първо да кажа, че прегледах форума, където сме дискутирали донякъде темата във връзка с други оплаквания като тропане в окачването.
И все пак, ако някой е имал подобен проблем да сподели как го е решил. Отварям скоба, че колата има до май догодина удължена гаранция и вероятно ще я карам в сервиза.
И така: от известно време след измиване на автомобила и най-вече при сериозно измиване с водоструйка на гумите, апаратите, окачването и въобще цялата "карантия" в подкалника след, при преминаване плавно през неравности, легнали полицаи и дори и при леко потегляне със навит волан се чува ясно изразено скърцане в дясното окачване (предно и задно). Сега в момента след последното измиване скърца основно задното окаване в дясно. След известно време, скърцането изчезва до последващо измиване.
Ясно е, че е свързано с намокряне на окачването, защото съм правил опит да мия колата без да мокря "карантията" в подкалника и всико си е ОК.
Мисля да я запиша за преглед в сервиза, като преди това ще я измия

Ясно, че със силиконов спрей и залягане може да се отстрани скърцането но според мен има някакво износване вероятно !
Мнения ?