Разглобяване на ел. огледала

iwan33

Разглобяване на ел. огледала

Мнение от iwan33 » 21 Яну 2013 21:28

Здравейте колеги, отново имам въпрос към вас. Имам идея да облепя външните огледала с фолио (то едното и без това има нужда), но ми се ще да го направя по-кадърно. Ще ми се да подгъна фолиото навътре а не да го спирам до ръб. Как обаче да сваля самото стъкло на огледалото от корпуса за да го разглобя? Дърпах, псувах - не ще... Огледалата са електрически, с подгряване а колата е Корола Е11.
Toyota Corolla

ejko

Re: Разглобяване на ел. огледала

Мнение от ejko » 22 Яну 2013 23:23

даваш му максимално в ляво или в дясно на самото стъкло, колкото да се освободи място да подпъхнеш с нещо и после с отверка или друго подпъхваш под пластмасовата планка, напъваш малко и то си излиза... Хубаво е да го правиш на не много студено, че ако е замръзнало стъклото може нещо да се счупи... То планката на стъклото реално се крепи на 3 ставички, които влизат в моторчето и тях трябва да извадиш, но е важно да си натиснал максимално стъклото в някоя посока преди да напънеш. Честно казано не обяснявам добре, но не се сещам как до-хубаво да го кажа:)))
toyta corolla e11, 1.6 vvt-i

Аватар
bg20010

Мнение от bg20010 » 22 Яну 2013 23:27

iwan33 написа:Здравейте колеги, отново имам въпрос към вас. Имам идея да облепя външните огледала с фолио (то едното и без това има нужда), но ми се ще да го направя по-кадърно. Ще ми се да подгъна фолиото навътре а не да го спирам до ръб. Как обаче да сваля самото стъкло на огледалото от корпуса за да го разглобя? Дърпах, псувах - не ще... Огледалата са електрически, с подгряване а колата е Корола Е11.
Само с леко натискане става махането на самото стъкло на огелдалото ,поне при Е12 е на щипка .
Toyota Corolla 1.6 VVTI
TLC 120

Изображение

iwan33

Мнение от iwan33 » 23 Яну 2013 06:50

Благодаря за отговорите! Всъщност бях чел, че огледалото е на някакви щипки, дърпах го накъде ли не, при това доста сериозно, и не ще и не ще... Освен да опитам наистина да използвам някоя отверка като лост, пък да го видя ще се предаде ли или ще се счупи...
Toyota Corolla

Публикувай отговор