Открих следната джаджа
Открих следната джаджа
Открих следната джаджа:
Трансмитер за кола
Това е нещо като малък излъчвател на радиосигнал, който се включва в запалката. Той излъчва, радиото ти го лови и фактически през радиото можеш да си слушаш МР3 или каквото си искаш. Много е хитро, но има ли някой да го е ползвал да каже струва ли си?
Трансмитер за кола
Това е нещо като малък излъчвател на радиосигнал, който се включва в запалката. Той излъчва, радиото ти го лови и фактически през радиото можеш да си слушаш МР3 или каквото си искаш. Много е хитро, но има ли някой да го е ползвал да каже струва ли си?
- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
Аз чакам една подобна машинка до няколко дни, не очаквам някакво особено качество на звука, но е много хитро като замисъл - няма батерии, кабели, слушалки , просто вкарваш един USB стик с музика и си готов!
- Прикачени файлове
-
- 68_1.jpg (17.15 KiB) Преглеждано 5200 пъти
-
- 123456789.jpg (11.82 KiB) Преглеждано 5199 пъти
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Бях пуснал тази информация преди около месец в английския форум, но там няколко ползвателя директно отрязаха, че било с много лошо качество на звука и не си струвало парите, колкото и малко да са....
И затова използвали дискови MP3 плеъри и жични преходници към касетофон.....
А тея дето нямаме касетофон какво да правим??
Като го получиш - пиши как е звука
И затова използвали дискови MP3 плеъри и жични преходници към касетофон.....
А тея дето нямаме касетофон какво да правим??

