Toyota Celica 1.8 T23 и зимата

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
VenomDePoison

Toyota Celica 1.8 T23 и зимата

Мнение от VenomDePoison » 02 Дек 2012 20:59

Първа зима ми е и нямам идея какво да очаквам от нея което определено ме притеснява.Има ли някой с опит със конкретната през зимата,който да ми каже как е положението?Да махна ли тунингите и да сложа оригиналните брони и прагове?Дали ще опира въпреки това и тн?!Предишният и собственик каза,че зимата не е карана изобщо и нямам никакво инфо и оттам.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: Toyota Celica 1.8 T23 и зимата

Мнение от Kiki » 02 Дек 2012 21:18

Понеже познавам колата, мисля, че, ако стъпиш някъде на сняг по-дълбок от 10 см, което е много вероятно дори и в София, ще изкъртиш бронятя, защото ще станеш като снегорин и ще насъбереш сняг, който ще я счупи преди да се усетиш.
Плюс това можеш някъде да поднесеш и да я удариш в някоя буца лед или бордюр.
Бъди сигурна, че няма да издържи и после ще те е много яд.
А броните наистина са ти много хубави. Не ги рискувай. :thumbsup:
Предишният собственик не случайно не я е карал зимата.
Последно промяна от Kiki на 12 Дек 2012 18:58, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 02 Дек 2012 22:35

Абе тя пак може да си я кара зимата, но само когато няма сняг.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 02 Дек 2012 23:41

Тогава да, но, ако й потрябва точно когато има сняг, не се знае какво ще се случи. wink.gif

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път

Мнение от andrian999999 » 03 Дек 2012 00:19

броните се чупят само като заледи станат коловози в малките квартали. карай и не се притеснявай колега, па като има сняг си хвани трамвайчето или се разходи пеша много е полезно. пък и зима в София нЕма .
професионален мапер

VenomDePoison

Мнение от VenomDePoison » 03 Дек 2012 01:10

Мерси много на всички за отговорите.Кики,знаеш колко си я обичам smile.gif и наистина ужасно ще ме е яд...меко казано.А да поднесе при мен ще е по-вероятно в пъти от при друг/карам от лятото,първа кола ми е и тн/ ако и купя оригиналните брони и прагове/за който няма да ми пука/ дали ще реши проблема и дали все пак няма да опира отдолу,защото просто и самата тя си е нисичка?Още веднъж ,много мерси.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 178 пъти

Мнение от Akima » 03 Дек 2012 07:57

@Venom

Най-добре ги махни докато е време.

Не знам дали парите не са от значение,но за мен най-добрият вариант е да си купиш прагове и брони от тоталка/кола внесена за части - пример - http://www.cars.bg/u834880.

А досега карала ли си на сняг и/или лед? wink.gif

П.С.Успешна седмица на всички.
cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 03 Дек 2012 08:07

Наистина, ако не си карала на хлъзгав път, бъди много внимотелна, карай бавно и се старай да започваш спирането от доста по-далече.
Последно промяна от Kiki на 03 Дек 2012 09:54, променено общо 1 път.

scorpion

Мнение от scorpion » 03 Дек 2012 09:07

andrian999999 написа:броните се чупят само като заледи станат коловози в малките квартали. карай и не се притеснявай колега, па като има сняг си хвани трамвайчето или се разходи пеша много е полезно. пък и зима в София нЕма .
За трамвайчето и чупенето на броните съм съгласен но за зимата no.gif no.gif no.gif Миналата зима в София беше кошмар особено в малките квартални улички. Имаше автомобили с дни заровени под снега. А коловозите ...ах тези коловози ! На колко колеги съм помагал да ги извадим не е истина... говоря за Лозенец. В други кваратали на София може би е било слънчево и сухо biggrin.gif
Лично аз не бих рискувал зимата при сняг да съсипвам такава хубава кола, така че ... ако може сух гараж или покривало !
Поздрави !

VenomDePoison

Мнение от VenomDePoison » 03 Дек 2012 10:38

Akimaне,не съм карала в сняг и лед досега.Лятото се учих и то зарад нея.Зарад тва са ми и опасенията не зарад мен, а зарад нея дали няма да я джасна,след като далеч не съм добър шофьор.Наистина от снимката се вижда,че не е бог знай колко висока и с оригиналните и ако самата тя опира/не само с брони и прагове/,аз не бих рискувала в никой случай.Прежалвам се и трамвайчето smile.gif Миналата зима и в нашия квартал беше ужас,постоянно виждах буксуващи коли из улиците.То тогава въпроса изобщо не би седял за мен.Покривалото ми е това http://www.motorco.biz/catalog/product_ ... ts_id=4212.Казаха,че единствено между нея и него не трябва да има сняг останал.Незнам обаче дали е съвсем безопасно да си седи със сняг върху него ,дали все пак няма да нанесе демидж на боята някакъв.Нямам представа.Гаражна клетка догодина ще и купя,пред нас строят шосе и е невъзможно да я вкарам в тия изкопи тук наоколо.Изобщо закъсала съм го отсекъде smile.gif

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 03 Дек 2012 10:44

Ако можеш да си го позволиш, наеми се един гараж за зимата.

