Формат на GPS координати

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Формат на GPS координати

Мнение от Rudy » 30 Ное 2012 15:28

Понеже съм много доволен от заводската навигация искам да разкарам китайския GPS с iGo, който ползвам за да ме информира за желанието на КАТ да ме фотографира (въпреки изрично заявеното ми нежелание)!

Имам списък на "ателиетата им за фотографски услуги", обаче адресите им са форматирани в десетични градуси (ХХ°.ХХХХХХ), а не както ми е необходимо в DMS/ГМС: ХХ° ХХ' ХХХ".

Намерих онлайн конвертори, но фотографската мрежа се разширява и е трудно да се въвеждат координатите по единично.
Та въпросите ми са:
– има ли batch конвертор за координатите някъде в мрежата?
- коя програма ползва DMS/ГМС формат?
- как се експортира ПОИ файл от Google earth в текстови формат?

ПП. Питам, защото съм много фотогеничен и искат да ми направят "book" (каталог).
Изображение

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Re: Формат на GPS координати

Мнение от Akima » 30 Ное 2012 16:11

Трябва да питам един колега от Русия и до 1-2 дни ще ти пиша тук или ЛС,ако предпочиташ. :whistle:

За малко да забравя линка - конвертор - http://www.spatialscrawl.com/technical- ... dms-to-dd/. cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Re: Формат на GPS координати

Мнение от Rudy » 30 Ное 2012 18:02

@ Akima - Много благодаря worthy.gif

Намерих един онлайн конвертор, който позволява да се направи накуп: http://www.zonums.com/online/coords/cot ... ?module=12
ето конвертираните адреси - това са само на ателиетата, ако искате да се срещнете със "стилисти" или "модни консултанти"- списъка е доста по дълъг:
Изображение
Изображение

Публикувай отговор