Авенсис2 vs. Авенсис3

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Bobeto

Авенсис2 vs. Авенсис3

Мнение от Bobeto » 10 Фев 2013 14:02

Дойде време да сменя стария верен Авенсис, който 8 години ми служи вярно. Естествено пак с Авенсис по следните критерии: до 5 г. и до 100хил. км. Скептична съм към дизелите (въпреки, че страшно много хвалят D-4D-то). Сегашният ми е 2.0 - 150 к.с. Ориентирала съм се пак към бензин, но ако попадна на добра обява за дизел, бих се замислила.

Това са двете обяви, които ми хванаха окото:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=21u1cc

http://www.carmarket.bg/toyota-avensis- ... 000&sort=3

И тук е проблемът ми. Честно казано, единственото, което не ми харесва в по-стария модел е дизайна - много ми е дървен. Докато новият - направо ми пълни душичката. Мечтая си за него, още когато излезе на пазара. Проблемът естествено е разликата в цената.За по-новия, цената ми излиза извън бюджета.. ermm.gif Но ако пък си заслужава - мога и да се 'понапъна'
Та - има ли новият Авенсис някакви значително по-добри качества от стария модел? Т.е. освен по-добрия дизайн, има ли друга причина да се дадат 6К отгоре? unsure.gif
Знам , че е вариант да изчакам да паднат цените, но не обичам да сменям колите (особено ако нямат проблеми). Сеагашния го взех на 5г и вече го карам 8 -ма година най-безпроблемно. Та колата, която ще взема сега, я взимам с идеята да я карам поне 6-7 г.
Последно промяна от Bobeto на 16 Фев 2013 14:11, променено общо 1 път.

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Re: Авенсис2 vs. Авенсис3

Мнение от Rudy » 10 Фев 2013 14:47

Без да съм притежавал 3-ката - ще ти посоча само няколко причини да избереш него:
- новия модел винаги ще има по-висока остатъчна стойност
- комби (винаги държат по висока цена, дори след 7-8 год., когато решиш да го продадеш)
- изглежда собственика му е полагал сериозни грижи (съдя по "дребните" екстри добавени допълнително на таблото и облегалките) - а ако ще возиш деца, ще разбереш защо дребните са в кавички
- два комплекта колела
- затъмнените задни стъкла

Обаче, 2-ката е с два пъти по-малко километри и по-малко от година по стара, а доста по-евтина - затова иди и виж и двете, покарай пък която ти легне на сърце.
Изображение

Даниел Чобанов

Мнение от Даниел Чобанов » 10 Фев 2013 20:25

При положение че ще си я караш 7-8г понапъни се за новия модел

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 10 Фев 2013 21:29

и аз разгледах обявите,мисля за 5-6к разлика няма какво да се колебаеш-вземи новия модел!
освен това вероятността при стария да са реални км клони към 0! happy.gif
като материал за размисъл> ако ще имаш много градско в голям град според мен този двигател е напълно безинтересен,разхода ще бъде сигурно над 10.изключение само ако нямаш голям пробег и ти е все едно колко гори.за сравнение един 2.0 д4д ще даде поне 40% по-нисък разход!
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Bobeto

Мнение от Bobeto » 10 Фев 2013 22:10

Благодаря ви за мненията! Днес ходих да го гледам новичкия - прекрасен е! Сигурно няма да мога да спя довечера rolleyes.gif
Джим_Бим, прав си за разхода. Това е и причината, поради която съм склонна на компромис за дизел. Но в крайна сметка пробегът не ми е безумно голям, та реших да си остана вярна на бензина.
А я кажете, има ли нещо специално, което трябва да проверя или за което да внимавам? Освен, че ще пусна проверка в ТМ Ауто и ще я закарам на избран от мен сервиз да я диагностицират, друго нещо?

Аватар
smsdeliverer
Автомобил: LEXUS NX300H F sport
Обратна връзка:

Мнение от smsdeliverer » 10 Фев 2013 23:44

От две години и половина карам Авенсис 3, няма нещо което да гледаш конкретно, много ме притеснява тази навигация, която виждам според мен няма да й работи блутута и вдигането от волана.

Eто още две едната е в гаранция даже като гледам

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=226zvy

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=226zvy
Lexus NX 300H F sport

Bobeto

Мнение от Bobeto » 11 Фев 2013 00:31

Да, навигацията не е фабрична, но е слагана в ТМ Ауто от представители на производителя (за да не се наруши гаранцията). Факт е, че не съм пробвала управлението от волана, но ще проверя. Съмнявам се да не е наред.
Благодаря за линковете, видях ги още преди тези обяви, но са по-ниско ниво оборудване, а и по-слаб двигател. За това купе, не ми се ще по-малко от 150 к.с... blush.gif

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 11 Фев 2013 11:50

Точно в момента май тръпката за смяна на колата ми отмина иначе дори и с дървен "дизайн" с това ниво на оборудване, което имам плюс 1.5 оставаща гаранция и 2.2 Д-4 150 к.с. 6 ск. ... право в десятката ...
wink.gif wink.gif wink.gif

Според мен именно дизайна на Авенсис 2 го прави интересен. Нещо по различно от тенденцията всичко да излиза под един калъп (В голямата си част от ревютата, когато излезе Авенсис 2 това бе застъпено!) Индивидуалността в много от широко произвежданите серийни автомобили се свежда до основно до емблемата и някой и друг типичен елемент. Аз лично опреличавам Авенсис 3 с облика на Мазда и КИА, нещо което не ми се нрави.
Нещо, което не ми допада в интериора на Авенсис 3 е смесицата между стари елементи от Авенсис 2 (вижте част от бутоните бутоните за управление) и новия дизайн. Нещо някак си стои не на място ... Лично мнение !

Иначе по темата ... след акто имате финансовата възможност по-добре изберете автомобил с гаранция, а за мощността и двигателя ... зависи. Има разлика разхода в града да е 6.8-8.3/100 дизел и 13-15/100 бензин dry.gif (особено в София в задръстванията). Извънградско мисля, че няма смисъл да сравнявам разхода !

Успех !

Публикувай отговор