Здравейте,
имам тойота корола 2003 бензин 1.6 и наскоро не знам дали е свързано с това че застудя повече, но се появи едно тракане. То е когато колата е незагряла и когато оборотите преминават през 1100 оборота, примерно когато давам на първа и задна. Не знам дали се получава някакъв резонанс, четах във форума две теми
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=18589
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f ... 6&start=15
които бяха подобни но с по различни заглавия и затова пуснах нова. Другото което е не знам дали си втълпявам след като чух това но имам чувство, че колата като цяло стана по шумна и примерно при 90км/ч шума в купето е доста по осезаем. Проблема е че студена колата загрява на 1500 оборота и мога да го репродуцирам тракането само в движение когато паднат под тази стойност. Някакви съвети? Притеснявам се да не е само от някоя пласмаса а да не е по-сериозен проблема но не искам да пребързвам с майстори, че повечето от едно тракане могат да изкарат много проблеми, които всъщност ги няма.
Тойота корола 2003,бензин трака незагряла на 1100 оборота.
-
Re: Тойота корола 2003,бензин трака незагряла на 1100 оборот
При мен го имаше при покачване на оборотите на скорост при преминаване на точно тия обороти, оказа се обтегача на пистовия ремък, който е отгоре на мотора на лесно място. Преди това стегнах всички щипки държащи кори, даже и радиаторите проверих.
Свалих и го, раздвижих го и проблема изчезна, може да го пръснесш със смазка но трябва да се раздвижи. Беше много досадно тропане-вибразия, но при мен изчезна.
Свалих и го, раздвижих го и проблема изчезна, може да го пръснесш със смазка но трябва да се раздвижи. Беше много досадно тропане-вибразия, но при мен изчезна.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
-
Здравей, мерси за коментара. На мен ми предстои обслужване - смяна на ремък, ролки и водна помпа. След обслужването може и да се промени звука, в което силно се надявам. Засега може да пробвам наистина със смазка дали ще има подобрение и дано от това да е проблема
Мерси още веднъж.

-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
pri mene sashto na priblizitelno 1100 oborota traka i neshto kato starjene sqkash (smesen zvuk)
otidoh pri edni maistori na Toyota i te q chuha i vednaga kazaha che e ot plastmasoviq kolektor. tova bilo slabo mqsto na tezi koroli i nqmalo smisal da se smenq zashtoto parvo che struva okolo 800lv i vtoro ne e povreda koqto iziskva obezatelno da se otstrani. inache kolata na vsichki drugi oboroti e s normalen zvuk bez trakanae.
otidoh pri edni maistori na Toyota i te q chuha i vednaga kazaha che e ot plastmasoviq kolektor. tova bilo slabo mqsto na tezi koroli i nqmalo smisal da se smenq zashtoto parvo che struva okolo 800lv i vtoro ne e povreda koqto iziskva obezatelno da se otstrani. inache kolata na vsichki drugi oboroti e s normalen zvuk bez trakanae.
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD