Здравейте,
Някой да знае как се свързва допълнителен усилвател със субуфър, към оригиналния музикален панел на автомобила.Като че ли няма изходи за звука системата.Моята е W53901 Matsushita.Благодаря предварително!
Добавяне на усилвател за звук на Avensis 2
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Добавяне на усилвател за звук на Avensis 2
Незнам как точно да определя нивото кое е ...всичко е базовото за модела 09.2003г. 

Toyota Avensis T25,D4D,2.0,116ph,2004,1CD-FTV
Здрасти, wkris...трябва да си купиш ето такава джаджа http://www.thunder.bg/product_info.php?products_id=434 или по-качествена...и всичко останало си е както при нормално сд. Не очаквай качество на звука, ако си решил да слагаш качествена музика ти трябва нов 2din player(марков), нова 2 компонентна система. Аз съм сложил alpine 12 R-type+dls ca12+някакъв hertz за 200 отпред+hertz за 160 отзад, но мой приятел със пионери по 40лв+пионер суб+тъндър усилвател има по-чист звук и бас. Проблема е, че заводското сд е кофти..когато увеличаваш силата на звука самото цд вдига високите и намалява баса, а нямаш никакви настройки, но ако слагаш басче да уплътнява ще е екстра
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Ето ти какво имаш отзад като изводи:
http://www.ertasvc.ru/tovar/511.htm
Разполагаш само с пин за управление на усилвател.
Парите които се наливат за музика изобщо не са определящ фактор за качеството накрая. Трябва и малко акъл и то не "търговски".
А...за малко да забравя, най-нелинейния елемент и с най много компромиси за качеството винаги е високоговорителя независимо колко е скъп, там електрическите трептения трябва да станат механични и факторите които влиаят на това са цяла наука. А и говорител без подходящ акустистичен обем е едно нищо.
http://www.ertasvc.ru/tovar/511.htm
Разполагаш само с пин за управление на усилвател.
Това е ефекта когато нискочестотният басов сигнал влезе в зоната където не може да надвиши захранващото напрежение на стъпалото това както всички знаем е 12 Волта (или максимум 14.4 при работещ двигател). При мостовите схеми на свързване на крайните стъпала (задължителен стандарт за автомобилите от над 10 години вече) това напрежение става еквивалентно на удвоеното. Товарът не може да бъде по малко от 4 ома, при мостово става еквивалентно 2 ома на всеки клон на моста. Та с две думи тази максимална амплитуда от 28.8 Волта на товар 4 ома (Р=Ueff^2/Z^2=(0,707*28,8)^2/4^2=25,91W) е малко за хубав бас и винаги влизаме в изкривяване именно на басите. Когато синусоидалния сигнал се "среже", се получават хармоници, с честота 2х, 4х, 6х и т.н. пъти по-висока от истинката и въпреки намаляващото ниво на всеки следващ хармоник винаги обогатяваме спектъра със "среди" и "високи"...затова ефекта за ухото е както е описал колегата. В никакъв случай не ползвай посоченото устройство(шефа на Thunder кара Тойота, но гледам рекламата не е от него biggrin.gif ), то запазва вече "повредения" сигнал от крайното стъпало и само трансформира нивото му. За парите които по принцип ще дадеш за 2 такива преобразувателя, ще намериш човек който да ти монтира четири изхода директно от предусилвателното стъпало. Там няма изкривявания и ако наистина имаш "слух" ще усетиш разликата.Jetro написа:...когато увеличаваш силата на звука самото цд вдига високите и намалява баса...
Парите които се наливат за музика изобщо не са определящ фактор за качеството накрая. Трябва и малко акъл и то не "търговски".

А...за малко да забравя, най-нелинейния елемент и с най много компромиси за качеството винаги е високоговорителя независимо колко е скъп, там електрическите трептения трябва да станат механични и факторите които влиаят на това са цяла наука. А и говорител без подходящ акустистичен обем е едно нищо.
Благодаря за компетентните отговори.аз обърнах нета за тия пинове отзад на панела...не ми се пипа отвътре да тегля звука преди крайното стъпало...просто от предишния ми автомобил останаха една туба и един усилвател, и се чудех дали да се заигравам да ги монтирам...при всички положения не исках да гоня сериозно качество на музиката...все пак знам че мерак с пари се гаси ;) Благодаря още веднъж 

Toyota Avensis T25,D4D,2.0,116ph,2004,1CD-FTV