наляха ми бензин вместо дизел...
наляха ми бензин вместо дизел...
Здравейте,заредиха ме на бензиностанция с грешното гориво и карах около 50км след това.Прибрах се и помирисах резервоара и се оказа бензин,моля ако някой има такъв опит да сподели какви щети да очаквам,какво трябва да се направи и съдил ли е някой бензиностанция?Казах им дизел,освен това и на капачката на резервоара е написано,с дизелов Авенсис съм.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: наляха ми бензин вместо дизел...
точи и не карай. питай в сервизите какво се прави
50км малко множко ми се види да си минал с бензин, но и зависи колко литра са ти сипали
ако си пазиш бележката ги съди до дупка
50км малко множко ми се види да си минал с бензин, но и зависи колко литра са ти сипали
ако си пазиш бележката ги съди до дупка
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Благодаря за бързия отговор Тати,километрите наистина са около 50,а проблема е- изобщо не са ми давали касова бележка,платих до колонката и май трябва да се разчита на камерите само.След като заредих минах 2 км и спрях да свърша нещо,тогава запали много трудно,учудих се много защото не съм имал такива ядове въобще,отмених си всякави ангажименти и реших да се прибирам ,за да не рискувам да не запали.По пътя усетих ,че нещо не е наред ,загуби мощност и само исках да не спира ,защото трафика е ужасен и се кара бързо без да спазват дистанция, извънградско е.Като се сетя каква верижна можеше да стане и ми идва да отида да ошамаря бъбривата лелка бензинаджийка,още повече че на отиване имаше една кола на 20м в нивата а друга край пътя,на връщане носеха завит един моторист...Добре че тойотата се оказа здрава машина ,че щях да вляза в сводките на КАТ ,а най вероятно и други покрай мен и то заради някаква отнесена леля.Искам да питам има ли някаква пробка резервоара на Авенсис,или през горивната помпа се точи ,или пък се сваля?!
- TATI
- Обратна връзка:
сваляш капачката на нивомера (под седалките някъде) и с маркуч източваш всичко. Пробка нямам идея дали има или не, не съм го гледал никога. Проблема е, че ГНП има поражения за толкова километри и не се знае каква е салатата там. Но най-добре някой по-компетентен да каже. Сваляш и изхвърляш горивния филтър и се молиш като сипеш нафта, всичко да работи, че може и дюзите да са заминали. А и като нямаш бележка, нищо не можеш да направиш, нито да докажеш за жалост. И все пак, колко литра ти наляха?
Като ми светна резервата отидох на бензиностанция да заредя нафта за 30лв,не знам колко струва бензина,но някъде около 10-12 литра са ми сложили,та с други думи бензина е преобладавал...Определено ще ходя в сервиз,няма да правя нищо сам,питам за да знам ,защото нямам голям избор на сервизи наоколо с кола не в движение и да не почнат да си ги измислят разни.
- TATI
- Обратна връзка:
Моя съвет е в никакъв случай да не се опитваш да я палиш колата и действай колкото се може по-бързо. Ако пък и кажеш в кой край на БГ си, може и накой и друг колега да те насочи към сервиз
В Слънчев бряг съм ,а сервизите тук не са известни с това ,че разчитат на постоянна клиентела и създаване на добро име
Ако те устройва Бургас, освен официалния, виж това:
Авто сервиз ПЕТРОВ -Стандарт има богат опит с автомобили TOYOTA :
тел. 0899 182 194 , 056/58 80 20 Яни Петров -управител
адрес - гр.Бургас , ж.к. Славейков, ул.Яким Якимов 5
в двора на СБА до магазин LIDL
Авто сервиз ПЕТРОВ -Стандарт има богат опит с автомобили TOYOTA :
тел. 0899 182 194 , 056/58 80 20 Яни Петров -управител
адрес - гр.Бургас , ж.к. Славейков, ул.Яким Якимов 5
в двора на СБА до магазин LIDL

RAV4 2010, 4X4
- TATI
- Обратна връзка:
Колегата diesel_power от форума е в Бургаас и разбира от Тойоти. Пиши му едно ЛС да ти даде съвети.
- martod
Отивай и напълни до горе с нафта и сипи в резервоара и 300 гр. двутактово масло и си готов, без да ходиш по сервизи ..sts написа:Като ми светна резервата отидох на бензиностанция да заредя нафта за 30лв,не знам колко струва бензина,но някъде около 10-12 литра са ми сложили,та с други думи бензина е преобладавал...Определено ще ходя в сервиз,няма да правя нищо сам,питам за да знам ,защото нямам голям избор на сервизи наоколо с кола не в движение и да не почнат да си ги измислят разни.
Можеш да смениш и горивния филтър, защото бензина е разтворил боклуците по резервоара и сега всичката гняс е във филтъра ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Лампата светва , когато има доста гориво в резервоара , което в твоя случай е добре. Имал си около 8 литра дизел и 11-12 бензин , все пак е някакво успокоение. Може и да няма фатални последици за двигателя , но това така или иначе ще го разбереш , след като махнеш бензина от резервоара. На баща ми са му наливали пълен резервоар бензин на renault trafic , с което е минал 60 км преди да разбере какво точно се случва , бусчето все още се движи и няма проблеми с ГНП-то и дюзите.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Благодаря много на всички за добрите съвети и подкрепата навреме!!!Не съм и очаквал толкова бърза реакция в почивните дни,определено има полза от форума и дано темата е от полза и на други,имали такива неприятности като мен.При мен всичко е наред,източих горивото ,налях дизел догоре и на ход до най-близкия сервиз,където платих 15 лв за смяна на горивен филтър и 18 за филтъра,така че изкарах късмет и минах максимално тънко.
-
- Получена благодарност: 1 път
Само не разбрах как са вкарали пистолета за бензин в гърловината!? на коя бензиностанция в сл.бряг!? там има на Петрол, ОМВ, Лукойл...!?
Сподели името на бензиностанцията, за да имаме едно наум моля!
Пистолетите на бензина влизат в гърловината на дизелови автомобили.Докато обратното не става.scorpion написа:Само не разбрах как са вкарали пистолета за бензин в гърловината!? на коя бензиностанция в сл.бряг!? там има на Петрол, ОМВ, Лукойл...!?
На много места се правят такива грешки и не е за първи път.Някой хора не си възприемат работата както трябва и блеят и не слушат...
Дано по автомобилчето няма нищо!!!
Toyota Avensis 2.0 D4D Wagon CDT250L-AWMEYW 10/2005
-
Както каза колегата по-горе пълниш резервоара догоре с нафта като преди това си сипал може и кило хубаво двутактово масло и го издухваш през ауспуха тоя всичкия "драконов сос". Последици и да има по-вероятно е да не ги усетиш сега защото реално това което се е случило че в ГНП-то е попаднало гориво което има никакви мазилни свойства и това може да доведе до бърза амортизация. Но имай впредвид че новите нафти също не са много "мазни" (намаленото количество сяра в горивата) и помпите вече ги правят малко по-устойчиви или поне така ми се вярва. Така че ако ти се занимава точиш всичко и доливаш нафта и масълце или доливаш само нафта и масълце избора си е твой. И горивния филтър също го смени
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door