Toyota Land Cruiser 100VIP TDI Executive

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
asenasy

Toyota Land Cruiser 100VIP TDI Executive

Мнение от asenasy » 07 Апр 2013 16:18

Здравейте!
Включвам се предимно като читател в последно време, но от два дни съм ползвател на Toyota Land Cruiser 100VIP TDI Executive.
Колата е закупена 06.07.2006 г. и в момента е на 26 000 километра. VIN JTAHC05J20402727538. Дизел, шестак, редови - 4164 кубични сантиметра, така поне пише на немските документи при покупката. Автомат, навигация,CD-с пет или шест диска, барче с охлаждане, кожа и шибидах/вече неотваряем/.
От няколко дена е наша собственост и още не мога да се оправя с всичките бутончета, дисплей и т.н. Отделно няма и никакви книжки за експлоатация и по този начин веселбата е пълна. Намерих доста описания за този вид автомобили, но точно този автомобил е някаква междинна версия между моделите, а отделно е и по-луксозен клас на изпълнение и не откривам пълно съвпадение. От това което открих излиза, че точно този модел се е произвеждал от края на 2004 г. до началото на 2006 г. За момента още и се радвам като малко момченце. Малко е тромава дори и в спортен режим, но това се дължи на допълнителните килограми от бронировката.
Ако откриете нещо точно за този модел ще ви бъда благодарен.
:thumbsup:
В едно изречение - на Яриса на съпругата за четири години единствен подменен детайл - задна дясна главина........ Нямам думи не кола, а желязо!
:thumbsup:
Toyota RAV 4 - |,
Toyota Yaris,
Toyota Corolla.

Roscoto

Re: Toyota Land Cruiser 100VIP TDI Executive

Мнение от Roscoto » 12 Апр 2013 23:38

Ми супер, че те радва. Дано всичко да е ОК колата. Июводът за динамиката е генерално верен за модела. Колко кила е тази конкретно кола? А, и от чист интерес - какво се слуичи на бедния шибидах.?
П.С. Ако трябват някакви мануали и подобни - имам, свирай, ще метна (като цяло и с малкоупоритост в нет-а ще ги намериш, но такак и така вече са ми налични).

asenasy

Re: Toyota Land Cruiser 100VIP TDI Executive

Мнение от asenasy » 14 Апр 2013 10:52

Колата е бронирана, капсула и шибидаха остава зад нея. Със сигурност надхвърля 4000 кг.
Аз намерих доста описания за използуване и ремонт, прочетох доста и констатирам, че вероятно поради лукс изпълнението е по-различна. Голямата навигация принципно не е заложена в този модел и тази година. Важното е знам вече всяко бутонче за какво служи. Все още не съм ползувал блокировките на диференциалите, не се е налагало, но трябва да се тренира. Както казах малко е тромавичка, но с тази тежест е съвсем нормално, даже съм приятно изненадан от възможностите и. Рядко излизам, но удоволствието да съм зад волана на този кораб ме дърпа. Нещо от сорта на дете знаещо за сладоледа в хладилника. laugh.gif
Направих снимки, но тук не успявам да намеря нормална програма за корекция на големината на снимките и не мога да ги кача. На лаптопа си правих преинсталация и съм го забърсал фото шопа, а този компютър не е слагано, но пък има администраторски ограничения.......
Toyota RAV 4 - |,
Toyota Yaris,
Toyota Corolla.

Публикувай отговор