конденз във фара на Авенсис 2005
конденз във фара на Авенсис 2005
Не мога да махна конденза от фара /десния/на моя Авенсис.Свалих го и го огледах целия,но нищо не открих.По ръбовете го намазах със силикон,но продължава да събира конденз.А когато вали буквално се пълни/50-100/ грама .Някой да даде съвет.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: конденз във фара на Авенсис 2005
Огледа ли го хубаво дали фарът не е пукнат някъде?
Капачетата на крушките сложени ли са по местата си със задължителните уплътнения.
Ако всичко това е наред, значи ти е разхермитезирано предното стъкло на фара и трябва да го уплътниш околовръст.
Няма друга причина.
Капачетата на крушките сложени ли са по местата си със задължителните уплътнения.
Ако всичко това е наред, значи ти е разхермитезирано предното стъкло на фара и трябва да го уплътниш околовръст.
Няма друга причина.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
[quote="akula"]Не мога да махна конденза от фара /десния/на моя Авенсис.Свалих го и го огледах целия,но нищо не открих.По ръбовете го намазах със силикон,но продължава да събира конденз.А когато вали буквално се пълни/50-100/ грама .Някой да даде съвет.[/quote]
Каско имаш ли?
Каско имаш ли?

-
Каско имам и ми се върти една мисъл в главата ........ сещаш се нали но се надявам това да е крайна мярка.Аз фара тази събота го свалих и го потопих във вода и с една помпа го надувах ,но от никъде не излизаха мехурчета. Единствено по средата има някакво устройство за регулиране /не знам за какво/та от него излизаха мехури въпреки ,че имаше здраво уплътнение.Аз пък го силиконирах и сега чакам резултати.А фара съм го минал целия околовръст със силикон. Видях ,че и двете тапи /белите/,които са за вентилация на фара са здрави.Стори ми се ,че едната е напъхана много на вътре и не става вентилация.Поправих я и ще чааааааакам.
фара вече е сух.Предполагам ,че е от тапите за вентилация.Едната беше здраво напъхана и аз я издърпах така,че да може да се вентилира фара