свещи от ТМ
свещи от ТМ
купих си 4 броя Denso Q20R-U11 от ТМ ауто. При нормално затягане две омекнаха (порцелана започна да се клати), една остана здрава и една се скъса(УСПЯХМЕ ПОНЕ ДА Я ИЗВАДИМ С МАЛКО БОРБА). За сравнение, ако слагам Шампион ги стягам повече. Отговора за мен е един - МЕНТЕТА.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
To4no taka! Otidi da gi vurne6, no ne samo tova a i skandal im vdigni! KAji im, 4e 6te kaje6 na vsi4kite si priqteli da ne hodqt nikoga v TM Auto, a ti ima6 mnogo priqteli, koito karat Toyota. Taka im kaji.ugabuga написа:mi hodi gi varni. triabva da ti varnat parite i im se skarai edno hubavo
Bahti smrudlivite gurtzi. 6te pravqt biznes v BG s mente stoka?!?

Ako ne se vdignete i napravite nqkolko reklamacii vinagi 6te vi gurbqt.
Znam, 4e e lesno da govorq ot drugata strana na okeana, no 6tom iskate da vi obslujvat akuratno trqbva da im pokajete koj pla6ta!
p.s.
Dneska se opusnah v 4as po matematika, 4e gurcite sa murzelivi, a moq profesor(mnogo go uvajavam) e s grucki proizhod i stana golqma belq, dano da zavurja s A, ako ne s B pak 6te sum dovolen.

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Не сте много прави. Първо, не мисля, че студени свещи се затягат с 20 см. рамо. Моя ключ е голям колкото да го хванеш с една ръка. Второ не разбирам как с натягате на свеща можеш да счупиш керамичната част. Ти въобще не я натоварваш нея. данеби да си ползвал неподходящ крюч или да е седял малко на криво
Не съм адвокат на ТМ Ауто, но аз имам доста добри впечатления от там и частите наистина са си оригинални.

Не съм адвокат на ТМ Ауто, но аз имам доста добри впечатления от там и частите наистина са си оригинални.
Не си ме разбрал - скъса се металната част и порцелана остана в ръцете ми, защото нямаше какво да го държи, а останалата метална част остана в главата (честито). Камъкът беше Факом - и 100% е по-хубав от твоя ключ. Колкото до това колко съм затягал - по книга пише 13ft-lb(18Nm) - имаш ли идея колко е това? Защото аз имам - а също така съм виждал ефекта на хлабава свещ. За сравнение - на Мерцедеса на жената ОЕМ ключа за свещи има около 30см рамо.the_rider написа:Не сте много прави. Първо, не мисля, че студени свещи се затягат с 20 см. рамо. Моя ключ е голям колкото да го хванеш с една ръка. Второ не разбирам как с натягате на свеща можеш да счупиш керамичната част. Ти въобще не я натоварваш нея. данеби да си ползвал неподходящ крюч или да е седял малко на криво![]()
Естествено кой откъде ще купува си е негова работа - аз лично повече няма да пазарувам от ТМ и споделям опита си. Дано помогне на някой.
П.С. Мисля да направя едно видео с динамометричен ключ и да го кача в google, ако ми остане време...
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
В ТМ-Ауто свещите Денсо не са добри.Купувал съм и едната спря да работи след 15000км..Оттогава сложих Шампион и нещата заспаха.Не смея да твърдя,че в ТМ-Ауто продават ментета,отдавам го на некачествени свещи от Денсо,колата не работеше и не вървеше добре с тях.Не мисля,че ТМ-Ауто ще си позволят да продават ментета свещи,чвсе пак са на 2 място по продажби и при повече оплаквания и доказване,че свещите са ментета ,няма да е добре за тях.Не мисля,че са менте свещите,а смятам,че са нискокачествени Денсо,правени кой знае къде.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
- Обратна връзка:
a be rider, ne viarvam loshoto kuche da ne znae kak se slagat sveshtithe_rider написа:Не сте много прави. Първо, не мисля, че студени свещи се затягат с 20 см. рамо. Моя ключ е голям колкото да го хванеш с една ръка. Второ не разбирам как с натягате на свеща можеш да счупиш керамичната част. Ти въобще не я натоварваш нея. данеби да си ползвал неподходящ крюч или да е седял малко на криво![]()
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)
ne gi znam kvi sa tezi sveshti v TM Auto, no nie edinstvenite sveshti koito polzvame sa Denso(v originalni kutiiki na Toyota). az do sega schupena svesht ne sam vijdal, a klucha koito polzvam za zatiagane e s ramo pone 30cm(no znam koga da spra da natiagam de). dori sam vijdal i hora det polzvat vazdushni pistoleti da gi zatiagat i pak ne sa gi chupili. sashto i nikoga ne sme imali kakvito i da bilo problemi s Denso sveshtite, rabotiat si bezotkazno. po skoro kat slojat Bosch sveshti i togava se poiaviavat problemi.
vapros kam bad_dog. kat schupish sveshta v glavata, kak ia vadish?
vapros kam bad_dog. kat schupish sveshta v glavata, kak ia vadish?

->