Какво масло да сложа ?!?
Какво масло да сложа ?!?
Здравейте , колеги ! Дойде време за смяна на маслото и искам да попитам ! Какво масло да сложа на Тойота Ярис 1.4 D4D 2004г. ? 5w-30 на TITAN добре ли е за зимата и за този двигател точно ! Искам да попитам също колко масло събира този двигател ! Благодаря на отзовалите се !
Re: Какво масло да сложа ?!?
Сложи Кастрол или нещо подобно . Ako e Fuchs Titan w5-30 също е перфе .
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Какво сте го харесали тва масло 5w30 не мога да ви разбера.... скапан вискозитет за нашата страна, че и по-скъпо без особено да има що.... че и го горят повечето двигатели... сложете си хубаво 5w40 да ви е мирна главата, ама Кашрол не струва много вече... само името остана за Европа. Иначе от САЩ ако вземеш няма нищо общо... и зарежете еко глупостите като предимство и причина за различия от САЩ до глупавата Европа

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Сложи такова масло, каквото ти пише на капачката за маслото или в книжката на автомобила.
Там също пише и колко масло се налива.
Ако си купил колата без такава книжка поръчай си от интернет или си вземи от някой ТМ Ауто.
Там също пише и колко масло се налива.
Ако си купил колата без такава книжка поръчай си от интернет или си вземи от някой ТМ Ауто.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Молята кола (от подписа) е на малко повече от 150 000 км. Това, че не е първа младост има ли значение при избора на масло? Т.е. трябва ли да се слага различно от препоръчаното?Me4oKyX написа:Какво сте го харесали тва масло 5w30 не мога да ви разбера.... скапан вискозитет за нашата страна, че и по-скъпо без особено да има що.... че и го горят повечето двигатели... сложете си хубаво 5w40 да ви е мирна главата, ама Кашрол не струва много вече... само името остана за Европа. Иначе от САЩ ако вземеш няма нищо общо... и зарежете еко глупостите като предимство и причина за различия от САЩ до глупавата Европа![]()
В книжката препоръват 5W30.
Toyota Avensis 2.0 D4D, CDT250L-AWMEYW, 1CD-FTV (June.2004)
Само не гаражни - "Внос от Германия Франция" Аз си сложих Яко от официалния вносител, супер качество цвят - олио, перфектно просто, предишния ми КаШрол от ГЕРмания, купен от най-оборотния тук от форума го хвърлих на 1000 км
цвета му като ново беше като това което изкарах от колата но не това беше причината да го махна, отделно на тубата отдолу имаше и утайка около 2 мм 

Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
за кастрола "немския" и аз имам абсолютно същите наблюдения , затова последната смяна поръчах eneos пак от колега от форума и разликата най-малкото в цвета на самото масло е доста голяма , не съм направил голям пробег с него за да кажа като цяло дали съм доволен или не ...
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
Пробега не е критерий да променяш типа на маслото. Слагай според препоръките на производителя и при нередност търси проблема- или друг производител на масло или проблем с мотора. За сравнение- предният ми автомобил с предписано масло 5W40 му налях два пъти 10W40- нали уж е на над 200хил. ама от 5 литра за 7-8хил. километра източвах 2,5л. Накрая налях "по рядкото' макар и на Приста и за 10хил. ми изчезнаха около 500 грама масло. Колата бе дизел и с турбина и този разход на масло е нормален според производителя.
Toyota Picnic 2.2 TD
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Сега забелязах, че моя Авенсис (1AD-FTV) събира повече от другите- над 6л?? Много лоша комбинация, тубите са по 4 или 5л...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- Japanese_fever
Съгласен съм.studjd написа:Пробега не е критерий да променяш типа на маслото. Слагай според препоръките на производителя и при нередност търси проблема- или друг производител на масло или проблем с мотора.
Отделно маслото не се определя колко е добро по неговия свят, а по това колко ти е тих двигателя след като си го налял
и особено преди да го смениш.
Моят двигател е зиключително тих и го карам само с 5W30, както ми е препоръчано от производителя.
Двигателят ми е на 260 000 км.
Благодаря колеги за съветите
За следващата смяна на маслото ще го имам в предвид.
Щом в книжката пише 5W30 - толкова ще е.

За следващата смяна на маслото ще го имам в предвид.
Щом в книжката пише 5W30 - толкова ще е.
Toyota Avensis 2.0 D4D, CDT250L-AWMEYW, 1CD-FTV (June.2004)
Japanese_fever написа:Съгласен съм.studjd написа:Пробега не е критерий да променяш типа на маслото. Слагай според препоръките на производителя и при нередност търси проблема- или друг производител на масло или проблем с мотора.
Отделно маслото не се определя колко е добро по неговия свят, а по това колко ти е тих двигателя след като си го налял
и особено преди да го смениш.
Моят двигател е зиключително тих и го карам само с 5W30, както ми е препоръчано от производителя.
Двигателят ми е на 260 000 км.
в такъв случаи, на колко дeцибела разлика се сменя маслото?

Последно промяна от smb на 09 Фев 2013 00:01, променено общо 1 път.
- Japanese_fever
Такова масло се слага и на толкова км пробег се сменя, в зависимост какво ти пише в експлоатационната книжка на колата.
Там онова са го написали инжЕнери, а тук всеки втори пита с какво масло да кара. Ами да чете какво са написали тези, които са му създали колата от парче желязо. Те знаят най-добре, защото са тествали. Ако имате резервен двигател също може да тествате с различни марки масла и вискозитети. biggrin.gif
Там онова са го написали инжЕнери, а тук всеки втори пита с какво масло да кара. Ами да чете какво са написали тези, които са му създали колата от парче желязо. Те знаят най-добре, защото са тествали. Ако имате резервен двигател също може да тествате с различни марки масла и вискозитети. biggrin.gif