бутон за вентилатора на Корола
бутон за вентилатора на Корола
Здравейте, колеги! Има ли осветление на бутона за скоростта на вентилатилатора на Тойота Корола Е12 (2006г.) Модела е с климатроник, с таблото без врътки... Другите бутони светят и предполагам, че е изгоряла някаква крушка?! Дайте съвет как може да се оправи!
Re: бутон за вентилатора на Корола
И още нещо в тази връзка - чува се някакво притракване в зоната на жабката пред дясната седалка... Свалих я и видях, че филтъра за климатроника е доста запрашен - изтупах го (знам, че ще трябва да го сменя скоро...) Шума е подобен на ел.реле, което се опитва и не може да зацепи...или на някакъв вибриращ клапан...
Определено трябва да свети. Разколачва се централната конзола. Всичко е на щипки и е сравнително лесно. Тук някъде намери процедурата.
Toyota Corolla 2.0 D4D 110hp Hatchback`03
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Не е за Корола, ама май имаш същия проблем:emok написа:И още нещо в тази връзка - чува се някакво притракване в зоната на жабката пред дясната седалка... Свалих я и видях, че филтъра за климатроника е доста запрашен - изтупах го (знам, че ще трябва да го сменя скоро...) Шума е подобен на ел.реле, което се опитва и не може да зацепи...или на някакъв вибриращ клапан...
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=18012

Колеги, знае ли някой колко вата са (ако не са един вид?) мъничките крушки за осветление на таблото на климатроника (автоматичен, без врътки) на Корола 2005. Те са с малък пластмасов цокъл и се прикрепват със завъртане към платката. И ако може да ме насочите откъде да си купя, че ме дразни вечер да не ми свети бутона за степените на вентилатора...
Моля ви за отговор по темата ,че и на мен ми се налага да ги сменя ... може ли да се вземе само крушка или е с цокала цялата трябва и къде продават , Благодаря ! 

- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=16166
12V 1W - има варианти 0.9W или 1.2W;
-чорапчетата се свалят внимателно,за да не останат в ръцете Ви на части;
-цокъла се сваля - крачетата на новите крушки се увиват по същия начин;
Продават се на доста места - включително и при дилъра - средна цена 1лв./бр.
Успех.
12V 1W - има варианти 0.9W или 1.2W;
-чорапчетата се свалят внимателно,за да не останат в ръцете Ви на части;
-цокъла се сваля - крачетата на новите крушки се увиват по същия начин;
Продават се на доста места - включително и при дилъра - средна цена 1лв./бр.
Успех.

- paco_escobar
Обикновена габаритна крушкаemok написа:Колеги, знае ли някой колко вата са (ако не са един вид?) мъничките крушки за осветление на таблото на климатроника (автоматичен, без врътки) на Корола 2005. Те са с малък пластмасов цокъл и се прикрепват със завъртане към платката. И ако може да ме насочите откъде да си купя, че ме дразни вечер да не ми свети бутона за степените на вентилатора...

Corolla E11 4E-FE Wagon
Значи днес си купух от тойота карком Варна ... 5.40 лв за бройка, имаха само 1 др. на поръчка... , моля кажете др. магазин във Варна , /без гарван / и евро 07 ...там няма ..
БЛАгодаря ви