шум в предницата на rav4
шум в предницата на rav4
Здравейте колеги,искам да попитам дали някой е имал подобен проблем.Моят RAV е 2007 год. в момента съм със зимни гуми и силно шуми отпред,даже се усещат леки вибрации.Консултирах се със няколко специалисти и всички ми казват че това е от гумите,но на мене много не ми се вярва.Гумите ми са чисто нови DUNLOP и предполагам че не би трябвало да ромолят така.Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели. 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Re: шум в предницата на rav4
Колега, едва ли се надяваш през форума да определим дали шума е от гумите...
Но по принцип гумите шумят.
Някои модели са по-шумни от другите, та чак до момент да влудят собствениците си да започнат да сменят лагери
Новите гуми често са по-шумни от износените защото по-големия грайфер създава по-голямо завихряне на въздуха и от там - шум...
Поради същата причина често зимните гуми са по-шумни от летните... Но това не е аксиома - има и тако и вако...
Но по принцип гумите шумят.
Някои модели са по-шумни от другите, та чак до момент да влудят собствениците си да започнат да сменят лагери

Новите гуми често са по-шумни от износените защото по-големия грайфер създава по-голямо завихряне на въздуха и от там - шум...
Поради същата причина често зимните гуми са по-шумни от летните... Но това не е аксиома - има и тако и вако...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Re: шум в предницата на rav4
Здравейте колеги,ходих в сервиз и установиха че преден ляв лагер е разбит.Оказва се че се предлага само комплект с главина и си е цифра.Някой да знае случайно дали може да се смени само лагер без главина.