Подходяща ли е TOYOTA AVENSIS за зимни условия
Подходяща ли е TOYOTA AVENSIS за зимни условия
Здравейте,интересувам се от TOYOTA AVENSIS 2002; 1,794 cc, бензин. Наскоро открих такава втора употреба, черен металик в много добро състояние за 690 Паунда. Има много екстри за цената си, не изглежда зле и е сравнително "млада"
, дори се учудих че държи толкова висока цена в БГ. Бих искала да я купя за България и подчертавам, че това ще е първата ми кола и моля тези,които имат впечатления от този модел да ми кажат дали е подходяща за зимни условия, още повече като се има пред вид че живея на баир, който при снеговалеж много често се заледява.

- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Подходяща ли е TOYOTA AVENSIS за зимни условия
Ще ти дам за пример "истЕнски случай" - познат имаше Авенсис 2008г., продаде го и си купи Мазда СХ7, защото не можеше да стигне с авенсиса до вилата си край морето, след време си купи Мини Купър за из града....т.е. няма всичката хубост на едно място.
Хубаво е, че не се хвърляш на нещо скъпо за първа кола.
Върху лед няма кой да те издрапа.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
-
- Получена благодарност: 1 път
Има казва СУБАРУ - импреза, форестър или легаци (аутбек) с ръчни скорости, за по-оффроуд, иначе за града автоматика е невероятно комфортенdidak написа:Ще ти дам за пример "истЕнски случай" - познат имаше Авенсис 2008г., продаде го и си купи Мазда СХ7, защото не можеше да стигне с авенсиса до вилата си край морето, след време си купи Мини Купър за из града....т.е. няма всичката хубост на едно място.
@ bizarre - щом ще взимаш от хАнглия огледай и направи тестрвайв на субару за тия пари изпадат главно по стари от авенсиса (1997-2000) но колата е в пъти по -проходима от авенсиса
Предполагам че темата е коментирана вече,но като видях цената и екстрите,които предлага се въодушевих
Разбах-няма да ми върши работа,това ме интересуваше.Видях SUBARU IMPREZA,дори и старички-преди 1999, държат цена, а Mazda 323 F,добра ли е,дайте ако обичате примери с модели около 2000г. Да, ще направя тестдрайв,просто искам да избера ефтина кола на първо време най-много до 1999 - тук 14те и години се равняват на половината карани в български условия,така че мисля няма да ми създава много проблеми, но държа да мога да се придвижвам като се заледят пътищата и да не е прекалено голяма за да е лесна за паркиране. Аз живея във Варна-рядко има снеговалежи, но веднъж да се случи..-заледява и остваш на баирЯ
. Ще се радвам на всякаква информация. Благодаря.

- didak
Е щом ще я караш във Варна, значи наистина ти трябва нещо по-офроуд. При тези дупки, най-малкия ти проблем е снега
RAV4 двуврат.

RAV4 двуврат.
-
импрезите държат цена, но изпадат и евтини, изпадат даже и турбо за по 800 паунда 1998 година, http://www.carandclassic.co.uk/car/C331662bizarre написа:Предполагам че темата е коментирана вече,но като видях цената и екстрите,които предлага се въодушевихРазбах-няма да ми върши работа,това ме интересуваше.Видях SUBARU IMPREZA,дори и старички-преди 1999, държат цена, а Mazda 323 F,добра ли е,дайте ако обичате примери с модели около 2000г. Да, ще направя тестдрайв,просто искам да избера ефтина кола на първо време най-много до 1999 - тук 14те и години се равняват на половината карани в български условия,така че мисля няма да ми създава много проблеми, но държа да мога да се придвижвам като се заледят пътищата и да не е прекалено голяма за да е лесна за паркиране. Аз живея във Варна-рядко има снеговалежи, но веднъж да се случи..-заледява и остваш на баирЯ
. Ще се радвам на всякаква информация. Благодаря.

И аз за сега клоня към Субару-безопасна при завои и стабилна към пресечен терен, с добро сцепление, без да натоварва с прекален дизайн- просто перфектна за първа кола. Започвам да дебна за добри оферти по сайтовете. А може и тази да погледна тези дни. mitoko благодаря за помощта!
Didak, spomenah li che stava vapros za parva kola..? Rav4o e mnogo hubav, no e za balgari, koito iskat da demonstrirat prosperitet, ne e za men.didak написа:Е щом ще я караш във Варна, значи наистина ти трябва нещо по-офроуд. При тези дупки, най-малкия ти проблем е снега![]()
RAV4 двуврат.
- didak
bizarre написа:Didak, spomenah li che stava vapros za parva kola..? Rav4o e mnogo hubav, no e za balgari, koito iskat da demonstrirat prosperitet, ne e za men.didak написа:Е щом ще я караш във Варна, значи наистина ти трябва нещо по-офроуд. При тези дупки, най-малкия ти проблем е снега![]()
RAV4 двуврат.
Рав-а е с около 50 см. по-къс от субарото, по-лесно се качва по бордюрите

Така или иначе ти си знаеш най-добре. В избора на кола има твърде много оки на везните, ние само подаваме идейки.
Все пак, според моите разбирания, с двуврат Рав трудно ще демонстрираш просперитет.
относно TOYOTA-та
ако е 1.8 VVT-i
пие яко малсло
казвам го от личен опит
имам такава 2002 - фейслифт, както казваш много екстри
побира почти 4л. масло, а до смяна доливам още толкова
това е слабост на всички двигатели 1.8 VVT-i от онези години (2001-2002)
другия голям недостатък, който още не мога да преглътна е маневреността
винаги съм карал големи коли, но от този клас тази е с най-голям радиус на завоя (понякога е много дразнещо)
ако е 1.8 VVT-i
пие яко малсло
казвам го от личен опит
имам такава 2002 - фейслифт, както казваш много екстри
побира почти 4л. масло, а до смяна доливам още толкова
това е слабост на всички двигатели 1.8 VVT-i от онези години (2001-2002)
другия голям недостатък, който още не мога да преглътна е маневреността
винаги съм карал големи коли, но от този клас тази е с най-голям радиус на завоя (понякога е много дразнещо)

-
С добри зимни гуми и внимателно управление всеки автомобил е подходящ. Ако има поледица, непочистени пътища или големи навявания от сняг то и доказани сувове се затрудняват. Преди години управлявахме в далеч по -лоши условия москвичи,лади и пр. Возила без абс,без предно с видинки и т.н
Не мисля, поведението на сняг е от решаващо значение. Лично мнение.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
scorpion написа:С добри зимни гуми и внимателно управление всеки автомобил е подходящ. Ако има поледица, непочистени пътища или големи навявания от сняг то и доказани сувове се затрудняват. Преди години управлявахме в далеч по -лоши условия москвичи,лади и пр. Возила без абс,без предно с видинки и т.н

С такъв авенсис закъсах само веднъж по планините по непочистен сняг, и то заради моя грешка - при ярко слънце и снежно заслепяване колата на заден излезе от коловоза и легна на под...
Из Варна нямаш проблем - вози комфортно и понася добре траповете.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008