Toyota Celica 1.8 T23 и зимата
Toyota Celica 1.8 T23 и зимата
Мнение от VenomDePoison » 02 Дек 2012 20:59
VenomDePoison
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Toyota Celica 1.8 T23 и зимата
Мнение от Kiki » 02 Дек 2012 21:18
Плюс това можеш някъде да поднесеш и да я удариш в някоя буца лед или бордюр.
Бъди сигурна, че няма да издържи и после ще те е много яд.
А броните наистина са ти много хубави. Не ги рискувай.

Предишният собственик не случайно не я е карал зимата.
Kiki
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Japanese_fever » 02 Дек 2012 22:35
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
Kiki
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от andrian999999 » 03 Дек 2012 00:19
andrian999999
Мнение от VenomDePoison » 03 Дек 2012 01:10

VenomDePoison
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 97 пъти
- Получена благодарност: 178 пъти
Мнение от Akima » 03 Дек 2012 07:57
Най-добре ги махни докато е време.
Не знам дали парите не са от значение,но за мен най-добрият вариант е да си купиш прагове и брони от тоталка/кола внесена за части - пример - http://www.cars.bg/u834880.
А досега карала ли си на сняг и/или лед?

П.С.Успешна седмица на всички.

Akima
- Kiki
Мнение от Kiki » 03 Дек 2012 08:07
Kiki
-
Мнение от scorpion » 03 Дек 2012 09:07
За трамвайчето и чупенето на броните съм съгласен но за зиматаandrian999999 написа:броните се чупят само като заледи станат коловози в малките квартали. карай и не се притеснявай колега, па като има сняг си хвани трамвайчето или се разходи пеша много е полезно. пък и зима в София нЕма .

Лично аз не бих рискувал зимата при сняг да съсипвам такава хубава кола, така че ... ако може сух гараж или покривало !
Поздрави !
scorpion
Мнение от VenomDePoison » 03 Дек 2012 10:38

VenomDePoison
Kiki
Мнение от VenomDePoison » 03 Дек 2012 10:57

VenomDePoison
-
Мнение от scorpion » 03 Дек 2012 14:39
Колежке, казват, че човек престава да се притеснява за автомобила си до първото одраскване, чукване или прочие. biggrin.gif Шегувам се. Аз самият държа изключително много на екстериора и интериора на автомобила си, и се опитвам да го пазя...VenomDePoison написа:Akimaне,не съм карала в сняг и лед досега.Лятото се учих и то зарад нея.Зарад тва са ми и опасенията не зарад мен, а зарад нея дали няма да я джасна,след като далеч не съм добър шофьор.Наистина от снимката се вижда,че не е бог знай колко висока и с оригиналните и ако самата тя опира/не само с брони и прагове/,аз не бих рискувала в никой случай.Прежалвам се и трамвайчетоМиналата зима и в нашия квартал беше ужас,постоянно виждах буксуващи коли из улиците.То тогава въпроса изобщо не би седял за мен.Покривалото ми е това http://www.motorco.biz/catalog/product_ ... ts_id=4212.Казаха,че единствено между нея и него не трябва да има сняг останал.Незнам обаче дали е съвсем безопасно да си седи със сняг върху него ,дали все пак няма да нанесе демидж на боята някакъв.Нямам представа.Гаражна клетка догодина ще и купя,пред нас строят шосе и е невъзможно да я вкарам в тия изкопи тук наоколо.Изобщо закъсала съм го отсекъде
Покривалото (навремето им викахме чергило!) е важно да е чисто, да няма прах, мазни петна по него. Измивате си автомобила, подсушавате и си го покривате внимателно, като е добре ако е необходимо да пришиете допълнителни връзки за да стегнете добре покривалото (да не плющи от вятъра или да се вее). Няма проблем да има сняг върху покривалото, а то предпазва боята и от стареене ... Когато няма сняг, припалете автомобила, направете някое кръгче и пак по "чергилото" докато синоптиците обявят края на зимата biggrin.gif. Преди да я зазимите проверете акумулатора (предполагам няма да изключвате алармата

Вероятно някои съфоромци си спомнят, че преди години "чергилата" се ползваха масово. Било то заводски или ръчно шити, брезентовите покривала бяха част от ритуала по подготовакта на автомобила за път или след него. Сега сме по-немарливи към автомобилите, а и не е като едно време да чакаш с години за мечтания автомобил.... Времената се менят biggrin.gif
Приятен ден !
scorpion
Мнение от VenomDePoison » 03 Дек 2012 17:53

VenomDePoison
- Kiki
Мнение от Kiki » 03 Дек 2012 19:10
Колкото до снега, мерси! biggrin.gifVenomDePoison написа:Това за "първото" и аз съм го чувала ,но за мен изобщо не важи.Дори още по-зле стана.Сега бягам от бордюрите като дявол от тамян и изпадам в паника,защото двете поразиики които имаше бяха именно от тях.И беше рев и бяха секундално оправени. biggrin.gif Мерси на всички за съветите, помощта и разбирането![]()
Днес реших че в момента в който е понатрупало малко повечко,няма да я изкарвам и да я рискувам.Държа много на нея и искам и гледам да я пазя максимално от всичко.Някой по-сериозен демидж незнам как ще ми понесат нервите.В тоя ред на мисли ЧЕСТИТ ПЪРВИ СНЯГ на всички!
Днес доста си покарах по него и за мое учудване не ме хванаха нервите по невероятните задръствания.
Kiki
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru