Какъв бензин ще препоръчате

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
kaki

Какъв бензин ще препоръчате

Мнение от kaki » 12 Яну 2013 10:21

Какъв бензин ще препоръчате за Аурис 1.33 Dual VVT-i (Бензин) 6-степенна ръчна?
Напоследък избора е голям- с добавки, октани...

Аватар
ss_mitko

Re: Какъв бензин ще препоръчате

Мнение от ss_mitko » 12 Яну 2013 10:34

Изборът на бензин винаги е бил голям.Сипвай 95 обикновен и не му мисли толкова.Ако искаш от време на време сипи някоя добавка.

kaki

Мнение от kaki » 12 Яну 2013 13:22

имах в пред вид готовите подобрени- екто, OMV MaxxMotion и подобни

Аватар
Georgepetrov137

Мнение от Georgepetrov137 » 12 Яну 2013 17:41

От много време съм с ОМВ Max Motion 95 и нямам грижи, разходът е нормален, върви добре.
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Мнение от Hursa » 12 Яну 2013 18:48

Аз също се опитах за себе си да проуча с какво така наречените подобрени горива превъзхождат обикновените. Никъде не намерих конкретни резултати, спецификации и документи, всъщност може да се каже, няма никакви освен рекламни. Никакви проучвания няма публикувани (поне аз не намерих). За това според мен ефекта от добавките може да е не просто липсващ, а дори да вредят в по дългосрочна перспектива, тъй като двигателите и материалите им се разчитат за стандартния бензин. Каква е гаранцията, че така наречените почистващи добавки, след като не са оповестени, не вредят, все пак са донякъде активни. Друг е въпроса дали въобще ги има. Същото е и с добавки за вдигане на мощността след като нямат оповестени сертификати може да водят до повишен износ. И тъй като четем всички колко е лошо качеството на горивата в България, какво ли е качеството на добавките. Аз имам и личен опит със смяна на двигател поради лошото качество на горивата в големите вериги бензиностанции. Така че аз повече се доверявам (ако въобще може да се говори за доверие към горивата ни) на обикновените горива. Поне не преплащам за съмнителни подобрители.
Ако все пак искам да ползвам добавки, ще се доверя на тези които аз добавям. Имат си производител с име, имат оповестен ефект който дават.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Публикувай отговор