Виещ звук при завъртане на волана - Toyota Carina 3 - 95г.

TheOne

Виещ звук при завъртане на волана - Toyota Carina 3 - 95г.

Мнение от TheOne » 02 Дек 2012 13:44

Здравейте колеги,
Имам нужда от съвет :) Появи се виещ шум от волана на каручката. Чува се основно при студена кола и хладно време! Засилва се при завъртане на волана и в двете посоки като е по-силен, когато държа волана в напрежение. Смених ремъка, но проблема не се реши! Хидравличната течност не мърда(стои си на max) Каручката е Toyota Carina 3 - 95г. с двигател 4А-FE Къде според вас може да е проблема и колко струва смяна на хидравлична помпа? Благодаря предварително! :) :help:

Аватар
Petar

Re: Виещ звук при завъртане на волана - Toyota Carina 3 - 95

Мнение от Petar » 02 Дек 2012 20:09

TheOne написа:Здравейте колеги,
Имам нужда от съвет :) Появи се виещ шум от волана на каручката. Чува се основно при студена кола и хладно време! Засилва се при завъртане на волана и в двете посоки като е по-силен, когато държа волана в напрежение. Смених ремъка, но проблема не се реши! Хидравличната течност не мърда(стои си на max) Каручката е Toyota Carina 3 - 95г. с двигател 4А-FE Къде според вас може да е проблема и колко струва смяна на хидравлична помпа? Благодаря предварително! :) :help:
Разбити лагери на главините или карета

ceko26

Мнение от ceko26 » 02 Дек 2012 21:18

Виж пени ли се течноста
Авенсис 3S-FE

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 03 Дек 2012 21:32

Правилно си се ориентирал колега TheOne.
Ако искаш опитай първо със смяна на маслото на хидравликата..ако шума остане сипи някоя добавка която си харесаш - има руски, американски и др. Самия проблем си е в износване на хидравличната помпа и поради тази причина когато завъртиш волана, ротора на помпата среща съпротивление и не може да направи необходимото налягане, за да го преодолее. Според мен съществува малка вероятност шума да е от разбит лагер на оста или от това, че маслото не е сменяно отдавна и е загубило смазващите си свойства. Но ако този звук го слушаш от много време, маслото се пени и волана се върти трудно сигурно помпата е свършила курса sad.gif Вариантите са 1л масло около 20-30лв и присадка за още толкова; рециклиране около 100; втора употреба в незнайно състояние и неизвестен оставащ живот; нова, но предвид годината на колата и цената на нова помпа wacko.gif ...едва ли.
Мен ако питаш...рециклаж е най-добре rolleyes.gif успех :thumbsup:

Edit:Ако правилно съм те разбрал виенето го има при работа на двигателя на място и при въртене на волана, а не при движение на скорост в завой? unsure.gif

Публикувай отговор