Като го получиш - пиши как е звука

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Ами то качеството на звука по принцип на МР3-ките не е много добро, особено ако е под 128Hz. Да не би по тая причина да е калпаво или и джаджата го съсипва допълнително. На компа си слушах преди МР3-ки, които на колонките ми пускаха що годе приличен саунд, обаче на уредбата си е чиста мъка. Затова минах на (FLAC)файлове, е там е истината. А някой дали е извеждал изход за Диск-мен от фабрично СД, като на Авенсис 2001г. щото аз искам по тоя начин да си пускам музика, която я нямам на Аудио диск. Бях търсил препоръки дали флаковете мога да трансформирам и запиша на нормално аудиоСД, но не съм получил досега подробно обяснение, а само че става с Неро6...
Аз имам радио в колата, но нямам cd player. За това и аз си мислих за такъв трансмитер - но май се отказах. Качеството може да се скапва поради няколко причини:
1. mp3 формат
2. Трансмитва се wireless
3. Заводските радиа в колите (поне по-старите) не изкарват кой знае какъв sound.
При мен проблема е още по-голям тъй като не ми работи запалката (щях да си запаля колата един път - грее, а не иска да излезе от гнездото). За това си бях намерил такъв трансмитер на батерии, вместо да се ръга в запалката. Но, като се замислиш - самия трансмитер струва поне 30$ (най-евтините). Срещу още 30$ тука мога да си взема CD player с mp3 support.
Пък и за такава джаджа rice-cop биха ти писали тикет laugh.gif
1. mp3 формат
2. Трансмитва се wireless
3. Заводските радиа в колите (поне по-старите) не изкарват кой знае какъв sound.
При мен проблема е още по-голям тъй като не ми работи запалката (щях да си запаля колата един път - грее, а не иска да излезе от гнездото). За това си бях намерил такъв трансмитер на батерии, вместо да се ръга в запалката. Но, като се замислиш - самия трансмитер струва поне 30$ (най-евтините). Срещу още 30$ тука мога да си взема CD player с mp3 support.
Пък и за такава джаджа rice-cop биха ти писали тикет laugh.gif
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
При тези дистанционни джаджи май ще е трудно търсенето на песен и т.н.
А иначе има FM transmittеr-и които се включват между антената и радиото на колата.
Неудобството е, че трябва да опънеш кабела и да го включиш.
Един CD changer беше дошъл в комплект с такъв трансмитер и звука беше много добър.
Сигнала пак го настройваш да го хванеш от радиото, но ги няма радио-смущенията, защото системата е включена директно към антенния кабел.
А иначе има FM transmittеr-и които се включват между антената и радиото на колата.
Неудобството е, че трябва да опънеш кабела и да го включиш.
Един CD changer беше дошъл в комплект с такъв трансмитер и звука беше много добър.
Сигнала пак го настройваш да го хванеш от радиото, но ги няма радио-смущенията, защото системата е включена директно към антенния кабел.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Имам такъв FM транмитер и ми върши добра работа, особено когато си извън града и няма или не ти се търсят FM станции по радиото. Качеството на музиката като за слушане на музика в кола е ОК. Може да е така, защото моя е по-скъп. Купух го, защото радиото ми е само с касетофон и защото МР3-ки според мен по-лесно и по-удобно се качват ма USB пмет, отколкото на диск.
Toyota Carina E Liftback 1.6,
116ps, 4A-FE, 1994
116ps, 4A-FE, 1994
- LordDigital
- СупраДжия
Ето ви квото знам по темата.
Има 4 начина по които съм пробвал да закачам външно MP3 към заводсктоо радио (аз си бех първия възможен модел на MP3 man ,гумиран Memorex предииии доста годинки).
1.Със FM modulator - качеството е ниско поради това че обиконвенно тези FM modulator-и имат ебани предавателчета. Освен ,че честотния диапазон силно се намалява заради FM Modulaciata като цяло и самото предавателче порязва още повече честоти. Някъде имаше тестове и беха писали ,говорим за много килохерци във горния краи на банд-а. Отделно смущения ,и така нататъка.
2.Със касетка - тука идваше проблема че обиковенно профилите на главата и този на касетката която предава сигнала не съвпадат. Бех си купил касетка която се навърта профила ,малко се подобри нооо пак лентата е яко урязана и силата на сигнала е слабичка.
3.През антения вход ,директно закачен - пак проблеми със FM модулиране и смущения.
4.Единственото което си заслужава ,съм виждал приятел във Стара Загора да го имлементира масово. Разглабя се радиото и намира къде са предУисилвателите на Касетния дек. Прави изход ,намира къде е сензора за касетка и го изкарва на копче. Като опция може копчето да е външно или ако дека е моторизиран да го отвде на некое от копчетата на панела. Имаше някакви MP3 Players дето тои предлагаше които идваха със дистанционно - тогаз може дистанцонното да се сложи във радиото ,и още от предите бутони да се направят да контролират самия Player. Опциите са много ,ма тва беше вървежно преди време когато самите централи беха скъпи - сега са толкова ефтини ,че не си заслужават 100-те лева за конверсия - освен ако чоек не си го напраи сам за кеф
P.S. Да не забравя ,наи-добрия които октрих. Заводското радио са ползва само за да пали усилвател които е сложен във багажника. DiskMan-a напраааааао изхвърля сигнал към усилвателя ,тои връща през кабели към кулони във вратите и храни яка бас туба - така ми е до ден днешен музиката във Рапида (имам всъшност 2 усилвателя вече) - щом като Венто каза че не звучало Много Зле - значиииииииииииии стааааааааа
Има 4 начина по които съм пробвал да закачам външно MP3 към заводсктоо радио (аз си бех първия възможен модел на MP3 man ,гумиран Memorex предииии доста годинки).
1.Със FM modulator - качеството е ниско поради това че обиконвенно тези FM modulator-и имат ебани предавателчета. Освен ,че честотния диапазон силно се намалява заради FM Modulaciata като цяло и самото предавателче порязва още повече честоти. Някъде имаше тестове и беха писали ,говорим за много килохерци във горния краи на банд-а. Отделно смущения ,и така нататъка.
2.Със касетка - тука идваше проблема че обиковенно профилите на главата и този на касетката която предава сигнала не съвпадат. Бех си купил касетка която се навърта профила ,малко се подобри нооо пак лентата е яко урязана и силата на сигнала е слабичка.
3.През антения вход ,директно закачен - пак проблеми със FM модулиране и смущения.
4.Единственото което си заслужава ,съм виждал приятел във Стара Загора да го имлементира масово. Разглабя се радиото и намира къде са предУисилвателите на Касетния дек. Прави изход ,намира къде е сензора за касетка и го изкарва на копче. Като опция може копчето да е външно или ако дека е моторизиран да го отвде на некое от копчетата на панела. Имаше някакви MP3 Players дето тои предлагаше които идваха със дистанционно - тогаз може дистанцонното да се сложи във радиото ,и още от предите бутони да се направят да контролират самия Player. Опциите са много ,ма тва беше вървежно преди време когато самите централи беха скъпи - сега са толкова ефтини ,че не си заслужават 100-те лева за конверсия - освен ако чоек не си го напраи сам за кеф

P.S. Да не забравя ,наи-добрия които октрих. Заводското радио са ползва само за да пали усилвател които е сложен във багажника. DiskMan-a напраааааао изхвърля сигнал към усилвателя ,тои връща през кабели към кулони във вратите и храни яка бас туба - така ми е до ден днешен музиката във Рапида (имам всъшност 2 усилвателя вече) - щом като Венто каза че не звучало Много Зле - значиииииииииииии стааааааааа