VenomDePoison

Мнение от VenomDePoison » 03 Дек 2012 10:57

Търсила съм Кики,още лятото когато я взех.Тва ми беше следващата работа.Но няма,затова и взех покривалото.Около нас са само къщи с няколко блока/в които екстри като подземния гараж във вашия изобщо няма smile.gif / и колкото и да питах някой незнае ли нещо някой да дава от къщите,не успях да намеря.И на мен не ми е изобщо кеф да е на открито,ама...Там в паркинга дет я държа,има 5-6 навеса,но всичко е заето и никой не се отказва от мястото си вече незнам кой месец подред.

scorpion

Мнение от scorpion » 03 Дек 2012 14:39

VenomDePoison написа:Akimaне,не съм карала в сняг и лед досега.Лятото се учих и то зарад нея.Зарад тва са ми и опасенията не зарад мен, а зарад нея дали няма да я джасна,след като далеч не съм добър шофьор.Наистина от снимката се вижда,че не е бог знай колко висока и с оригиналните и ако самата тя опира/не само с брони и прагове/,аз не бих рискувала в никой случай.Прежалвам се и трамвайчето smile.gif Миналата зима и в нашия квартал беше ужас,постоянно виждах буксуващи коли из улиците.То тогава въпроса изобщо не би седял за мен.Покривалото ми е това http://www.motorco.biz/catalog/product_ ... ts_id=4212.Казаха,че единствено между нея и него не трябва да има сняг останал.Незнам обаче дали е съвсем безопасно да си седи със сняг върху него ,дали все пак няма да нанесе демидж на боята някакъв.Нямам представа.Гаражна клетка догодина ще и купя,пред нас строят шосе и е невъзможно да я вкарам в тия изкопи тук наоколо.Изобщо закъсала съм го отсекъде smile.gif
Колежке, казват, че човек престава да се притеснява за автомобила си до първото одраскване, чукване или прочие. biggrin.gif Шегувам се. Аз самият държа изключително много на екстериора и интериора на автомобила си, и се опитвам да го пазя...

Покривалото (навремето им викахме чергило!) е важно да е чисто, да няма прах, мазни петна по него. Измивате си автомобила, подсушавате и си го покривате внимателно, като е добре ако е необходимо да пришиете допълнителни връзки за да стегнете добре покривалото (да не плющи от вятъра или да се вее). Няма проблем да има сняг върху покривалото, а то предпазва боята и от стареене ... Когато няма сняг, припалете автомобила, направете някое кръгче и пак по "чергилото" докато синоптиците обявят края на зимата biggrin.gif. Преди да я зазимите проверете акумулатора (предполагам няма да изключвате алармата wink.gif ), налягането в гумите, намажете гумените уплътнения с глицерин или течен парафин ... и си купете карта за Градски транспорт biggrin.gif

Вероятно някои съфоромци си спомнят, че преди години "чергилата" се ползваха масово. Било то заводски или ръчно шити, брезентовите покривала бяха част от ритуала по подготовакта на автомобила за път или след него. Сега сме по-немарливи към автомобилите, а и не е като едно време да чакаш с години за мечтания автомобил.... Времената се менят biggrin.gif

Приятен ден !

VenomDePoison

Мнение от VenomDePoison » 03 Дек 2012 17:53

Това за "първото" и аз съм го чувала ,но за мен изобщо не важи.Дори още по-зле стана.Сега бягам от бордюрите като дявол от тамян и изпадам в паника,защото двете поразиики които имаше бяха именно от тях.И беше рев и бяха секундално оправени. biggrin.gif Мерси на всички за съветите, помощта и разбирането smile.gif smile.gif Днес реших че в момента в който е понатрупало малко повечко,няма да я изкарвам и да я рискувам.Държа много на нея и искам и гледам да я пазя максимално от всичко.Някой по-сериозен демидж незнам как ще ми понесат нервите.В тоя ред на мисли ЧЕСТИТ ПЪРВИ СНЯГ на всички!

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 03 Дек 2012 19:10

VenomDePoison написа:Това за "първото" и аз съм го чувала ,но за мен изобщо не важи.Дори още по-зле стана.Сега бягам от бордюрите като дявол от тамян и изпадам в паника,защото двете поразиики които имаше бяха именно от тях.И беше рев и бяха секундално оправени. biggrin.gif Мерси на всички за съветите, помощта и разбирането smile.gif smile.gif Днес реших че в момента в който е понатрупало малко повечко,няма да я изкарвам и да я рискувам.Държа много на нея и искам и гледам да я пазя максимално от всичко.Някой по-сериозен демидж незнам как ще ми понесат нервите.В тоя ред на мисли ЧЕСТИТ ПЪРВИ СНЯГ на всички!
Колкото до снега, мерси! biggrin.gif
Днес доста си покарах по него и за мое учудване не ме хванаха нервите по невероятните задръствания.
Последно промяна от Kiki на 03 Дек 2012 19:25, променено общо 1 път.

Публикувай отговор