакво отвратително здраво лепило, за да се смеми рефлектора.
След това тези крачета са премахнати и рефлекторът на лупата и гнездото на крушката са отляти заедно и няма чупене и горене.
Спасението е или да се взуме от накой счупен фар рефлектора /както аз направих/ , или нов фар.
Смяната на рефлектора, обаче, е приключение. Трябва да се отлепи стъклото, което е залепено с някакво отвратително здраво лепило, за да се смеми рефлектора.
Последно промяна от Kiki на 04 Авг 2013 08:23, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- stefan_stz