Накладки на Verso - тропат
Накладки на Verso - тропат
Собственик съм на Toyota corolla Verso 2.2D 2007g. Има ужасно тропане от накладките или спирачните апарати. Смених накладките, но резултат имаше само за няколко дни. Ако някой има решение на проблема ще съм благодарен да го сподели
Re: Накладки на Verso - тропат
Водачите тропат,пълниш с грес и си готов до следващата смяна на накладки.Petar_vas написа:Собственик съм на Toyota corolla Verso 2.2D 2007g. Има ужасно тропане от накладките или спирачните апарати. Смених накладките, но резултат имаше само за няколко дни. Ако някой има решение на проблема ще съм благодарен да го сподели
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Това е нормално за всеки спирачен апарат, след известен пробег.
Грес - в никакъв случай. високата температура я "спича" и става още по-лошо - блокират водачите.
Има една т.нар. медна паста, която уплътнява добре и издържа на висока температура.
Опитай с нея, но леглото на водача, както и самия водач - трябва да са идеално почистени от стари смазки. Не е лошо да прегледаш и маншончетата на водачите - да не са се напукали и да влиза прах и други абразиви вътре.
Грес - в никакъв случай. високата температура я "спича" и става още по-лошо - блокират водачите.
Има една т.нар. медна паста, която уплътнява добре и издържа на висока температура.
Опитай с нея, но леглото на водача, както и самия водач - трябва да са идеално почистени от стари смазки. Не е лошо да прегледаш и маншончетата на водачите - да не са се напукали и да влиза прах и други абразиви вътре.
При смяна на спирачни дискове,след старателно почистване,главините се намазват с тази високотемпературна медна паста преди да се сложи новия диск.А за водачите на спирачните апарати се слага грес,която също издържа на високи температури и е направена за точно такова приложение.Продава се в магазините за авто части,като една тубичка е не повече от 5лв.
Auris 2.0 d-4d SOL 1AD-FTV 2009 - бивша
Skoda Superb Combi 2.0 TSI DSG 2016 - настояща
Nissan Pulsar 1.6 DIG-T 2016 - настояща
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Дали са си по местата и във форма всички скоби и пластини на накладките. Би трябвало и без да се мажат да не тропат.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
Пластините не се мажат с нищо,а само се почистват.А ако не са си по местата,нали се сещаш...Оги написа:Дали са си по местата и във форма всички скоби и пластини на накладките. Би трябвало и без да се мажат да не тропат.
-
За съжаление не се сещам за друго освен да тропат. Във всеки случай не могат да изпаднат ако имаш това предвид.
Ами вземи пробвай без пластини,щом си толкова сигурен.Само си запази час за сервиза преди това,защото не мисля че ще е безопасен теста.Оги написа:Във всеки случай не могат да изпаднат ако имаш това предвид.

-
За такива неща нямам нужда от сервиз. По-добре се поинтересувай за какво служат пластините и скобите на накладките и изобщо как работи спирачния апарат и накладките в него. Бих бил благодарен да съобщиш от коя страна или част на апарата смяташ, че може да излезе която и да е накладка , която няма пластини. И кога. Преди да се разглоби апарата. 

- dany.killmister
- Благодарил/а: 1 път
Няма как да изпаднат накладките.todor87 написа:Ами вземи пробвай без пластини,щом си толкова сигурен.Само си запази час за сервиза преди това,защото не мисля че ще е безопасен теста.Оги написа:Във всеки случай не могат да изпаднат ако имаш това предвид.
Mercedes S 560, 2018, Toyota Auris 1.4 D4D2009,Toyota Rav 4,2.0D4D 2004
Здравей,
И аз имам същия проблем. Казаха ми, че е решим. Пробвай, когато караш по павета, съвсем леко натисни спирачката. Ако спре тракането със сигурност е от спирачния апарат. Казаха ми, че това си е дефект при тези коли и не се оправяло, но ми дадоха все пак надежда. Когато мина през сервиза, ще сигнализирам какво се е случило и как да се оправи!
И аз имам същия проблем. Казаха ми, че е решим. Пробвай, когато караш по павета, съвсем леко натисни спирачката. Ако спре тракането със сигурност е от спирачния апарат. Казаха ми, че това си е дефект при тези коли и не се оправяло, но ми дадоха все пак надежда. Когато мина през сервиза, ще сигнализирам какво се е случило и как да се оправи!